Please report all spam threads, posts and suspicious members. We receive spam notifications and will take immediate action!
Results 1 to 3 of 3

Thread: P55 UD3R Bios update big trouble




  1. #1
    Join Date
    Jul 2003
    Posts
    2

    Default P55 UD3R Bios update big trouble

    Hi,

    I have the above motherboard and a a big problem encountered when trying to updatd BIOS. If I use @bios in windows 7 64 bits with bios file DL-ed from Gygabyte server (the file is correct for my mb) I get an error "BIOS PARTNUMBER(AWARD) is not correct". If I try qflash I get an error (more or less the same).
    In @bios the current bios sign in message says: P55-UD3R F2.
    On Gygabyte server I see that the first BIOS file is an F3. The current installed bios (F2 version) is the same that came with the board (purchased in September in a store in Romania).
    I really need to update the BIOS since the F4 version solves the P55 and Iphone sync problem that gave me a lot of hard times lately.
    Thank you all for your thoughts!
    The pylosopher...you know so much about nothing at all...

  2. #2
    Join Date
    Jul 2003
    Posts
    2

    Lightbulb Re: P55 UD3R Bios update big trouble

    Well, it turns out I had bookmarked the wlink to p55a ud3r page and of course bios wasn't correct.
    Anyways problem solved (and I had my first post since joining 6 years ago) :).
    The pylosopher...you know so much about nothing at all...

  3. #3
    Join Date
    Apr 2009
    Location
    J'Habite En Angleterre
    Posts
    2,431

    Default Re: P55 UD3R Bios update big trouble

    Glad you sorted the issue.

    On a side note, it's strongly recommended not to use @BIOS. You never know what can go wrong using a Windows program to flash a BIOS. QFlash is a low level tool and therefore much safer. For example a post today details where somebody used @BIOS to flash and ended up with both LAN ports not working. A re-flash using QFlash solved the problem.
    Coolermaster CM 690 II advance Case
    Corsair HX750 (CWT, 91%(80+ Gold rated @230V) single 62A 12V rail
    P55A-UD4 v2.0 @ F14
    Core i5 760 @ 20 x 201, 4.02GHz
    TRUE Black with a single Noctua NF-P12 pumping out 55 CFM @ 19db .
    2 x 2GB Mushkin Ridgeback (996902), @ 7-10-8-27, 2010-DDR, 1.66v
    2 x Gigabyte GTX 460 1024MB in SLI (Pre OC'd to 715MHz core and 1800MHz VRAM) @ 850 Core / 4100 Mem.
    Intel X25-M Boot Drive (OS and Programs) 200MB/s Read & 90MB/s Write
    Corsair X32 200MB/s Read & 100MB/s Write
    WD Caviar Blue 640GB C (Steam, Games, Storage, Temp Files & Folders, etc)
    Samsung F3 500GB Backup/Images
    Noctua 1300RPM 19dB case fan (rear extraction)
    3 x 140 MM Coolermaster LED fans (one front intake, one top extraction, one side intake)
    Dell Ultra Sharp 2209WAf E-IPS @ 1680x1050

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •