Please report all spam threads, posts and suspicious members. We receive spam notifications and will take immediate action!
Page 10 of 10 FirstFirst ... 8910
Results 91 to 98 of 98

Thread: Ex58 cold boot and sleep problems




  1. #91
    Lsdmeasap's Avatar
    Lsdmeasap is offline GIGABYTE Guru
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    PCB Island
    Posts
    25,940

    Default Re: Ex58 cold boot and sleep problems

    Sure!

    About your test with LinX, how many passes are you trying and with what amount of memory?

  2. #92
    Join Date
    Jun 2009
    Posts
    83

    Default Re: Ex58 cold boot and sleep problems

    Phew - thankyou!
    The standard 20 with the button full memory pressed in!
    i7 920 D0 Stepping (SLBEJ)@ 4.2GHz Max
    /Arctic Silver 5/Prolimatech Megahalem & 1 x2500 rpm (PWM)
    fan PUSH & 1 x 1500 fan PULL
    /Gigabyte EX58-UD5 Intel X58 Motherboard/
    Patriot PVT36G1600LLK DDR3 1600 Mhz (8-8-8-26)
    6 GB (3x2GB Kit)/1.65V/Be Quiet! Dark Power Pro 1000W
    ATX2.2 Modular SLi Compliant Power Supply/2
    x Crucial SSD M225 64Gb Raid-0/
    2 x 1TB SpinPoint SATA-II 32MB Cache/
    Sapphire 5870 1GB Video Graphics/
    Windows 7 64/HAF 932 CoolerMaster
    STABILITY......................................... ...............
    prime95+ blend 24 hours - pass
    Memtest+ 10 Passes - No errors
    prime95+ large FFT 12 hours - pass
    Linx (full memory) 25 passes - pass
    Furmark - 1+ hour - error/problem free

  3. #93
    Lsdmeasap's Avatar
    Lsdmeasap is offline GIGABYTE Guru
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    PCB Island
    Posts
    25,940

    Default Re: Ex58 cold boot and sleep problems

    For now, try it with 5-10 passes using only 3-4GB of memory and see if that passes, if it does then you may need more IOH or Vdimm to pass 20 with full memory selected

  4. #94
    Join Date
    Jun 2009
    Posts
    83

    Default Re: Ex58 cold boot and sleep problems

    K will do - but it passed before quite a few times ?? Did u see the settings posted - shall I run with them still?
    Last edited by wheelscene; 12-15-2009 at 05:21 PM.
    i7 920 D0 Stepping (SLBEJ)@ 4.2GHz Max
    /Arctic Silver 5/Prolimatech Megahalem & 1 x2500 rpm (PWM)
    fan PUSH & 1 x 1500 fan PULL
    /Gigabyte EX58-UD5 Intel X58 Motherboard/
    Patriot PVT36G1600LLK DDR3 1600 Mhz (8-8-8-26)
    6 GB (3x2GB Kit)/1.65V/Be Quiet! Dark Power Pro 1000W
    ATX2.2 Modular SLi Compliant Power Supply/2
    x Crucial SSD M225 64Gb Raid-0/
    2 x 1TB SpinPoint SATA-II 32MB Cache/
    Sapphire 5870 1GB Video Graphics/
    Windows 7 64/HAF 932 CoolerMaster
    STABILITY......................................... ...............
    prime95+ blend 24 hours - pass
    Memtest+ 10 Passes - No errors
    prime95+ large FFT 12 hours - pass
    Linx (full memory) 25 passes - pass
    Furmark - 1+ hour - error/problem free

  5. #95
    Lsdmeasap's Avatar
    Lsdmeasap is offline GIGABYTE Guru
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    PCB Island
    Posts
    25,940

    Default Re: Ex58 cold boot and sleep problems

    Ya, I saw them. I was just suggesting you try the above as it should pass if things are fairly stable. If so then you may just need the tweaks mentioned above to pass with Full memory selected.

    IF the above fails you may still not be using enough QPI/Vtt

  6. #96
    Join Date
    Jun 2009
    Posts
    83

    Default Re: Ex58 cold boot and sleep problems

    ok cool - so plan of action reset and reload latest bios from here F9K- FRESH action!
    then re apply settings posted just now and do the linx tests with 5 passes, will post back later today dude!!
    i7 920 D0 Stepping (SLBEJ)@ 4.2GHz Max
    /Arctic Silver 5/Prolimatech Megahalem & 1 x2500 rpm (PWM)
    fan PUSH & 1 x 1500 fan PULL
    /Gigabyte EX58-UD5 Intel X58 Motherboard/
    Patriot PVT36G1600LLK DDR3 1600 Mhz (8-8-8-26)
    6 GB (3x2GB Kit)/1.65V/Be Quiet! Dark Power Pro 1000W
    ATX2.2 Modular SLi Compliant Power Supply/2
    x Crucial SSD M225 64Gb Raid-0/
    2 x 1TB SpinPoint SATA-II 32MB Cache/
    Sapphire 5870 1GB Video Graphics/
    Windows 7 64/HAF 932 CoolerMaster
    STABILITY......................................... ...............
    prime95+ blend 24 hours - pass
    Memtest+ 10 Passes - No errors
    prime95+ large FFT 12 hours - pass
    Linx (full memory) 25 passes - pass
    Furmark - 1+ hour - error/problem free

  7. #97
    Join Date
    Jun 2009
    Posts
    83

    Default Re: Ex58 cold boot and sleep problems

    Upgraded BIOS to F9K - reloaded settings from recorded stable template. Looks LOADS better. I think last night's messing about I was missing bits off all over the place. I checked every setting (not just ones marked as to change etc) 3 or 4 times and looks back in stable town already.

    ImageShack -

    Hopefully these drivers will be up soon to test for this graphics issue - :-)
    i7 920 D0 Stepping (SLBEJ)@ 4.2GHz Max
    /Arctic Silver 5/Prolimatech Megahalem & 1 x2500 rpm (PWM)
    fan PUSH & 1 x 1500 fan PULL
    /Gigabyte EX58-UD5 Intel X58 Motherboard/
    Patriot PVT36G1600LLK DDR3 1600 Mhz (8-8-8-26)
    6 GB (3x2GB Kit)/1.65V/Be Quiet! Dark Power Pro 1000W
    ATX2.2 Modular SLi Compliant Power Supply/2
    x Crucial SSD M225 64Gb Raid-0/
    2 x 1TB SpinPoint SATA-II 32MB Cache/
    Sapphire 5870 1GB Video Graphics/
    Windows 7 64/HAF 932 CoolerMaster
    STABILITY......................................... ...............
    prime95+ blend 24 hours - pass
    Memtest+ 10 Passes - No errors
    prime95+ large FFT 12 hours - pass
    Linx (full memory) 25 passes - pass
    Furmark - 1+ hour - error/problem free

  8. #98
    Join Date
    Jun 2009
    Posts
    83

    Default Re: Ex58 cold boot and sleep problems

    looks like my grpahics drivers are honked out - I'm now getting this blue screen when turning on from cold.....

    Bug Check 0x3B: SYSTEM_SERVICE_EXCEPTION
    The SYSTEM_SERVICE_EXCEPTION bug check has a value of 0x0000003B. This indicates that an exception happened while executing a routine that transitions from non-privileged code to privileged code.

    Cause
    This error has been linked to excessive paged pool usage and may occur due to user-mode graphics drivers crossing over and passing bad data to the kernel code.
    i7 920 D0 Stepping (SLBEJ)@ 4.2GHz Max
    /Arctic Silver 5/Prolimatech Megahalem & 1 x2500 rpm (PWM)
    fan PUSH & 1 x 1500 fan PULL
    /Gigabyte EX58-UD5 Intel X58 Motherboard/
    Patriot PVT36G1600LLK DDR3 1600 Mhz (8-8-8-26)
    6 GB (3x2GB Kit)/1.65V/Be Quiet! Dark Power Pro 1000W
    ATX2.2 Modular SLi Compliant Power Supply/2
    x Crucial SSD M225 64Gb Raid-0/
    2 x 1TB SpinPoint SATA-II 32MB Cache/
    Sapphire 5870 1GB Video Graphics/
    Windows 7 64/HAF 932 CoolerMaster
    STABILITY......................................... ...............
    prime95+ blend 24 hours - pass
    Memtest+ 10 Passes - No errors
    prime95+ large FFT 12 hours - pass
    Linx (full memory) 25 passes - pass
    Furmark - 1+ hour - error/problem free

Page 10 of 10 FirstFirst ... 8910

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •