Please report all spam threads, posts and suspicious members. We receive spam notifications and will take immediate action!
Page 2 of 5 FirstFirst 1234 ... LastLast
Results 11 to 20 of 47

Thread: Bios flash failed, Gigabyte GA-MA785GMT-UD2




  1. #11
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    holland
    Posts
    26

    Default Re: Bios flash failed, Gigabyte GA-MA785GMT-UD2

    Quote Originally Posted by R_Hollandtekk View Post
    Amazing job fixing it. I Wouldn't have guessed flashing back would have fixed it.
    Thanks! =)
    I am just the luckiest person in the world :')
    Or the unluckiest :'), the pain isn't over yet.

    Now I have to connect my Asus Radeon HD 5850.
    At first it wouldn't fit. The SATA 2 ports blocked it >.<,
    So then I bought a PCI Sata card, then everything fits perfectly =)

    But then when everything is connected my pc has a long beep at start up and it won't stop >.<, when the videocard is out again the beeping stops.

    But I won't bother you guys with that for now, wan't to try it myself first :p

  2. #12
    Lsdmeasap's Avatar
    Lsdmeasap is offline GIGABYTE Guru
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    PCB Island
    Posts
    25,940

    Default Re: Bios flash failed, Gigabyte GA-MA785GMT-UD2

    Nice to see everything is ok here!!

    About your GFX card issues, are you now using the latest BIOS now? If not please do update to it again as the older BIOS may not support your card.

    Other than that, what PSU do you have?

  3. #13
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    holland
    Posts
    26

    Default Re: Bios flash failed, Gigabyte GA-MA785GMT-UD2

    Hmm sorry but what's a PSU? I'm dutch so I don't recognize all shortnames :')

    Well here's a list of my whole system to make it easy =)
    It's a dutch site, but you can see what everything is :p

    Azerty

    edit:

    Yeah, I'm using the latest bios, well second latest, because the latest is a beta, and that was the reason Windows 7 wouldn't start, now I got the newest stable version 3F if I'm correct.

  4. #14
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    holland
    Posts
    26

    Default Re: Bios flash failed, Gigabyte GA-MA785GMT-UD2

    Yeah, I got it connected...
    But computer starts, and then at the same time when I had that bios flash fault, I get blue screen and restart...

    When I used Windows recovery I could even see the blue screen of death.

    Here a pic... What's the problem? Everything is connected properly...


  5. #15
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    Birmingham,Great Britain
    Posts
    9,250

    Default Re: Bios flash failed, Gigabyte GA-MA785GMT-UD2

    have you selected ide/sata in the bios? and set your first initial display as pci-e #1,one of the error codes lookslike a raid error
    Gigabyte z77x UP4-TH F11c Modded Bios
    Intel i7 3770k 24/7@4.8ghz 1.38v Turbo llc +0.165v dvid multithreading enabled
    Samsung Green(MV-3V4G3D/US) 8GB @2133mhz 9-10-10-21-1t 1.55v
    Thermalright Silver Arrow Cpu Cooler
    1xSamsung 840 pro 256 Gb SSD windows 8.1 pro 64bit
    1xSamsung f4 HD204UI 2tb hard drive Storage
    Powercolor 7970 3gb V3 @1150mhz core/1700mhz mem,1.150v Accelero aftermarket air cooler 55c max
    Razer Lycosa Keyboard
    Logitech X-530 5.1 Speakers
    Lite-On iHAS124-19 24x Sata DVDRW
    K-World Hybrid DVB-T 210SE Digital T.V Card
    L.G E2260V L.E.D 1920x1080 Monitor
    Xfx Pro 750w silver rated Psu 80+
    Fractal Arc Midi Case

    http://i38.tinypic.com/14myvfa.jpg x58 ud5 <=3.8ghz + 4.2ghz Overclock Template!!
    http://www.youtube.com/user/warren304#p/u Visit Me On Youtube

    Lots Of Gaming Videos With X58 Ud5 System And Gpu On My Youtube Channel!!
    Just Uploaded New Battlefield 4 Video!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  6. #16
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    holland
    Posts
    26

    Default Re: Bios flash failed, Gigabyte GA-MA785GMT-UD2

    Quote Originally Posted by wazza300 View Post
    have you selected ide/sata in the bios? and set your first initial display as pci-e #1,one of the error codes lookslike a raid error
    Hmm no I didn't, so that's the first thing I'm going to check out =)
    I forgot to mention that I also used a PCI Sata card where I put in 2 sata plugs...

    Can that also be the reason of the bluescreen and NOT the videocard?
    That would be a relief :')

    Well I'm about to find out now =), wish me luck!

  7. #17
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    holland
    Posts
    26

    Default Re: Bios flash failed, Gigabyte GA-MA785GMT-UD2

    Hmm I don't really understand all the setups I see in front of my screen...

    It kinda confuses me, where do I have to install what? :o
    I could find how to use VGA or PCI, but I can't get PCI-E, It isn't a option..


    screen:




    Oh and I get this screen right before start up of windows


    POST UPDATE EDIT:

    So I didn't know what to install so I put the SATA port from the HDD into the motherboard,
    Windows took upon a minut to start, but it started!
    So I could even see my desktop!, but then I had a Blue screen again, but couldnt see what it said because my pc restarted right away.

    Now I restarted again and I had a blue screen at the usual time ( windows start animation logo )

    And now I'm back where I started, Can't even reach login screen

    Edit:

    I'm going to give up for today :o, Going to the cinema, Monday somebody is coming by to help me...
    Good news is that the computer still works. I took out the videocard and pci sata card and everything runs normal again =)

    ---

    Any tips during that time are always welcome!
    And thanks again for all the help
    Last edited by Chandd!; 12-05-2009 at 02:07 AM.

  8. #18
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    Canada
    Posts
    29

    Default Re: Bios flash failed, Gigabyte GA-MA785GMT-UD2

    Quote Originally Posted by Chandd! View Post
    Now I have to connect my Asus Radeon HD 5850.
    At first it wouldn't fit. The SATA 2 ports blocked it >.<,
    So then I bought a PCI Sata card, then everything fits perfectly =)
    Have you tried using the 90 degree end of the SATA connectors on the motherboard? There might be enough space to fit under your video card so you wouldn't have to use the add-in SATA card.

    Quote Originally Posted by Chandd! View Post
    It kinda confuses me, where do I have to install what? :o
    I could find how to use VGA or PCI, but I can't get PCI-E, It isn't a option..
    You should disable the integrated graphics controller and set the "Init Display first" setting to PCI-E.


    So I didn't know what to install so I put the SATA port from the HDD into the motherboard,
    If you're going to use the PCI SATA card, you can disable the onboard SATA controller.

    Your bluescreen is from the SATA/RAID card driver. I'm not familiar with this card, but you can try hitting the TAB key when the dialog appears and set it to IDE mode. Were you previously using AHCI or IDE with the built-in SATA controller?

  9. #19
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    holland
    Posts
    26

    Default Re: Bios flash failed, Gigabyte GA-MA785GMT-UD2

    Quote Originally Posted by Flocons De Mais View Post
    Have you tried using the 90 degree end of the SATA connectors on the motherboard? There might be enough space to fit under your video card so you wouldn't have to use the add-in SATA card.



    You should disable the integrated graphics controller and set the "Init Display first" setting to PCI-E.




    If you're going to use the PCI SATA card, you can disable the onboard SATA controller.

    Your bluescreen is from the SATA/RAID card driver. I'm not familiar with this card, but you can try hitting the TAB key when the dialog appears and set it to IDE mode. Were you previously using AHCI or IDE with the built-in SATA controller?
    Hey,

    I already tried the 90 degree connectors, but then I can't get them all in.

    I can't get the Init Display first to PCI-E because it isn't a option :/
    Only PEG, PCI & VGAonboard(or something like that)

    I tried hitting the tab key on that dialog, but I can't change any settings there, only see numbers of the hardware.
    I tried all options, IDE, AHCI, RAID & all different combinations.
    When I had all plugs in the mobo itself without PCI Card I used IDE

  10. #20
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    Birmingham,Great Britain
    Posts
    9,250

    Default Re: Bios flash failed, Gigabyte GA-MA785GMT-UD2

    Quote Originally Posted by Chandd! View Post
    Hey,

    I already tried the 90 degree connectors, but then I can't get them all in.

    I can't get the Init Display first to PCI-E because it isn't a option :/
    Only PEG, PCI & VGAonboard(or something like that)

    I tried hitting the tab key on that dialog, but I can't change any settings there, only see numbers of the hardware.
    I tried all options, IDE, AHCI, RAID & all different combinations.
    When I had all plugs in the mobo itself without PCI Card I used IDE
    sorry i forgot its called pci-e on my board on your it will be peg or peg#1,as for sata,set it to ide/sata not sata....also set first boot device as hard drive,second as cd-rom third as floppy
    Gigabyte z77x UP4-TH F11c Modded Bios
    Intel i7 3770k 24/7@4.8ghz 1.38v Turbo llc +0.165v dvid multithreading enabled
    Samsung Green(MV-3V4G3D/US) 8GB @2133mhz 9-10-10-21-1t 1.55v
    Thermalright Silver Arrow Cpu Cooler
    1xSamsung 840 pro 256 Gb SSD windows 8.1 pro 64bit
    1xSamsung f4 HD204UI 2tb hard drive Storage
    Powercolor 7970 3gb V3 @1150mhz core/1700mhz mem,1.150v Accelero aftermarket air cooler 55c max
    Razer Lycosa Keyboard
    Logitech X-530 5.1 Speakers
    Lite-On iHAS124-19 24x Sata DVDRW
    K-World Hybrid DVB-T 210SE Digital T.V Card
    L.G E2260V L.E.D 1920x1080 Monitor
    Xfx Pro 750w silver rated Psu 80+
    Fractal Arc Midi Case

    http://i38.tinypic.com/14myvfa.jpg x58 ud5 <=3.8ghz + 4.2ghz Overclock Template!!
    http://www.youtube.com/user/warren304#p/u Visit Me On Youtube

    Lots Of Gaming Videos With X58 Ud5 System And Gpu On My Youtube Channel!!
    Just Uploaded New Battlefield 4 Video!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Page 2 of 5 FirstFirst 1234 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •