Please report all spam threads, posts and suspicious members. We receive spam notifications and will take immediate action!
Results 1 to 4 of 4

Thread: X58A-UD7 Shut down problem




  1. #1
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    Hong Kong
    Posts
    2

    Default X58A-UD7 Shut down problem

    I got this machine 5 days ago. After i start using it for few days i noticed that everytime i try to shut it down. it will be like this.
    windows showing "shutting down as usual. then wiered things happened. windows has gone off also LCD gone off but my computer still keep running for (Everytime around 5 mins) before it shut down completely!!! Can anyone help please?

    CPU: i920
    RAM: G.Skill 2x3Ghz CL8
    VGA: XFX GTS 250
    PSU: Zalman 1000w
    MOBO: X58A-UD7
    Case: Cosmos S
    HD: 2 x W.D 7200 Black 640GB(RAID 0)

  2. #2
    Join Date
    Jul 2009
    Posts
    7

    Default Re: X58A-UD7 Shut down problem

    try to shut down your system in a clean installed windows ... if this problem still occur ... it might be a hardware problem ... but if your system still has problem to shutdown ... you should check the softwares that you are using ...

  3. #3
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    Hong Kong
    Posts
    2

    Default Re: X58A-UD7 Shut down problem

    Thanks man... I just had a clean install win 7... the problem disappeared.. It should be the software then

  4. #4
    Join Date
    Apr 2009
    Location
    J'Habite En Angleterre
    Posts
    2,431

    Default Re: X58A-UD7 Shut down problem

    This can happen if there's a problem with ACPI. Remember in the old days when PC's had a "push to click" switch on the front? You'd have to shut down and then manually power off. Windows 95/98 would say "It's now safe to turn off your Computer" etc. Any non instalation of ACPI will result in the PC reverting back to this behaviour.
    Coolermaster CM 690 II advance Case
    Corsair HX750 (CWT, 91%(80+ Gold rated @230V) single 62A 12V rail
    P55A-UD4 v2.0 @ F14
    Core i5 760 @ 20 x 201, 4.02GHz
    TRUE Black with a single Noctua NF-P12 pumping out 55 CFM @ 19db .
    2 x 2GB Mushkin Ridgeback (996902), @ 7-10-8-27, 2010-DDR, 1.66v
    2 x Gigabyte GTX 460 1024MB in SLI (Pre OC'd to 715MHz core and 1800MHz VRAM) @ 850 Core / 4100 Mem.
    Intel X25-M Boot Drive (OS and Programs) 200MB/s Read & 90MB/s Write
    Corsair X32 200MB/s Read & 100MB/s Write
    WD Caviar Blue 640GB C (Steam, Games, Storage, Temp Files & Folders, etc)
    Samsung F3 500GB Backup/Images
    Noctua 1300RPM 19dB case fan (rear extraction)
    3 x 140 MM Coolermaster LED fans (one front intake, one top extraction, one side intake)
    Dell Ultra Sharp 2209WAf E-IPS @ 1680x1050

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •