Please report all spam threads, posts and suspicious members. We receive spam notifications and will take immediate action!
Page 2 of 4 FirstFirst 1234 LastLast
Results 11 to 20 of 32

Thread: EX58-UD5 o\c to 3.6Ghz going to 3.8-4.0Ghz Help needed




  1. #11
    Join Date
    May 2009
    Location
    Jerusalem
    Posts
    38

    Default Re: EX58-UD5 o\c to 3.6Ghz going to 3.8-4.0Ghz Help needed

    @ Wazza300: Thanks again for the response

    1. Got your advice about the XMP, I disabled it and have my timing set
    manually (8.8.8.24).

    2. What about the multiplication issue, if the turbo enhances the
    multiplication to x21, I don't see it in the post. you say that using ET6 i
    would see it, but ET6 shows it's still on x20 :( what am i doing wrong ?

    3. "you shouldnt need llc enabled" <<--- what is it ?

    4. you posted a setting in your previous post, is that what you are using
    for 3.8ghz ? couldn't understand, your memory speed is 1800mhz or
    1600mhz? mine is 1600mhz so x10 is taking me to 1800mhz and that
    OCs the memory...

    Thanks
    Last edited by predatorftp; 12-31-2009 at 06:12 PM.
    CPU: Intel i7 3770k ; Video Card: Gigabyte HD5700 1GB ; Hard Disk: 256GB Samsung 840 pro SSD
    2nd HD: WD 2.5TB Green Main-Board: Gigabyte GA-Z77X-UD5H F15r ; Cooling: Antec Water Cooling
    Memory: Crosair 16GB 1600mhz ; Case: CoolerMaster HAF 920 ;Power Supply: Theremaltake Tough Power 850W

  2. #12
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    Birmingham,Great Britain
    Posts
    9,250

    Default Re: EX58-UD5 o\c to 3.6Ghz going to 3.8-4.0Ghz Help needed

    Quote Originally Posted by predatorftp View Post
    @ Wazza300: Thanks again for the response

    1. Got your advice about the XMP, I disabled it and have my timing set
    manually (8.8.8.24).

    2. What about the multiplication issue, if the turbo enhances the
    multiplication to x21, I don't see it in the post. you say that using ET6 i
    would see it, but ET6 shows it's still on x20 :( what am i doing wrong ?

    3. "you shouldnt need llc enabled" <<--- what is it ?

    4. you posted a setting in your previous post, is that what you are using
    for 3.8ghz ? couldn't understand, your memory speed is 1800mhz or
    1600mhz? mine is 1600mhz so x10 is taking me to 1800mhz and that
    OCs the memory...

    Thanks
    i have 1800mhz and at 3.8ghz it will let me select it in the mem multi,for you with 1600mhz you will have to go lower with the mem multi,llc you wont need it its only for extreme overclocks 4ghz+,if et6 is still showing 20x and not 21x then makesure turbo is enabled,not system performance enhance turbo,but the intel turbo boost...if not write down all your settings from bios and select load optimized defaults and save or clear cmos and re enter all your settings,set all your ram settings according to what ram you have as mine is different
    Gigabyte z77x UP4-TH F11c Modded Bios
    Intel i7 3770k 24/7@4.8ghz 1.38v Turbo llc +0.165v dvid multithreading enabled
    Samsung Green(MV-3V4G3D/US) 8GB @2133mhz 9-10-10-21-1t 1.55v
    Thermalright Silver Arrow Cpu Cooler
    1xSamsung 840 pro 256 Gb SSD windows 8.1 pro 64bit
    1xSamsung f4 HD204UI 2tb hard drive Storage
    Powercolor 7970 3gb V3 @1150mhz core/1700mhz mem,1.150v Accelero aftermarket air cooler 55c max
    Razer Lycosa Keyboard
    Logitech X-530 5.1 Speakers
    Lite-On iHAS124-19 24x Sata DVDRW
    K-World Hybrid DVB-T 210SE Digital T.V Card
    L.G E2260V L.E.D 1920x1080 Monitor
    Xfx Pro 750w silver rated Psu 80+
    Fractal Arc Midi Case

    http://i38.tinypic.com/14myvfa.jpg x58 ud5 <=3.8ghz + 4.2ghz Overclock Template!!
    http://www.youtube.com/user/warren304#p/u Visit Me On Youtube

    Lots Of Gaming Videos With X58 Ud5 System And Gpu On My Youtube Channel!!
    Just Uploaded New Battlefield 4 Video!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  3. #13
    Join Date
    May 2009
    Location
    Jerusalem
    Posts
    38

    Default Re: EX58-UD5 o\c to 3.6Ghz going to 3.8-4.0Ghz Help needed

    Quote Originally Posted by wazza300 View Post
    i have 1800mhz and at 3.8ghz it will let me select it in the mem multi,for you with 1600mhz you will have to go lower with the mem multi,llc you wont need it its only for extreme overclocks 4ghz+,if et6 is still showing 20x and not 21x then makesure turbo is enabled,not system performance enhance turbo,but the intel turbo boost...if not write down all your settings from bios and select load optimized defaults and save or clear cmos and re enter all your settings,set all your ram settings according to what ram you have as mine is different
    1. True if your mem is 1800mhz then x10 will be just what you need, for some reason x9 is skipped :(
    2. again what is this llc ?
    3. ET6 still shows x20 and not x21 Intel turbo boost tech is enabled for sure !
    I'v already done a BIOS clear a few days ago when my computer went
    completely crazy :) so about the x21 i am starting to think maybe i have a defected MB ?

    any suggestions, on how to get to 3.8 \ 4.0Ghz ?
    CPU: Intel i7 3770k ; Video Card: Gigabyte HD5700 1GB ; Hard Disk: 256GB Samsung 840 pro SSD
    2nd HD: WD 2.5TB Green Main-Board: Gigabyte GA-Z77X-UD5H F15r ; Cooling: Antec Water Cooling
    Memory: Crosair 16GB 1600mhz ; Case: CoolerMaster HAF 920 ;Power Supply: Theremaltake Tough Power 850W

  4. #14
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    Birmingham,Great Britain
    Posts
    9,250

    Default Re: EX58-UD5 o\c to 3.6Ghz going to 3.8-4.0Ghz Help needed

    Quote Originally Posted by predatorftp View Post
    1. True if your mem is 1800mhz then x10 will be just what you need, for some reason x9 is skipped :(
    2. again what is this llc ?
    3. ET6 still shows x20 and not x21 Intel turbo boost tech is enabled for sure !
    I'v already done a BIOS clear a few days ago when my computer went
    completely crazy :) so about the x21 i am starting to think maybe i have a defected MB ?

    any suggestions, on how to get to 3.8 \ 4.0Ghz ?
    your mb isnt faulty it happens sometimes maybe a bios reflash will cure it,its not important just set bclk to 190 to compensate,llc is a feature that stops the voltage from drooping when the computers under extreme load causing bsod thats all it does you can enable it if you want but personally i dont use it as i dont need it @3.8ghz....are you clocked to 3.8 now? are you stable and what temps are you getting?
    Gigabyte z77x UP4-TH F11c Modded Bios
    Intel i7 3770k 24/7@4.8ghz 1.38v Turbo llc +0.165v dvid multithreading enabled
    Samsung Green(MV-3V4G3D/US) 8GB @2133mhz 9-10-10-21-1t 1.55v
    Thermalright Silver Arrow Cpu Cooler
    1xSamsung 840 pro 256 Gb SSD windows 8.1 pro 64bit
    1xSamsung f4 HD204UI 2tb hard drive Storage
    Powercolor 7970 3gb V3 @1150mhz core/1700mhz mem,1.150v Accelero aftermarket air cooler 55c max
    Razer Lycosa Keyboard
    Logitech X-530 5.1 Speakers
    Lite-On iHAS124-19 24x Sata DVDRW
    K-World Hybrid DVB-T 210SE Digital T.V Card
    L.G E2260V L.E.D 1920x1080 Monitor
    Xfx Pro 750w silver rated Psu 80+
    Fractal Arc Midi Case

    http://i38.tinypic.com/14myvfa.jpg x58 ud5 <=3.8ghz + 4.2ghz Overclock Template!!
    http://www.youtube.com/user/warren304#p/u Visit Me On Youtube

    Lots Of Gaming Videos With X58 Ud5 System And Gpu On My Youtube Channel!!
    Just Uploaded New Battlefield 4 Video!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  5. #15
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    Birmingham,Great Britain
    Posts
    9,250

    Default Re: EX58-UD5 o\c to 3.6Ghz going to 3.8-4.0Ghz Help needed

    heres some pics of the settings to help you

    <a href="http://tinypic.com" target="_blank"><img src="http://i45.tinypic.com/15ee36h.jpg" border="0" alt="Image and video hosting by TinyPic"></a>

    <a href="http://tinypic.com" target="_blank"><img src="http://i46.tinypic.com/28btkb9.jpg" border="0" alt="Image and video hosting by TinyPic"></a>


    <a href="http://tinypic.com" target="_blank"><img src="http://i49.tinypic.com/2mqrvbk.jpg" border="0" alt="Image and video hosting by TinyPic"></a>

    <a href="http://tinypic.com" target="_blank"><img src="http://i48.tinypic.com/2rzqjxg.jpg" border="0" alt="Image and video hosting by TinyPic"></a>

    set the settings in the bios and set your ram to what ram you have
    Last edited by wazza300; 12-31-2009 at 11:24 PM.
    Gigabyte z77x UP4-TH F11c Modded Bios
    Intel i7 3770k 24/7@4.8ghz 1.38v Turbo llc +0.165v dvid multithreading enabled
    Samsung Green(MV-3V4G3D/US) 8GB @2133mhz 9-10-10-21-1t 1.55v
    Thermalright Silver Arrow Cpu Cooler
    1xSamsung 840 pro 256 Gb SSD windows 8.1 pro 64bit
    1xSamsung f4 HD204UI 2tb hard drive Storage
    Powercolor 7970 3gb V3 @1150mhz core/1700mhz mem,1.150v Accelero aftermarket air cooler 55c max
    Razer Lycosa Keyboard
    Logitech X-530 5.1 Speakers
    Lite-On iHAS124-19 24x Sata DVDRW
    K-World Hybrid DVB-T 210SE Digital T.V Card
    L.G E2260V L.E.D 1920x1080 Monitor
    Xfx Pro 750w silver rated Psu 80+
    Fractal Arc Midi Case

    http://i38.tinypic.com/14myvfa.jpg x58 ud5 <=3.8ghz + 4.2ghz Overclock Template!!
    http://www.youtube.com/user/warren304#p/u Visit Me On Youtube

    Lots Of Gaming Videos With X58 Ud5 System And Gpu On My Youtube Channel!!
    Just Uploaded New Battlefield 4 Video!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  6. #16
    Join Date
    May 2009
    Location
    Jerusalem
    Posts
    38

    Default Re: EX58-UD5 o\c to 3.6Ghz going to 3.8-4.0Ghz Help needed

    Ok I am going for a re-flash of my BIOS (F9m) and Then i will do everything from scratch.

    The Turbo x21 seems to be a problem with the MB. I am giving it another chance then if it doesn't work I hope someone here could give me an answer or a solution.

    What cooling are you using ? your system is very cold 33c (nice).

    I can see that your configuration uses allot less voltage then mine i will try to copy yours to mine and see if it fly's.

    The only difference is in the Memory (mine is CL8 1600mhz) and my CPU stepping (mine is C0).

    cross my fingers :)
    CPU: Intel i7 3770k ; Video Card: Gigabyte HD5700 1GB ; Hard Disk: 256GB Samsung 840 pro SSD
    2nd HD: WD 2.5TB Green Main-Board: Gigabyte GA-Z77X-UD5H F15r ; Cooling: Antec Water Cooling
    Memory: Crosair 16GB 1600mhz ; Case: CoolerMaster HAF 920 ;Power Supply: Theremaltake Tough Power 850W

  7. #17
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    Birmingham,Great Britain
    Posts
    9,250

    Default Re: EX58-UD5 o\c to 3.6Ghz going to 3.8-4.0Ghz Help needed

    Quote Originally Posted by predatorftp View Post
    Ok I am going for a re-flash of my BIOS (F9m) and Then i will do everything from scratch.

    The Turbo x21 seems to be a problem with the MB. I am giving it another chance then if it doesn't work I hope someone here could give me an answer or a solution.

    What cooling are you using ? your system is very cold 33c (nice).

    I can see that your configuration uses allot less voltage then mine i will try to copy yours to mine and see if it fly's.

    The only difference is in the Memory (mine is CL8 1600mhz) and my CPU stepping (mine is C0).

    cross my fingers :)
    akasa nero 967 but it has intel push pins and is a real pain to install,best buy one that has a backplate,its only 2c outside so it will be cool but its good on temps as i have c1e and eist to limit the cpu at idle but it doesnt limit it under load,and the d0 chips use less volts than the c0 chips unless your lucky and have a decent c0 chip which can happen
    Gigabyte z77x UP4-TH F11c Modded Bios
    Intel i7 3770k 24/7@4.8ghz 1.38v Turbo llc +0.165v dvid multithreading enabled
    Samsung Green(MV-3V4G3D/US) 8GB @2133mhz 9-10-10-21-1t 1.55v
    Thermalright Silver Arrow Cpu Cooler
    1xSamsung 840 pro 256 Gb SSD windows 8.1 pro 64bit
    1xSamsung f4 HD204UI 2tb hard drive Storage
    Powercolor 7970 3gb V3 @1150mhz core/1700mhz mem,1.150v Accelero aftermarket air cooler 55c max
    Razer Lycosa Keyboard
    Logitech X-530 5.1 Speakers
    Lite-On iHAS124-19 24x Sata DVDRW
    K-World Hybrid DVB-T 210SE Digital T.V Card
    L.G E2260V L.E.D 1920x1080 Monitor
    Xfx Pro 750w silver rated Psu 80+
    Fractal Arc Midi Case

    http://i38.tinypic.com/14myvfa.jpg x58 ud5 <=3.8ghz + 4.2ghz Overclock Template!!
    http://www.youtube.com/user/warren304#p/u Visit Me On Youtube

    Lots Of Gaming Videos With X58 Ud5 System And Gpu On My Youtube Channel!!
    Just Uploaded New Battlefield 4 Video!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  8. #18
    Join Date
    May 2009
    Location
    Jerusalem
    Posts
    38

    Unhappy Re: EX58-UD5 o\c to 3.6Ghz going to 3.8-4.0Ghz Help needed

    Well no luck :(

    I re-flashed the BIOS and i suddenly got the x21 back, after playing with the BIOS it disappeared again along with "CPU multi threading". so i now have x21 (with Intel Turbo Enabled) but i couldn't get the memory up to 1600mhz.

    I tried 20 x BCLK 190 and 19 x BCLK 200. The system didn't post.

    What should i do can anyone show me the way ?

    BTW the CPU is very hot with 21 x 180 = 3.8ghz and system is unstable (ET6 fails to start with an error on the GUI MFC.

    my problem is mostly because i am not sure about the voltage settings.
    CPU: Intel i7 3770k ; Video Card: Gigabyte HD5700 1GB ; Hard Disk: 256GB Samsung 840 pro SSD
    2nd HD: WD 2.5TB Green Main-Board: Gigabyte GA-Z77X-UD5H F15r ; Cooling: Antec Water Cooling
    Memory: Crosair 16GB 1600mhz ; Case: CoolerMaster HAF 920 ;Power Supply: Theremaltake Tough Power 850W

  9. #19
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    Birmingham,Great Britain
    Posts
    9,250

    Default Re: EX58-UD5 o\c to 3.6Ghz going to 3.8-4.0Ghz Help needed

    Quote Originally Posted by predatorftp View Post
    Well no luck :(

    I re-flashed the BIOS and i suddenly got the x21 back, after playing with the BIOS it disappeared again along with "CPU multi threading". so i now have x21 (with Intel Turbo Enabled) but i couldn't get the memory up to 1600mhz.

    I tried 20 x BCLK 190 and 19 x BCLK 200. The system didn't post.

    What should i do can anyone show me the way ?

    BTW the CPU is very hot with 21 x 180 = 3.8ghz and system is unstable (ET6 fails to start with an error on the GUI MFC.

    my problem is mostly because i am not sure about the voltage settings.
    the thermalright true is a good cooler so you should have same temps as me,do you have turbo working or not? and what cpu and qpi voltages are you using??
    Gigabyte z77x UP4-TH F11c Modded Bios
    Intel i7 3770k 24/7@4.8ghz 1.38v Turbo llc +0.165v dvid multithreading enabled
    Samsung Green(MV-3V4G3D/US) 8GB @2133mhz 9-10-10-21-1t 1.55v
    Thermalright Silver Arrow Cpu Cooler
    1xSamsung 840 pro 256 Gb SSD windows 8.1 pro 64bit
    1xSamsung f4 HD204UI 2tb hard drive Storage
    Powercolor 7970 3gb V3 @1150mhz core/1700mhz mem,1.150v Accelero aftermarket air cooler 55c max
    Razer Lycosa Keyboard
    Logitech X-530 5.1 Speakers
    Lite-On iHAS124-19 24x Sata DVDRW
    K-World Hybrid DVB-T 210SE Digital T.V Card
    L.G E2260V L.E.D 1920x1080 Monitor
    Xfx Pro 750w silver rated Psu 80+
    Fractal Arc Midi Case

    http://i38.tinypic.com/14myvfa.jpg x58 ud5 <=3.8ghz + 4.2ghz Overclock Template!!
    http://www.youtube.com/user/warren304#p/u Visit Me On Youtube

    Lots Of Gaming Videos With X58 Ud5 System And Gpu On My Youtube Channel!!
    Just Uploaded New Battlefield 4 Video!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  10. #20
    Join Date
    May 2009
    Location
    Jerusalem
    Posts
    38

    Default Re: EX58-UD5 o\c to 3.6Ghz going to 3.8-4.0Ghz Help needed

    Ok I am back to 3.6Ghz :(
    My specs:
    20 x 180 =3.6ghz
    Memory (x8) 1440mhz (instead of 1600mhz :( )
    Load line calibration: Enabled
    CPU Vcore: 1.31250v, QPI\VTT 1.300v, IOH Core: Auto (1.1000v), Dram Voltage 1.6400v, my Uncore is 3060 (x17).

    I had to disabled :Intel turbo boost" because even tough I type manually x20 in the multiplication it uses x21 and brings me to 3.8Ghz.
    I can boot in 3.8Ghz but the system runs very HOT.

    I want to lower my Voltage because the CPU is running hot when fully loaded (100%) at about 75c I don't like it so HOT.

    I am not giving up on 3.8Ghz and not giving up on getting my memory to 1600mhz.

    that still remains my goal.

    Another thing i noticed is, that every time I play with the Uncore and memory multiplicator the system becomes unstable and most of the time doesn't boot.

    another thing i noticed - when playing with the computer I will loose the x21 multiplication and the multi threading, weird ?! when it happens i reload defaults settings reboot and it comes back.
    If it doesn't I re-Flash the BIOS and don't save the DMI pool information and the MB comes back to normal...

    After doing a deep re-flash like stated above (and as far as i remember from the first time used the MB) the board doesn't detect the CPU correctly! it give a strange settings such as 15 x 133 ...
    dunno i think something is wrong with the MB or CPU ?
    CPU: Intel i7 3770k ; Video Card: Gigabyte HD5700 1GB ; Hard Disk: 256GB Samsung 840 pro SSD
    2nd HD: WD 2.5TB Green Main-Board: Gigabyte GA-Z77X-UD5H F15r ; Cooling: Antec Water Cooling
    Memory: Crosair 16GB 1600mhz ; Case: CoolerMaster HAF 920 ;Power Supply: Theremaltake Tough Power 850W

Page 2 of 4 FirstFirst 1234 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •