Please report all spam threads, posts and suspicious members. We receive spam notifications and will take immediate action!
Page 2 of 5 FirstFirst 1234 ... LastLast
Results 11 to 20 of 49

Thread: Question concerning my RAM and Q8200




  1. #11
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    california
    Posts
    63

    Default Re: Question concerning my RAM and Q8200

    Been reading reviews, and some people said that they could overclock 4 of these to 1000 mhz with stock timings @ 1.9v or over 1000 mhz with looser timings @ 2.0v.
    MB: GA-EP45-UD3P Rev#: 1.6
    Bios: FB
    Intel Core 2 Quad Q8200 2.33GHz @ 3.11Ghz
    Freezer Pro 7 Rev.2 @ 2500rpm 45CFM
    G.Skill PC2-6400 4x1Gb DDR2-800 (5-5-5-15 @ 2.1)
    EVGA 9800 GTX+
    Corsair 650W
    Antec 300
    Apple Cinema @ 1920x1200
    Win7 Ultimate 64x

  2. #12
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    california
    Posts
    63

    Default Re: Question concerning my RAM and Q8200

    OK, another problem just arose. I was testing with 2x1 sticks again through prime and when looking at the first pair in Memset, it told me my ram was DDR3 rated instead DDR2. When I put in my second pair, it showed up as DDR2 fine. Have any of you encountered this problem before?

    EDIT: I found out its 2 sticks of ram, that, no matter if I put it in slot 1/3 or 2/4, they still get the DDR3 thing. I switched one ram out of the pair out with another and did that with the second stick in the pair and it shows up as DDR2. So this one pair or ram, when paired up together, get the DDR3 thing.
    Last edited by KinkiKowBoi; 01-11-2010 at 03:12 PM.
    MB: GA-EP45-UD3P Rev#: 1.6
    Bios: FB
    Intel Core 2 Quad Q8200 2.33GHz @ 3.11Ghz
    Freezer Pro 7 Rev.2 @ 2500rpm 45CFM
    G.Skill PC2-6400 4x1Gb DDR2-800 (5-5-5-15 @ 2.1)
    EVGA 9800 GTX+
    Corsair 650W
    Antec 300
    Apple Cinema @ 1920x1200
    Win7 Ultimate 64x

  3. #13
    Chike is offline Senior Member
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    Israel
    Posts
    6,531

    Default Re: Question concerning my RAM and Q8200

    All ram are of the same part number? Which version of MemSet you have?
    Could you post a screen capture of MeSet main(click >>) and SPD(click spd) windows for each pair?

    EDIT: A3 is the chpset revision not MB. MB Revision is printed above the far PCI slot I/O panel side.
    Last edited by Chike; 01-11-2010 at 03:18 PM.

  4. #14
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    california
    Posts
    63

    Default Re: Question concerning my RAM and Q8200

    Quote Originally Posted by Chike View Post
    All ram are of the same part number? Which version of MemSet you have?
    Could you post a screen capture of MeSet main(click >>) and SPD(click spd) windows for each pair?

    EDIT: A3 is the chpset revision not MB. MB Revision is printed above the far PCI slot I/O panel side.
    All 4 have different serial number. I forget which one paired with which because I got in a car crash with my computer in the backseat not quite long ago and mixed the ram -_-

    Well, for 2 sticks, the S/N is a number off and for the other pair, the number is a number off also so I would assume that those pair together. I put the "DDr3" pair because they have similar S/N and got the DDR3 thing again. Posting s/s in a sec.

    Imageshack - ram2
    Imageshack - ram1h
    Imageshack - ramf
    Last edited by KinkiKowBoi; 01-11-2010 at 03:50 PM.
    MB: GA-EP45-UD3P Rev#: 1.6
    Bios: FB
    Intel Core 2 Quad Q8200 2.33GHz @ 3.11Ghz
    Freezer Pro 7 Rev.2 @ 2500rpm 45CFM
    G.Skill PC2-6400 4x1Gb DDR2-800 (5-5-5-15 @ 2.1)
    EVGA 9800 GTX+
    Corsair 650W
    Antec 300
    Apple Cinema @ 1920x1200
    Win7 Ultimate 64x

  5. #15
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    california
    Posts
    63

    Default Re: Question concerning my RAM and Q8200

    Ran 4 tests of memtest with the "DDR3" ram in, 0 errors.

    Will update when more information becomes available.
    MB: GA-EP45-UD3P Rev#: 1.6
    Bios: FB
    Intel Core 2 Quad Q8200 2.33GHz @ 3.11Ghz
    Freezer Pro 7 Rev.2 @ 2500rpm 45CFM
    G.Skill PC2-6400 4x1Gb DDR2-800 (5-5-5-15 @ 2.1)
    EVGA 9800 GTX+
    Corsair 650W
    Antec 300
    Apple Cinema @ 1920x1200
    Win7 Ultimate 64x

  6. #16
    Chike is offline Senior Member
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    Israel
    Posts
    6,531

    Default Re: Question concerning my RAM and Q8200

    This is a bit old version of MemSet could just be a glitch in the software, SPD shows DDR2 correctly.
    Try the newr version 2.1 from http://forums.tweaktown.com/f69/late...30/#post284762

  7. #17
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    california
    Posts
    63

    Default Re: Question concerning my RAM and Q8200

    It still shows up as DDR3. Looks the same as the screenshots I posted.
    MB: GA-EP45-UD3P Rev#: 1.6
    Bios: FB
    Intel Core 2 Quad Q8200 2.33GHz @ 3.11Ghz
    Freezer Pro 7 Rev.2 @ 2500rpm 45CFM
    G.Skill PC2-6400 4x1Gb DDR2-800 (5-5-5-15 @ 2.1)
    EVGA 9800 GTX+
    Corsair 650W
    Antec 300
    Apple Cinema @ 1920x1200
    Win7 Ultimate 64x

  8. #18
    Chike is offline Senior Member
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    Israel
    Posts
    6,531

    Default Re: Question concerning my RAM and Q8200

    I have posted a question to MemSet creator maybe he can put more light on this.

  9. #19
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    california
    Posts
    63

    Default Re: Question concerning my RAM and Q8200

    Quote Originally Posted by Chike View Post
    I have posted a question to MemSet creator maybe he can put more light on this.
    Thanks mang. I owe you for that one. I'll be checking up on that thread for an answer.
    MB: GA-EP45-UD3P Rev#: 1.6
    Bios: FB
    Intel Core 2 Quad Q8200 2.33GHz @ 3.11Ghz
    Freezer Pro 7 Rev.2 @ 2500rpm 45CFM
    G.Skill PC2-6400 4x1Gb DDR2-800 (5-5-5-15 @ 2.1)
    EVGA 9800 GTX+
    Corsair 650W
    Antec 300
    Apple Cinema @ 1920x1200
    Win7 Ultimate 64x

  10. #20
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    california
    Posts
    63

    Default Re: Question concerning my RAM and Q8200

    Ok, I'm having another problem now. I recently put a 120mm fan pulling air to the ram and nb so they wouldn't overheat. I was ocing up to 3.1 ghz with dram at 2.2v, ram prime and got an error so I went back to bios and loosened the timings a lil bit to see if that would help and then went and tried to log in again. My comp froze right after I hit the enter button to login. I restarted, loosened more, and tried again and it still didn't work. I then went back and set everything back to stock and when I tried to login, it froze when desktop was loading. I can go to safe mode but I can't load windows normally. I was googling this problem and ppl said to virus check (I installed 2 programs, everest and memset 4.1) on my mac and transferred it to my pc via usb earlier today (highly doubt it's that) but I'll test it anyways. I'm going to run memtest again to see if it's the ram acting up. Any other ideas would be helpful =]
    MB: GA-EP45-UD3P Rev#: 1.6
    Bios: FB
    Intel Core 2 Quad Q8200 2.33GHz @ 3.11Ghz
    Freezer Pro 7 Rev.2 @ 2500rpm 45CFM
    G.Skill PC2-6400 4x1Gb DDR2-800 (5-5-5-15 @ 2.1)
    EVGA 9800 GTX+
    Corsair 650W
    Antec 300
    Apple Cinema @ 1920x1200
    Win7 Ultimate 64x

Page 2 of 5 FirstFirst 1234 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •