Please report all spam threads, posts and suspicious members. We receive spam notifications and will take immediate action!
Page 3 of 5 FirstFirst 12345 LastLast
Results 21 to 30 of 49

Thread: Question concerning my RAM and Q8200




  1. #21
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    Birmingham,Great Britain
    Posts
    9,250

    Default Re: Question concerning my RAM and Q8200

    Quote Originally Posted by KinkiKowBoi View Post
    Ok, I'm having another problem now. I recently put a 120mm fan pulling air to the ram and nb so they wouldn't overheat. I was ocing up to 3.1 ghz with dram at 2.2v, ram prime and got an error so I went back to bios and loosened the timings a lil bit to see if that would help and then went and tried to log in again. My comp froze right after I hit the enter button to login. I restarted, loosened more, and tried again and it still didn't work. I then went back and set everything back to stock and when I tried to login, it froze when desktop was loading. I can go to safe mode but I can't load windows normally. I was googling this problem and ppl said to virus check (I installed 2 programs, everest and memset 4.1) on my mac and transferred it to my pc via usb earlier today (highly doubt it's that) but I'll test it anyways. I'm going to run memtest again to see if it's the ram acting up. Any other ideas would be helpful =]
    you wanna be carefull that a blue screen or a freeze hasnt corrupted any windows files,leave pc off for few minutes and try,if you do manage to boot into windows do a system restore,or try the win disk and do start up repair
    Gigabyte z77x UP4-TH F11c Modded Bios
    Intel i7 3770k 24/7@4.8ghz 1.38v Turbo llc +0.165v dvid multithreading enabled
    Samsung Green(MV-3V4G3D/US) 8GB @2133mhz 9-10-10-21-1t 1.55v
    Thermalright Silver Arrow Cpu Cooler
    1xSamsung 840 pro 256 Gb SSD windows 8.1 pro 64bit
    1xSamsung f4 HD204UI 2tb hard drive Storage
    Powercolor 7970 3gb V3 @1150mhz core/1700mhz mem,1.150v Accelero aftermarket air cooler 55c max
    Razer Lycosa Keyboard
    Logitech X-530 5.1 Speakers
    Lite-On iHAS124-19 24x Sata DVDRW
    K-World Hybrid DVB-T 210SE Digital T.V Card
    L.G E2260V L.E.D 1920x1080 Monitor
    Xfx Pro 750w silver rated Psu 80+
    Fractal Arc Midi Case

    http://i38.tinypic.com/14myvfa.jpg x58 ud5 <=3.8ghz + 4.2ghz Overclock Template!!
    http://www.youtube.com/user/warren304#p/u Visit Me On Youtube

    Lots Of Gaming Videos With X58 Ud5 System And Gpu On My Youtube Channel!!
    Just Uploaded New Battlefield 4 Video!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  2. #22
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    california
    Posts
    63

    Default Re: Question concerning my RAM and Q8200

    I remember doing a startup repair when I restarted the computer after a login freeze. It prompted me to do it before logging in. I've done it twice already and it's passed 100% clean. Is that the same as the one you're talking about?
    MB: GA-EP45-UD3P Rev#: 1.6
    Bios: FB
    Intel Core 2 Quad Q8200 2.33GHz @ 3.11Ghz
    Freezer Pro 7 Rev.2 @ 2500rpm 45CFM
    G.Skill PC2-6400 4x1Gb DDR2-800 (5-5-5-15 @ 2.1)
    EVGA 9800 GTX+
    Corsair 650W
    Antec 300
    Apple Cinema @ 1920x1200
    Win7 Ultimate 64x

  3. #23
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    Birmingham,Great Britain
    Posts
    9,250

    Default Re: Question concerning my RAM and Q8200

    Quote Originally Posted by KinkiKowBoi View Post
    I remember doing a startup repair when I restarted the computer after a login freeze. It prompted me to do it before logging in. I've done it twice already and it's passed 100% clean. Is that the same as the one you're talking about?
    yeh win7 has it built in i think,with vista you have to use the install cd
    Gigabyte z77x UP4-TH F11c Modded Bios
    Intel i7 3770k 24/7@4.8ghz 1.38v Turbo llc +0.165v dvid multithreading enabled
    Samsung Green(MV-3V4G3D/US) 8GB @2133mhz 9-10-10-21-1t 1.55v
    Thermalright Silver Arrow Cpu Cooler
    1xSamsung 840 pro 256 Gb SSD windows 8.1 pro 64bit
    1xSamsung f4 HD204UI 2tb hard drive Storage
    Powercolor 7970 3gb V3 @1150mhz core/1700mhz mem,1.150v Accelero aftermarket air cooler 55c max
    Razer Lycosa Keyboard
    Logitech X-530 5.1 Speakers
    Lite-On iHAS124-19 24x Sata DVDRW
    K-World Hybrid DVB-T 210SE Digital T.V Card
    L.G E2260V L.E.D 1920x1080 Monitor
    Xfx Pro 750w silver rated Psu 80+
    Fractal Arc Midi Case

    http://i38.tinypic.com/14myvfa.jpg x58 ud5 <=3.8ghz + 4.2ghz Overclock Template!!
    http://www.youtube.com/user/warren304#p/u Visit Me On Youtube

    Lots Of Gaming Videos With X58 Ud5 System And Gpu On My Youtube Channel!!
    Just Uploaded New Battlefield 4 Video!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  4. #24
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    california
    Posts
    63

    Default Re: Question concerning my RAM and Q8200

    Haha alright thanks. Well I just have to wait for memtest then. I don't see why I can't login on stock settings unless its hardware failure
    MB: GA-EP45-UD3P Rev#: 1.6
    Bios: FB
    Intel Core 2 Quad Q8200 2.33GHz @ 3.11Ghz
    Freezer Pro 7 Rev.2 @ 2500rpm 45CFM
    G.Skill PC2-6400 4x1Gb DDR2-800 (5-5-5-15 @ 2.1)
    EVGA 9800 GTX+
    Corsair 650W
    Antec 300
    Apple Cinema @ 1920x1200
    Win7 Ultimate 64x

  5. #25
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    Birmingham,Great Britain
    Posts
    9,250

    Default Re: Question concerning my RAM and Q8200

    Quote Originally Posted by KinkiKowBoi View Post
    Haha alright thanks. Well I just have to wait for memtest then. I don't see why I can't login on stock settings unless its hardware failure
    have you cleared cmos then tried?? make a note of current oc settings first tho,leaving it to rest for few minutes before booting pc usually fixes it,its probably ram settings that it hangs at start up
    Gigabyte z77x UP4-TH F11c Modded Bios
    Intel i7 3770k 24/7@4.8ghz 1.38v Turbo llc +0.165v dvid multithreading enabled
    Samsung Green(MV-3V4G3D/US) 8GB @2133mhz 9-10-10-21-1t 1.55v
    Thermalright Silver Arrow Cpu Cooler
    1xSamsung 840 pro 256 Gb SSD windows 8.1 pro 64bit
    1xSamsung f4 HD204UI 2tb hard drive Storage
    Powercolor 7970 3gb V3 @1150mhz core/1700mhz mem,1.150v Accelero aftermarket air cooler 55c max
    Razer Lycosa Keyboard
    Logitech X-530 5.1 Speakers
    Lite-On iHAS124-19 24x Sata DVDRW
    K-World Hybrid DVB-T 210SE Digital T.V Card
    L.G E2260V L.E.D 1920x1080 Monitor
    Xfx Pro 750w silver rated Psu 80+
    Fractal Arc Midi Case

    http://i38.tinypic.com/14myvfa.jpg x58 ud5 <=3.8ghz + 4.2ghz Overclock Template!!
    http://www.youtube.com/user/warren304#p/u Visit Me On Youtube

    Lots Of Gaming Videos With X58 Ud5 System And Gpu On My Youtube Channel!!
    Just Uploaded New Battlefield 4 Video!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  6. #26
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    california
    Posts
    63

    Default Re: Question concerning my RAM and Q8200

    Cleared CMOS, waited 10 minutes, still froze on login. O_O
    MB: GA-EP45-UD3P Rev#: 1.6
    Bios: FB
    Intel Core 2 Quad Q8200 2.33GHz @ 3.11Ghz
    Freezer Pro 7 Rev.2 @ 2500rpm 45CFM
    G.Skill PC2-6400 4x1Gb DDR2-800 (5-5-5-15 @ 2.1)
    EVGA 9800 GTX+
    Corsair 650W
    Antec 300
    Apple Cinema @ 1920x1200
    Win7 Ultimate 64x

  7. #27
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    Birmingham,Great Britain
    Posts
    9,250

    Default Re: Question concerning my RAM and Q8200

    Quote Originally Posted by KinkiKowBoi View Post
    Cleared CMOS, waited 10 minutes, still froze on login. O_O
    try taking ram modules out and re inserting,also disconnect hd power connectors for few minutes then plug back in and try booting if it still does it idk what it could be
    Gigabyte z77x UP4-TH F11c Modded Bios
    Intel i7 3770k 24/7@4.8ghz 1.38v Turbo llc +0.165v dvid multithreading enabled
    Samsung Green(MV-3V4G3D/US) 8GB @2133mhz 9-10-10-21-1t 1.55v
    Thermalright Silver Arrow Cpu Cooler
    1xSamsung 840 pro 256 Gb SSD windows 8.1 pro 64bit
    1xSamsung f4 HD204UI 2tb hard drive Storage
    Powercolor 7970 3gb V3 @1150mhz core/1700mhz mem,1.150v Accelero aftermarket air cooler 55c max
    Razer Lycosa Keyboard
    Logitech X-530 5.1 Speakers
    Lite-On iHAS124-19 24x Sata DVDRW
    K-World Hybrid DVB-T 210SE Digital T.V Card
    L.G E2260V L.E.D 1920x1080 Monitor
    Xfx Pro 750w silver rated Psu 80+
    Fractal Arc Midi Case

    http://i38.tinypic.com/14myvfa.jpg x58 ud5 <=3.8ghz + 4.2ghz Overclock Template!!
    http://www.youtube.com/user/warren304#p/u Visit Me On Youtube

    Lots Of Gaming Videos With X58 Ud5 System And Gpu On My Youtube Channel!!
    Just Uploaded New Battlefield 4 Video!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  8. #28
    kick's Avatar
    kick is offline Senior Member
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Europe,the wild wild west.
    Posts
    1,223

    Default Re: Question concerning my RAM and Q8200

    I had to do a few system repairs like that last year.It was going too far too fast that caused it.
    once your system is back.

    Go slowly .
    Hold the cpu speed at standard use the multiplier ,2.40 i think it will be initally.
    Then move along from there ,stress out only the memory in 5 mhz stages or up to 10 mhz,not more.
    Find your memory limit using a multiplier other than 2:00.2.4 or maybe even 2.6
    Once you have a feel for that ,you can say to yourself :well once i start using the 2:00 multiplier,I can say xxxmhz is my memory limit when only the memory is stressed,so with cpu mch and memory stressed the memory may not run as fast so ill see what i can get.
    Current Systems:

    Asrock p67 Extreme6.............. Gigabyte EP-45 UD3 ...................... Gigabyte 73 PVM S2
    Intel i5 2500k 4.8ghz................ Intel Q8400 3.8ghz......................... Intel D820 2.8ghz
    Zalman 10x cooler.................... Coolermaster V8............................ HP cooler
    8GB Gskill ripjaw ddr3.............. 4GB Gskill PI ddr2.......................... 4GB samsung ddr2
    60GB ssd/500GB HDD .............. WD 1TB hdd.................................... Seagate 160GB hdd
    GTX 460 1GB x2 SLI ................. Msi 9600GT 512MB(died) ........... Onboard gx
    Win7 64 ,750w psu(ocz)............ Win7 64 ,520w psu,seasonic...... Win XP pro ,400w psu

    HEC 6A34 case . ....................... Jeantec R2 case............................ Packard Bell case

    hoping to upgrade to http://www.thinkgeek.com/stuff/41/habicase.shtml
    http://www.flixya.com/video/140325/Animal-launching

  9. #29
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    california
    Posts
    63

    Default Re: Question concerning my RAM and Q8200

    Cleaned my registry, computer booted up fine, desktop showed and files loaded then froze. Well, it helped a little =] I'm leaving my computer off tonight. Still trying to find out whats wrong.
    MB: GA-EP45-UD3P Rev#: 1.6
    Bios: FB
    Intel Core 2 Quad Q8200 2.33GHz @ 3.11Ghz
    Freezer Pro 7 Rev.2 @ 2500rpm 45CFM
    G.Skill PC2-6400 4x1Gb DDR2-800 (5-5-5-15 @ 2.1)
    EVGA 9800 GTX+
    Corsair 650W
    Antec 300
    Apple Cinema @ 1920x1200
    Win7 Ultimate 64x

  10. #30
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    california
    Posts
    63

    Default Re: Question concerning my RAM and Q8200

    Ok, so my system is working again with a new OS. Starting my cpu oc now because I'm done with my gpu. Working up the FSB. I might need some help with the advanced subtimings when I get there and the voltages. Those 2 things still seem to confuse me.
    MB: GA-EP45-UD3P Rev#: 1.6
    Bios: FB
    Intel Core 2 Quad Q8200 2.33GHz @ 3.11Ghz
    Freezer Pro 7 Rev.2 @ 2500rpm 45CFM
    G.Skill PC2-6400 4x1Gb DDR2-800 (5-5-5-15 @ 2.1)
    EVGA 9800 GTX+
    Corsair 650W
    Antec 300
    Apple Cinema @ 1920x1200
    Win7 Ultimate 64x

Page 3 of 5 FirstFirst 12345 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •