Please report all spam threads, posts and suspicious members. We receive spam notifications and will take immediate action!
Results 1 to 5 of 5

Thread: couple Q's on new build help please




  1. #1
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    ireland
    Posts
    6

    Default couple Q's on new build help please

    Alright guys got my new system up and running and ive 2 questions for ya. Just so yeah all know this is my first build so bit of a noobie when it comes to troubleshooting

    1. The side caes fan on the haf932 wont work
    tried plugging it into a molex from psu wont work
    tried plugging it into fan headers on mobo even one which the front fan was plugged into and front fan working. no joy
    did a sound test on wires all ok what could the problem be?

    2. onboard led indicators GD1 and MD1 are green but MD2 and GD2 are yellow whicch by the manual means there
    excessive overvoltage or overloading
    but manual doesnt say anything about resolving the issue

    the system boots up fine with 1 short beep have installed GPU, system updates, browsed the net all with no problems.
    system shows 4gb ram

    heres a list of build parts

    CASE: Cooler Master HAF 932 Big Tower Black

    MOTHERBOARD: Gigabyte GA-P55A-UD5 Intel P55 (Socket 1156) DDR3

    CPU: Intel Core i5 750, S 1156

    PSU: Corsair HX 750W PSU

    GPU: XFX ATI Radeon HD 5850 XXX 1024MB GDDR5

    RAM: Corsair Dominator XMS3 4GB DDR3 16000C9D Twin3X (TW3X4G1600C9D)

    OS: Microsoft Windows 7 Home Premium 64-Bit

    HDD 1:Samsung SpinPoint F3 1TB SATA-II 32MB Cache

    HDD 2: Samsung SpinPoint F3 500GB SATA-II 16MB Cache

    CPU COOLER: Corsair H50-1 High-Performance CPU Watercooler Socket LGA7751156

    OPTICAL DRIVE:Sony Optiarc DRU-870S 24x DVD±RW SATA ReWriter

    MOUSE: Logitech G15

    KEYBOARD: Logitech Wave

    MONITOR: Dell 2407WFP-HC

  2. #2
    Join Date
    Apr 2009
    Location
    Virginia
    Posts
    1,470

    Default Re: couple Q's on new build help please

    Just a couple of thoughts:
    1. Fan blade obstruction (caught on something) bad fan.
    2. Try switching some wires around. When plugging wires into front panel headers, follow the instructions, diagrams, and charts in your motherboard manual. Pay close attention to the positive and negative pins and wires. In most cases the negatives are the white wires. Speaker negative are black wires.
    Last edited by artdrivers; 01-20-2010 at 07:21 AM.
    http://forums.tweaktown.com/gigabyte...ench-test.html
    http://www.gigabyte-usa.com/FileList...ios_qflash.pdf
    Phenom II 945 @ 3.2Ghz w/Thermaltake Big Typhoon Pro 14 CPU Cooler
    Gigabyte GA-MA78GM-S2H rev.1.1 F11
    Sapphire 3870HD / 100225L / 512MB / ddr4
    4GB / Kingston / KHX8500D2K2/2GN / 5-5-5-18 / 1066Mhz
    (2) WD Caviar / WD2500AAKS/ 250GB in SATA RAID-0
    (1) WD Caviar / WD2500AAKS/ 250GB in SATA AHCI
    (2) IDE's 1 8XdualDVDRW 1 52x32x52x CDRW
    Antec /Neo HE550 / 550W
    Mid size ATX case with show through panel
    2) 80x80 front fans (1) 120x120 rear fan and small nb fan
    Microsoft comfort curve USB keyboard 2000 ver.1.0
    Logitech G500 USB mouse
    Monitor: CMV937A
    7.1+2 Channel High Definition ALC889A
    Dual boot Windows 7 32bit home & Windows 7 64bit home


  3. #3
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    ireland
    Posts
    6

    Default Re: couple Q's on new build help please

    hi cheers for reply nothing that i can see is blocking it.
    ive tried plugging it into connectors on the mobo where other fans were plugged into and were working but no joy with this side fan.
    looks like it gone ah well not to worry.

  4. #4
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    Birmingham,Great Britain
    Posts
    9,250

    Default Re: couple Q's on new build help please

    some mb fan connectors have 3pins some have 4,always go to the left side and plug in on the 4pin sockets,as for overvolting thats due to auto voltages,go in bios and set your ram voltage to what it says on ram module,cpu put on its normal setting in voltages,
    Gigabyte z77x UP4-TH F11c Modded Bios
    Intel i7 3770k 24/7@4.8ghz 1.38v Turbo llc +0.165v dvid multithreading enabled
    Samsung Green(MV-3V4G3D/US) 8GB @2133mhz 9-10-10-21-1t 1.55v
    Thermalright Silver Arrow Cpu Cooler
    1xSamsung 840 pro 256 Gb SSD windows 8.1 pro 64bit
    1xSamsung f4 HD204UI 2tb hard drive Storage
    Powercolor 7970 3gb V3 @1150mhz core/1700mhz mem,1.150v Accelero aftermarket air cooler 55c max
    Razer Lycosa Keyboard
    Logitech X-530 5.1 Speakers
    Lite-On iHAS124-19 24x Sata DVDRW
    K-World Hybrid DVB-T 210SE Digital T.V Card
    L.G E2260V L.E.D 1920x1080 Monitor
    Xfx Pro 750w silver rated Psu 80+
    Fractal Arc Midi Case

    http://i38.tinypic.com/14myvfa.jpg x58 ud5 <=3.8ghz + 4.2ghz Overclock Template!!
    http://www.youtube.com/user/warren304#p/u Visit Me On Youtube

    Lots Of Gaming Videos With X58 Ud5 System And Gpu On My Youtube Channel!!
    Just Uploaded New Battlefield 4 Video!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  5. #5
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    ireland
    Posts
    6

    Default Re: couple Q's on new build help please

    cheers will try that out.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •