Please report all spam threads, posts and suspicious members. We receive spam notifications and will take immediate action!
Results 1 to 7 of 7

Thread: ga-p55a-ud4p or ocz3g1333lv4gk problem




  1. #1
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Canada
    Posts
    2

    Default ga-p55a-ud4p or ocz3g1333lv4gk problem

    I just built a system

    i5-750
    GA-p55a-ud4p
    OCZ 2x2gb ddr3-1333
    samsung 1tb
    powercolor hd 5770 pcs+
    antec 650w
    lg dvd writer
    window 7 64bit

    computer freeze with one color on screen (all red, or all grey, etc) when i am playing 3d intensive games or just surfing the net.
    So I tested with prime95 and memtest86+ v4.0...
    With several test done, sometimes pass and sometimes fail.
    I tried using one memory at a time...both sticks... passed and failed some.
    I tried using timings of 9-9-9-20(CAS, tRCD, tRP, tRAS), command rate of 2t, and 1.65 volts (except my mobo can select 1.64 or 1.66) instead of auto setting. Still passed and failed some.
    I updated bios to f7c....still passed and failed some.
    so I exchanged the memory(same type)...still passed and failed some of test.

    System tends to fail more often when I use the memory frequency of 1333.
    so when I come online or do some work ...I use 1066 speed.

    Nothing is overclocked...

    any suggestion would be really helpful...thanks in advance.

  2. #2
    Join Date
    Oct 2009
    Posts
    37

    Default Re: ga-p55a-ud4p or ocz3g1333lv4gk problem

    have u tried enable XMP (profile 1)? also try to change "performance enhance" from turbo to standard. you also can try to adjust QPI

  3. #3
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Canada
    Posts
    2

    Default Re: ga-p55a-ud4p or ocz3g1333lv4gk problem

    I already tried using standard....
    and I dont have XMP choice in the bio...I can see it in manual but not in bio.

  4. #4
    Join Date
    Feb 2010
    Location
    Canada
    Posts
    2

    Default Re: ga-p55a-ud4p or ocz3g1333lv4gk problem

    Hey, I have the same MB, CPU and RAM and I'm having the same problem. I run both Windows and Linux and it happens in both OSes after some time. I've been able to run the computer for a day or so without freeze or sometimes it happens after a few minutes. It always happens in Windows if I run something like 3dmark. I've also tried setting the RAM timing, frequency and voltage (no 1.65) and the same results... I ran memtest overnight and no fails for me but the problem is still there. Is it just that the OCZ 2GB DDR3-1333 is incompatible with this MB?

  5. #5
    Join Date
    Feb 2010
    Location
    Birmingham,Great Britain
    Posts
    600

    Default Re: ga-p55a-ud4p or ocz3g1333lv4gk problem

    set your qpi to 1.25000,set system performance enhance to standard and see if its any better
    Gigabyte ex58-ud5 f12 bios
    Intel i7 920 d0 @3.8ghz 24/7-normal cpu voltage 1.18750v/c1e/turbo/multi threading enabled
    Ocz reaper DDR3 PC3-14400 (1800MHz) 3x2gb (OCZ3RPR1800LV6GK) 8-8-8-24-1t-@1.64v-1.3qpi
    Thermolab Baram cpu cooler
    Dual Boot
    1xsamsung 750gb hard drive-win7 ultimate 64
    1xsamsung 750gb hard drive-windows xp pro 32
    Ati x1950 pro gpu
    Logitech X-530 5.1 Speakers
    1050w psu
    Nzxt lexa case
    http://i40.tinypic.com/2z3w377.jpg <=3.8ghz overclock template

  6. #6
    Join Date
    Feb 2010
    Location
    Canada
    Posts
    2

    Default Re: ga-p55a-ud4p or ocz3g1333lv4gk problem

    I haven't tried setting QPI yet, but I set enhance to standard. I also switched my sticks from slots 1 and 3 to 1 and 2 (so they both use the same channel) and it has improved my stability a lot. I still have voltage, frequency, and timing set to 1.64v, 1333mhz, and 7-7-7-20. I have yet to freeze but I won't celebrate yet, not until I have some serious uptime. Thanks!

  7. #7
    Join Date
    Feb 2010
    Location
    Birmingham,Great Britain
    Posts
    600

    Default Re: ga-p55a-ud4p or ocz3g1333lv4gk problem

    set qpi as auto will overvolt it,same with cpu and ram,3 main voltagess not to leave on auto
    Gigabyte ex58-ud5 f12 bios
    Intel i7 920 d0 @3.8ghz 24/7-normal cpu voltage 1.18750v/c1e/turbo/multi threading enabled
    Ocz reaper DDR3 PC3-14400 (1800MHz) 3x2gb (OCZ3RPR1800LV6GK) 8-8-8-24-1t-@1.64v-1.3qpi
    Thermolab Baram cpu cooler
    Dual Boot
    1xsamsung 750gb hard drive-win7 ultimate 64
    1xsamsung 750gb hard drive-windows xp pro 32
    Ati x1950 pro gpu
    Logitech X-530 5.1 Speakers
    1050w psu
    Nzxt lexa case
    http://i40.tinypic.com/2z3w377.jpg <=3.8ghz overclock template

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •