Please report all spam threads, posts and suspicious members. We receive spam notifications and will take immediate action!
Results 1 to 5 of 5

Thread: GA-EP31-DS3L problem




  1. #1
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    france
    Posts
    2

    Default GA-EP31-DS3L problem

    Hello,

    I have GA-EP31-DS3L with 2x1Go of RAM and Intel e5200 2,5Ghz.
    When i start computer, boot of bios is slow, about 15 seconds to display Memory Testing. How can i disable this test of memory ?

    Thank you for your support
    Anthony

  2. #2
    Chike is offline Senior Member
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    Israel
    Posts
    6,531

    Default Re: GA-EP31-DS3L problem

    Do you mean the mempry test takes 15 seconds, or is it 15 seconds before it start?

  3. #3
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    france
    Posts
    2

    Default Re: GA-EP31-DS3L problem

    Yes 15 seconds before if start. So during 15 seconds there is nothing on the screen.

  4. #4
    profJim's Avatar
    profJim is online now Chief Munchkin + moderator
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    Tacoma, WA. [USA]
    Posts
    7,811

    Default Re: GA-EP31-DS3L problem

    Try booting with only one memory module in the first memory slot.
    Repeat this test with the other memory module.
    Any difference?
    Have you tested your memory using Memtest86+ for at least 8 - 10 full passes?

    Do not remove or replace memory until you turn off your system and power off your power supply using the on/off switch on the psu.
    Q9650 @ 4.10GHz [9x456MHz]
    P35-DS4 [rev: 2.0] ~ Bios: F14
    4x2GB OCZ Reaper PC2-8500 1094MHz @5-5-5-15
    MSI N460GTX Hawk Talon Attack (1GB) video card <---- SLI ---->
    Seasonic SS-660XP2 80 Plus Platinum psu (660w)
    WD Caviar Black WD6401AALS 640GB (data)
    Samsung 840 Pro 256GB SSD (boot)
    SLI @ 16/4 works when running HyperSLI
    Cooler Master 120XL Seidon push/pull AIO cpu water cooling
    Cooler Master HAF XB computer case (RC-902XB-KKN1)
    Asus VH242H 24" monitor [1920x1080]
    MSI N460GTX Hawk (1GB) video card
    Logitech Z-5500 Digital 5.1 Speakers
    win7 x64 sp1 Home Premium
    HT|Omega Claro plus+ sound card
    CyberPower CP1500PFCLCD UPS
    E6300 (R0) @ 3.504GHz [8x438MHz] ~~ P35-DS3L [rev: 1.0] ~ Bios: F9 ~~ 4x2GB Kingston HyperX T1 PC2-8500, 876MHz @4-4-4-10
    Seasonic X650 80+ gold psu (650w) ~~ Xigmatek Balder HDT 1283 cpu cooler ~~ Cooler Master CM 690 case (RC-690-KKN1-GP)
    Samsung 830 128GB SSD MZ-7PC128B/WW (boot) ~~ WD Caviar Black WD6401AALS 640GB (data) ~~ ZM-MFC2 fan controller
    HT|Omega Striker 7.1 sound card ~~ Asus VH242H monitor [1920x1080] ~~ Logitech Z-5500 Digital 5.1 Speakers
    win7 x64 sp1 Home Premium ~~ CyberPower CP1500PFCLCD U.P.S
    .


  5. #5
    Join Date
    Sep 2007
    Posts
    4

    Default Re: GA-EP31-DS3L problem

    Which revision of the GA-EP31-DS3L board are you running, Rev 1.0, 2.0, or 2.1? Can you also find out which bios version came with your board or you have flashed?
    Intel C2Q Q6600 | Zalman 9700LED Tuniq-TX2 | 2x1Gb OCZ DDR2 800MHz | GigaByte P35-DS3R Rev1.0 (BIOS: F12) | Sound Blaster X-FI ExtremeMusic | OCZ 520w-SLI PowerStream | NEC 3520AW DVD-RW 2.U5 | 2x74Gb Raptors Raid-Zero | ViewSonic 19" LCD VX922 | Asus EAH5850 | Antec NINE-HUNDRED | Windows 7

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •