Please report all spam threads, posts and suspicious members. We receive spam notifications and will take immediate action!
Results 1 to 4 of 4

Thread: ga-p35 ds3l Mem Problems




  1. #1
    Join Date
    Feb 2010
    Location
    South Africa
    Posts
    2

    Default ga-p35 ds3l Mem Problems

    Hi.

    I have read through the stickies and other posts but still not coming right, i have a ga-p35 ds3l, with transcend axeram 100 oc 8Gig. when i put all 4 sticks in my pc really freaks out, i have checked the memory timing sand the voltage supplied to them, it was wrong but is set to 1.93V +0.1V bump the timings are 5-5-5-15. when i take 2 sticks out in any position it works properly...
    Can anybody help Pleeese really frustrating!!

  2. #2
    Join Date
    Sep 2008
    Posts
    990

    Default Re: ga-p35 ds3l Mem Problems

    You mean you have 1000 MHz RAM and you're trying to run it at that speed?

    When using 4 sticks you never achieve the same speeds as you do when using only 2. 4 sticks cause more load on the northbridge. You can try increasing the MCH voltage by 0.1-0.2V and see if that helps, or lower the timings further.
    Have you tried running it at 800 MHz and see if that works?

    Unless you're overclocking and need to run the RAM at 1000MHz you might as well run it at 800MHz as you're not gonna notice any performance difference anyway.


  3. #3
    Join Date
    Feb 2010
    Location
    South Africa
    Posts
    2

    Default Re: ga-p35 ds3l Mem Problems

    hehe oops typo no the ram comes out at 1066. will it be better if i just use 2 rather than 4 sticks in the board, its not like i need 8gig of ram at his point. im running 7 ultimate 64bit..

  4. #4
    profJim's Avatar
    profJim is online now Chief Munchkin + moderator
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    Tacoma, WA. [USA]
    Posts
    7,811

    Default Re: ga-p35 ds3l Mem Problems

    4GB of memory is sufficient for nearly all setups.
    8GB is needed when running VMWare.

    If you want help with bios settings, follow steps 1 - 4 in this post to provide detailed hardware information and your current bios settings.
    Q9650 @ 4.10GHz [9x456MHz]
    P35-DS4 [rev: 2.0] ~ Bios: F14
    4x2GB OCZ Reaper PC2-8500 1094MHz @5-5-5-15
    MSI N460GTX Hawk Talon Attack (1GB) video card <---- SLI ---->
    Seasonic SS-660XP2 80 Plus Platinum psu (660w)
    WD Caviar Black WD6401AALS 640GB (data)
    Samsung 840 Pro 256GB SSD (boot)
    SLI @ 16/4 works when running HyperSLI
    Cooler Master 120XL Seidon push/pull AIO cpu water cooling
    Cooler Master HAF XB computer case (RC-902XB-KKN1)
    Asus VH242H 24" monitor [1920x1080]
    MSI N460GTX Hawk (1GB) video card
    Logitech Z-5500 Digital 5.1 Speakers
    win7 x64 sp1 Home Premium
    HT|Omega Claro plus+ sound card
    CyberPower CP1500PFCLCD UPS
    E6300 (R0) @ 3.504GHz [8x438MHz] ~~ P35-DS3L [rev: 1.0] ~ Bios: F9 ~~ 4x2GB Kingston HyperX T1 PC2-8500, 876MHz @4-4-4-10
    Seasonic X650 80+ gold psu (650w) ~~ Xigmatek Balder HDT 1283 cpu cooler ~~ Cooler Master CM 690 case (RC-690-KKN1-GP)
    Samsung 830 128GB SSD MZ-7PC128B/WW (boot) ~~ WD Caviar Black WD6401AALS 640GB (data) ~~ ZM-MFC2 fan controller
    HT|Omega Striker 7.1 sound card ~~ Asus VH242H monitor [1920x1080] ~~ Logitech Z-5500 Digital 5.1 Speakers
    win7 x64 sp1 Home Premium ~~ CyberPower CP1500PFCLCD U.P.S
    .


Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •