Please report all spam threads, posts and suspicious members. We receive spam notifications and will take immediate action!
Page 3 of 8 FirstFirst 12345 ... LastLast
Results 21 to 30 of 73

Thread: X58A-UD7 settings reset after shutdown from Win7




  1. #21
    Lsdmeasap's Avatar
    Lsdmeasap is offline GIGABYTE Guru
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    PCB Island
    Posts
    25,940

    Default Re: X58A-UD7 settings reset after shutdown from Win7

    I know there are two versions, that is why I said which I was using and suggested you to test with that to see if you had the same results I did. I will be flashing to F6x here shortly, I will test with it tonight if I get time. Then if it works for me we will either know the F6a you are using, and all previous BIOS are the issue, or some of your hardware somehow. Do you agree with my thoughts on windows 7, no way this could be the problem as the issue should happen without a HDD even connected right?

    550W is very small for X58, some 550's wont even start a board, so this may be pushing it and could be the cause, not sure as the OP here has a 850W.

  2. #22
    Lsdmeasap's Avatar
    Lsdmeasap is offline GIGABYTE Guru
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    PCB Island
    Posts
    25,940

    Default Re: X58A-UD7 settings reset after shutdown from Win7

    I sent in an inquiry email to see if they are aware of any issues, or could do some testing in regards to this. I will let you know what I hear back.

  3. #23
    Lsdmeasap's Avatar
    Lsdmeasap is offline GIGABYTE Guru
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    PCB Island
    Posts
    25,940

    Default Re: X58A-UD7 settings reset after shutdown from Win7

    The BIOS engineers are looking into and testing this for you guys, they will let us know what the find. So hopefully if they find the cause they might have a beta BIOS for you to test next week or so, depending on how busy things are and if they can find the cause or reproduce the issue.

    I'll update this thread again once I hear back from them.

  4. #24
    Join Date
    Mar 2010
    Location
    UK
    Posts
    282

    Default Re: X58A-UD7 settings reset after shutdown from Win7

    Ive just registered here as i thought if post my situation and at the same time see if i could get any advice/help.

    I built 2 complete systems over the weekend, both setups are running exactly the same spec.

    The main parts of the build are

    i7 930
    UD7 mobo
    HX1000w PSU

    I have read all 3 pages of this thread so before you tell me to test with a newer bios, i will do ;) however for now just so everyone knows both systems are running F2 Bios as thats what came on the board.

    The system is overclocked and is stable, however the problem i have is the werid resetting issue....

    If i turn my pc on, it will power up for a few seconds, power down, then power back up......

    At the same time the screen will load to say that due to overclocking/voltage errors the bios has been reset (both systems are OC'd) however when entering the BIOS ill then see that the settings have not been reset at all, choose F10.... and boots into windows....

    This weird power up, power down problem... im not sure what it is but i doubt its the PSU, not in my situation anyway.

    Any advice would be appreciated, ill aslo be keeping an eye on this thread

  5. #25
    Join Date
    Feb 2010
    Location
    Birmingham,Great Britain
    Posts
    600

    Default Re: X58A-UD7 settings reset after shutdown from Win7

    on gigabyte boards its normal to double boot sometimes,it checks bios settings then reboots into windows
    Gigabyte ex58-ud5 f12 bios
    Intel i7 920 d0 @3.8ghz 24/7-normal cpu voltage 1.18750v/c1e/turbo/multi threading enabled
    Ocz reaper DDR3 PC3-14400 (1800MHz) 3x2gb (OCZ3RPR1800LV6GK) 8-8-8-24-1t-@1.64v-1.3qpi
    Thermolab Baram cpu cooler
    Dual Boot
    1xsamsung 750gb hard drive-win7 ultimate 64
    1xsamsung 750gb hard drive-windows xp pro 32
    Ati x1950 pro gpu
    Logitech X-530 5.1 Speakers
    1050w psu
    Nzxt lexa case
    http://i40.tinypic.com/2z3w377.jpg <=3.8ghz overclock template

  6. #26
    Join Date
    Mar 2010
    Location
    UK
    Posts
    282

    Default Re: X58A-UD7 settings reset after shutdown from Win7

    Quote Originally Posted by warren300 View Post
    on gigabyte boards its normal to double boot sometimes,it checks bios settings then reboots into windows
    Hmm does it everytime now, including the "settings have reverted to standard" screen

  7. #27
    Join Date
    Feb 2010
    Location
    Birmingham,Great Britain
    Posts
    600

    Default Re: X58A-UD7 settings reset after shutdown from Win7

    check all your connections,have you tried with all stock factory bios settings does it display red warning about voltages and oc then? if not then check your overclock settings in bios as this is the cause,or you could need to wait for newer bios
    Gigabyte ex58-ud5 f12 bios
    Intel i7 920 d0 @3.8ghz 24/7-normal cpu voltage 1.18750v/c1e/turbo/multi threading enabled
    Ocz reaper DDR3 PC3-14400 (1800MHz) 3x2gb (OCZ3RPR1800LV6GK) 8-8-8-24-1t-@1.64v-1.3qpi
    Thermolab Baram cpu cooler
    Dual Boot
    1xsamsung 750gb hard drive-win7 ultimate 64
    1xsamsung 750gb hard drive-windows xp pro 32
    Ati x1950 pro gpu
    Logitech X-530 5.1 Speakers
    1050w psu
    Nzxt lexa case
    http://i40.tinypic.com/2z3w377.jpg <=3.8ghz overclock template

  8. #28
    Join Date
    Mar 2010
    Location
    UK
    Posts
    282

    Default Re: X58A-UD7 settings reset after shutdown from Win7

    Quote Originally Posted by warren300 View Post
    check all your connections,have you tried with all stock factory bios settings does it display red warning about voltages and oc then? if not then check your overclock settings in bios as this is the cause,or you could need to wait for newer bios
    At stock settings it runs fine, when overl****ed most of the time it will show the red warning about voltage and oc.

    I just went to see if EUP was enabled or not (on both machines) and both booted up fine without the warning screen and 1st time, i.e. rather than fans powering down, then back up which is what generally happens.

    Am using F2 bios mind so not sure if it could be down to the BIOS or not, Was going to flash to F6 though read it was buggy?

  9. #29
    Join Date
    Feb 2010
    Location
    Birmingham,Great Britain
    Posts
    600

    Default Re: X58A-UD7 settings reset after shutdown from Win7

    i dont know about f6 is there an f5? its probably bios not liking your ram,but newer bios's will fix it,thats why its giving you the warning when you overclock its either ram or wrong overclock settings,flash using q-flash follow the guide on main page
    Gigabyte ex58-ud5 f12 bios
    Intel i7 920 d0 @3.8ghz 24/7-normal cpu voltage 1.18750v/c1e/turbo/multi threading enabled
    Ocz reaper DDR3 PC3-14400 (1800MHz) 3x2gb (OCZ3RPR1800LV6GK) 8-8-8-24-1t-@1.64v-1.3qpi
    Thermolab Baram cpu cooler
    Dual Boot
    1xsamsung 750gb hard drive-win7 ultimate 64
    1xsamsung 750gb hard drive-windows xp pro 32
    Ati x1950 pro gpu
    Logitech X-530 5.1 Speakers
    1050w psu
    Nzxt lexa case
    http://i40.tinypic.com/2z3w377.jpg <=3.8ghz overclock template

  10. #30
    Join Date
    Mar 2010
    Location
    UK
    Posts
    282

    Default Re: X58A-UD7 settings reset after shutdown from Win7

    So far ive found F5/F6 on gigabytes site followed by

    GA-X58A-UD7 - F6a -22.Feb 10
    GA-X58A-UD7 - F6x -05.Mar 10 (hicookie)
    GA-X58A-UD7 - F6a -08.Mar 10
    GA-X58A-UD7 - F6test1 -23.Mar 10 (hicookie)

    as shown here - http://forums.tweaktown.com/f69/giga...tml#post270437

Page 3 of 8 FirstFirst 12345 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •