Please report all spam threads, posts and suspicious members. We receive spam notifications and will take immediate action!
Results 1 to 8 of 8

Thread: GA-EP45-UD3P and F10 final.. no luck




  1. #1
    Join Date
    May 2009
    Location
    East Coast USA
    Posts
    160

    Default GA-EP45-UD3P and F10 final.. no luck

    I've had good luck with the F10 BETA's.. but F10 final I couldn't get to over clock really at all.. heck even my stock settings were unstable.
    I went back to F10j and all is well again...

    Just curious if I am the only one that had issues. Yes I did all the standard things like setting optimized defaults before and after the flash.. reset DMI info.. etc.. very odd.

    -devoh
    Antec P180 case
    Intel E8500 E0 Stepping
    Gigabyte GA-EP45-UD3P rev 1.1 BIOS F10j
    Thermalright Ultra eXtreme 120!! Do NOT try and save a few bucks with your cooler.
    Crucial Ballistic PC6400 cas 4 memory 2 x 2G
    2 x WD Black Edition 640G 32Megs cache 7200RPM
    XFX Geforce 260/216 Black Edition
    Corsair TX650W
    Running on 64 bit Win 7 (AHCI mode)

  2. #2
    Chike is offline Senior Member
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    Israel
    Posts
    6,531

    Default Re: GA-EP45-UD3P and F10 final.. no luck

    Quote Originally Posted by devoh View Post
    Just curious if I am the only one that had issues. Yes I did all the standard things like setting optimized defaults before and after the flash.. reset DMI info.. etc.. very odd.
    No, arctic-k20 had issues too.

  3. #3
    KayossZero's Avatar
    KayossZero is offline Junior Member
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Jefferson, Maine
    Posts
    88

    Lightbulb Re: GA-EP45-UD3P and F10 final.. no luck

    Quote Originally Posted by devoh View Post
    I've had good luck with the F10 BETA's.. but F10 final I couldn't get to over clock really at all.. heck even my stock settings were unstable.
    I went back to F10j and all is well again...

    Just curious if I am the only one that had issues. Yes I did all the standard things like setting optimized defaults before and after the flash.. reset DMI info.. etc.. very odd.

    -devoh
    F10 Finale caused my OC to cause infinite system reboots until I changed my ram driving strength profile from 1066 to Auto, now everything works just as before.

    One more thing though if you go back to using the betas use K over J since it fixes quick boot.

  4. #4
    Join Date
    Dec 2008
    Posts
    53

    Default Re: GA-EP45-UD3P and F10 final.. no luck

    same here.. infinite system reboots.

    I'll give the auto instead of 1066 method a try
    and report back if it any good .my previous bios ver was F9b.
    ==================
    GA-EP45-UD3P & Q9550 @ 3.8Ghz
    4GB DDR2 OCZ
    EL Platinum XTC Dual Channel
    620W CORSAIR CMPSU-620HX
    Sapphire Radeon HD4870 toxic 512MB
    Creative X-Fi Titanium 7.1 PCI-E‎
    win7 x64

  5. #5
    Join Date
    Dec 2008
    Posts
    53

    Default Re: GA-EP45-UD3P and F10 final.. no luck

    i can say that on my system
    what KayossZero suggest to changed ram driving strength profile from 1066 to Auto work like a charm .

    thanks .
    ==================
    GA-EP45-UD3P & Q9550 @ 3.8Ghz
    4GB DDR2 OCZ
    EL Platinum XTC Dual Channel
    620W CORSAIR CMPSU-620HX
    Sapphire Radeon HD4870 toxic 512MB
    Creative X-Fi Titanium 7.1 PCI-E‎
    win7 x64

  6. #6
    kick's Avatar
    kick is offline Senior Member
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Europe,the wild wild west.
    Posts
    1,223

    Default Re: GA-EP45-UD3P and F10 final.. no luck

    well im on driving strength profile auto allways :0
    Current Systems:

    Asrock p67 Extreme6.............. Gigabyte EP-45 UD3 ...................... Gigabyte 73 PVM S2
    Intel i5 2500k 4.8ghz................ Intel Q8400 3.8ghz......................... Intel D820 2.8ghz
    Zalman 10x cooler.................... Coolermaster V8............................ HP cooler
    8GB Gskill ripjaw ddr3.............. 4GB Gskill PI ddr2.......................... 4GB samsung ddr2
    60GB ssd/500GB HDD .............. WD 1TB hdd.................................... Seagate 160GB hdd
    GTX 460 1GB x2 SLI ................. Msi 9600GT 512MB(died) ........... Onboard gx
    Win7 64 ,750w psu(ocz)............ Win7 64 ,520w psu,seasonic...... Win XP pro ,400w psu

    HEC 6A34 case . ....................... Jeantec R2 case............................ Packard Bell case

    hoping to upgrade to http://www.thinkgeek.com/stuff/41/habicase.shtml
    http://www.flixya.com/video/140325/Animal-launching

  7. #7
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    Earth
    Posts
    849

    Default Re: GA-EP45-UD3P and F10 final.. no luck

    I updated my bios several days ago to the F10 final, just using my F10k settings and making sure everything was correct. Which they were in my case, and have not had any problems.

    Just a thought and I am sure you peeps do is always load optimized defaults 1st. Other than that don't know what to say... Oh I run OC-1200 @ 3.91Ghz

  8. #8
    Join Date
    May 2009
    Location
    East Coast USA
    Posts
    160

    Default Re: GA-EP45-UD3P and F10 final.. no luck

    Quote Originally Posted by KayossZero View Post
    F10 Finale caused my OC to cause infinite system reboots until I changed my ram driving strength profile from 1066 to Auto, now everything works just as before.

    One more thing though if you go back to using the betas use K over J since it fixes quick boot.

    I have drive strength set to 1066.. which has alsways worked best for me.. hmmm

    Also didn't F10K introduce the bug of the display of CPU speed in the BIOS? though that is a minor issue, if it was.

    -devoh
    Antec P180 case
    Intel E8500 E0 Stepping
    Gigabyte GA-EP45-UD3P rev 1.1 BIOS F10j
    Thermalright Ultra eXtreme 120!! Do NOT try and save a few bucks with your cooler.
    Crucial Ballistic PC6400 cas 4 memory 2 x 2G
    2 x WD Black Edition 640G 32Megs cache 7200RPM
    XFX Geforce 260/216 Black Edition
    Corsair TX650W
    Running on 64 bit Win 7 (AHCI mode)

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •