Please report all spam threads, posts and suspicious members. We receive spam notifications and will take immediate action!
Results 1 to 3 of 3

Thread: CMOS Power Error




  1. #1
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    USA
    Posts
    41

    Post CMOS Power Error

    Hello,
    I'm trying to overclock a Pentium E6300 stock is 2.8GHz on a GA-EP45-UD3P board. I can get the CPU to 3.4GHz @ 400x8.5 but if the RAM is overclocked no matter what my settings are I get a cmos power error post code. The RAM is OCZ Reaper 1066 2x2 Gb. Is the error a PSU issue or a voltage issue being to high or to low on the board the manual only states "Power Error". Thanks in advanced for any advice.

  2. #2
    profJim's Avatar
    profJim is online now Chief Munchkin + moderator
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    Tacoma, WA. [USA]
    Posts
    7,811

    Default Re: CMOS Power Error

    Follow steps 1 - 4 in this post to provide needed hardware details and bios settings information.
    Verify that your current bios version fully supports your E6300 (R0) cpu.
    Your mobo version number is in the lower rear corner, just above the mounting hole.
    Q9650 @ 4.10GHz [9x456MHz]
    P35-DS4 [rev: 2.0] ~ Bios: F14
    4x2GB OCZ Reaper PC2-8500 1094MHz @5-5-5-15
    MSI N460GTX Hawk Talon Attack (1GB) video card <---- SLI ---->
    Seasonic SS-660XP2 80 Plus Platinum psu (660w)
    WD Caviar Black WD6401AALS 640GB (data)
    Samsung 840 Pro 256GB SSD (boot)
    SLI @ 16/4 works when running HyperSLI
    Cooler Master 120XL Seidon push/pull AIO cpu water cooling
    Cooler Master HAF XB computer case (RC-902XB-KKN1)
    Asus VH242H 24" monitor [1920x1080]
    MSI N460GTX Hawk (1GB) video card
    Logitech Z-5500 Digital 5.1 Speakers
    win7 x64 sp1 Home Premium
    HT|Omega Claro plus+ sound card
    CyberPower CP1500PFCLCD UPS
    E6300 (R0) @ 3.504GHz [8x438MHz] ~~ P35-DS3L [rev: 1.0] ~ Bios: F9 ~~ 4x2GB Kingston HyperX T1 PC2-8500, 876MHz @4-4-4-10
    Seasonic X650 80+ gold psu (650w) ~~ Xigmatek Balder HDT 1283 cpu cooler ~~ Cooler Master CM 690 case (RC-690-KKN1-GP)
    Samsung 830 128GB SSD MZ-7PC128B/WW (boot) ~~ WD Caviar Black WD6401AALS 640GB (data) ~~ ZM-MFC2 fan controller
    HT|Omega Striker 7.1 sound card ~~ Asus VH242H monitor [1920x1080] ~~ Logitech Z-5500 Digital 5.1 Speakers
    win7 x64 sp1 Home Premium ~~ CyberPower CP1500PFCLCD U.P.S
    .


  3. #3
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    USA
    Posts
    41

    Thumbs up Re: CMOS Power Error

    Hey thanks for the reply,
    Its rev. 1.6 board and yes it dose support the E6300 (R0) I had to many setting set to default (auto) and was overvolting the RAM to much, that must be what "Power Error" means. Constant Beep, this isn't the CPU I'm currently running on the board,- a friend of mine was having problems with the same board but a rev 1.1 the link you provided was a big help Thank again.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •