Please report all spam threads, posts and suspicious members. We receive spam notifications and will take immediate action!
Page 3 of 3 FirstFirst 123
Results 21 to 25 of 25

Thread: Please help, strange problems with my K8Ns Ultra




  1. #21
    Join Date
    Mar 2010
    Location
    orlando
    Posts
    14

    Default Re: Please help, strange problems with my K8Ns Ultra

    What are the reasons for the computer not starting up and beeps going on forever? Not one long beep but multiple?

    Bad ram I tested and that wasn't it. Both psus had it happen. I have to assume I need to reapply the thermal paste? Or is this thing dead?

  2. #22
    Join Date
    Mar 2010
    Location
    orlando
    Posts
    14

    Default Re: Please help, strange problems with my K8Ns Ultra

    Ok, I redid the heatsink with Arctic Silver and switched slots with the RAM. The computer started up, my firewire interface was detected..everything was great. Then windows did an autoupdate and had to restart. Now the computer seems to start, but I have no video on my screen..but no beeps either. Does this sound like I have bad RAM?

  3. #23
    profJim's Avatar
    profJim is online now Chief Munchkin + moderator
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    Tacoma, WA. [USA]
    Posts
    7,811

    Default Re: Please help, strange problems with my K8Ns Ultra

    Try booting with only one memory module installed in slot #1.
    There should be a list of boot error beep codes near the end of your mobo user manual, in the FAQ or trouble-shooting section.
    Q9650 @ 4.10GHz [9x456MHz]
    P35-DS4 [rev: 2.0] ~ Bios: F14
    4x2GB OCZ Reaper PC2-8500 1094MHz @5-5-5-15
    MSI N460GTX Hawk Talon Attack (1GB) video card <---- SLI ---->
    Seasonic SS-660XP2 80 Plus Platinum psu (660w)
    WD Caviar Black WD6401AALS 640GB (data)
    Samsung 840 Pro 256GB SSD (boot)
    SLI @ 16/4 works when running HyperSLI
    Cooler Master 120XL Seidon push/pull AIO cpu water cooling
    Cooler Master HAF XB computer case (RC-902XB-KKN1)
    Asus VH242H 24" monitor [1920x1080]
    MSI N460GTX Hawk (1GB) video card
    Logitech Z-5500 Digital 5.1 Speakers
    win7 x64 sp1 Home Premium
    HT|Omega Claro plus+ sound card
    CyberPower CP1500PFCLCD UPS
    E6300 (R0) @ 3.504GHz [8x438MHz] ~~ P35-DS3L [rev: 1.0] ~ Bios: F9 ~~ 4x2GB Kingston HyperX T1 PC2-8500, 876MHz @4-4-4-10
    Seasonic X650 80+ gold psu (650w) ~~ Xigmatek Balder HDT 1283 cpu cooler ~~ Cooler Master CM 690 case (RC-690-KKN1-GP)
    Samsung 830 128GB SSD MZ-7PC128B/WW (boot) ~~ WD Caviar Black WD6401AALS 640GB (data) ~~ ZM-MFC2 fan controller
    HT|Omega Striker 7.1 sound card ~~ Asus VH242H monitor [1920x1080] ~~ Logitech Z-5500 Digital 5.1 Speakers
    win7 x64 sp1 Home Premium ~~ CyberPower CP1500PFCLCD U.P.S
    .


  4. #24
    Join Date
    Mar 2010
    Location
    orlando
    Posts
    14

    Default Re: Please help, strange problems with my K8Ns Ultra

    Quote Originally Posted by profJim View Post
    Try booting with only one memory module installed in slot #1.
    There should be a list of boot error beep codes near the end of your mobo user manual, in the FAQ or trouble-shooting section.

    I did that and got nothing. Then I put the RAM into the other 2 slots. Now the computer so far (30 mins in) is running stable. I had to reactive XP and the computer definitley scanned drivers for a while before loading up. No even the firewire interface is running perfectly.

    So now the RAM is in the back slots. I guess the front 2 RAM slots are shorting out?

    BTW, It registers 2 gigs in Windows and I have matching 1 gig sticks..

  5. #25
    profJim's Avatar
    profJim is online now Chief Munchkin + moderator
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    Tacoma, WA. [USA]
    Posts
    7,811

    Default Re: Please help, strange problems with my K8Ns Ultra

    How many memory slots are there?
    I couldn't find a K8NS ULTRA mobo manual to download.
    I downloaded the K8NS PRO mobo manual and it shows 3 memory slots, 1GB maximum per slot.
    It just might be that one of your memory slots has failed.
    Q9650 @ 4.10GHz [9x456MHz]
    P35-DS4 [rev: 2.0] ~ Bios: F14
    4x2GB OCZ Reaper PC2-8500 1094MHz @5-5-5-15
    MSI N460GTX Hawk Talon Attack (1GB) video card <---- SLI ---->
    Seasonic SS-660XP2 80 Plus Platinum psu (660w)
    WD Caviar Black WD6401AALS 640GB (data)
    Samsung 840 Pro 256GB SSD (boot)
    SLI @ 16/4 works when running HyperSLI
    Cooler Master 120XL Seidon push/pull AIO cpu water cooling
    Cooler Master HAF XB computer case (RC-902XB-KKN1)
    Asus VH242H 24" monitor [1920x1080]
    MSI N460GTX Hawk (1GB) video card
    Logitech Z-5500 Digital 5.1 Speakers
    win7 x64 sp1 Home Premium
    HT|Omega Claro plus+ sound card
    CyberPower CP1500PFCLCD UPS
    E6300 (R0) @ 3.504GHz [8x438MHz] ~~ P35-DS3L [rev: 1.0] ~ Bios: F9 ~~ 4x2GB Kingston HyperX T1 PC2-8500, 876MHz @4-4-4-10
    Seasonic X650 80+ gold psu (650w) ~~ Xigmatek Balder HDT 1283 cpu cooler ~~ Cooler Master CM 690 case (RC-690-KKN1-GP)
    Samsung 830 128GB SSD MZ-7PC128B/WW (boot) ~~ WD Caviar Black WD6401AALS 640GB (data) ~~ ZM-MFC2 fan controller
    HT|Omega Striker 7.1 sound card ~~ Asus VH242H monitor [1920x1080] ~~ Logitech Z-5500 Digital 5.1 Speakers
    win7 x64 sp1 Home Premium ~~ CyberPower CP1500PFCLCD U.P.S
    .


Page 3 of 3 FirstFirst 123

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •