Please report all spam threads, posts and suspicious members. We receive spam notifications and will take immediate action!
Page 3 of 8 FirstFirst 12345 ... LastLast
Results 21 to 30 of 74

Thread: GA-H57M-USB3 Issues




  1. #21
    Lsdmeasap's Avatar
    Lsdmeasap is offline GIGABYTE Guru
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    PCB Island
    Posts
    25,940

    Default Re: GA-H57M-USB3 Issues

    I would go ahead and put in both sticks of memory, then load optimized defaults again and save/apply/reboot.

    Then try these settings
    Code:
    Advanced Frequency Settings:
    
    CPU Clock Ratio 22x
    
    Advanced Core Features  [Press Enter]:
    
    Intel(R) Turbo Boost Tech................[Disabled]
    CPU Cores Enabled........................[All]
    CPU Multi-Threading......................[Enabled]
    CPU Enhanced Halt (C1E)..................[Disabled]
    C3/C6/C7 State Support...................[Enabled]
    CPU Thermal Monitor......................[Enabled]
    CPU EIST Function........................[Enabled]  << Disable
    Bi-Directional PROCHOT...................[Disabled]
    
    QPI Clock Ratio..........................[32x]  << 32 or 42/44/46 (Whatever your next option is) would be fine at stock Bclk
    QPI Link Speed........................[4.2GHz]
    Uncore Clock Ratio....................[?]
    Uncore Frequency.........................?MHz
    
    >>>>>   Standard Clock Control <<<<<
    
    Base Clock (BCLK) Control................[Disabled]
    BCLK Frequency ..........................[133]
    Extreme Memory Profile (X.M.P.)..........[Disabled]
    System Memory Multiplier (SPD)...........[10]
    Memory Frequency (MHz)................1333
    PCI Express Frequency (MHz)..............[100]
    C.I.A.2..................................[?]  << Disabled if not already
    
    >>>>>   Advanced Clock Control   <<<<<
    
    CPU Clock Drive..........................[ 900mV]
    PCI Express Clock Drive..................[ 900mV]
    CPU Clock Skew...........................[    0ps]
    
    Advanced Memory Settings:
    
    Extreme Memory Profile (X.M.P.)..........[Disabled]
    System Memory Multiplier (SPD)...........[10.0]
    Memory Frequency (MHz)................1333
    Performance Enhance   (SPD)............. [Turbo]  << Try Standard last, but I think Extreme/Turbo is better to use on these newer boards, but you might find standard to work best.
    DRAM Timing Selectable (SPD)............ [Expert]
    Profile DDR Voltage ..................
    Profile QPI Voltage ..................
    Channel Interleaving.....................[?]
    Rank Interleaving........................[?]
    
    >>>>>   Channel A & B
    
    Channel A Timing Settings            [Press Enter]:
    Cas Latency Time........................[7]
    tRCD....................................[7]
    tRP.....................................[7]
    tRAS...................................[20]
    
    >>>>>   Advanced Timing Control
    
    tRC....................................[Auto]
    tRRD...................................[Auto]
    tWTR...................................[Auto]
    tWR....................................[Auto]
    tWTP...................................[Auto]
    tWL....................................[Auto]
    tRFC...................................[Auto]
    tRTP...................................[Auto]
    tFAW...................................[Auto]
    Command Rate (CMD).................. 1 [1]
    
    >>>>>   Misc Timing Control
    
    B2B Cas Delay..........................[Auto]
    Round Trip Latency.....................[Auto]
    
    Channel A Turnaround Settings [Press Enter]:
    Different DIMMs........................[Auto]
    Different DIMMs........................[Auto]
    On The Same Rank.......................[Auto]
    
    >>>>>   Channel A Writes Followed By Writes
    
    Different DIMMs........................[Auto]
    Different DIMMs........................[Auto]
    On The Same Rank.......................[Auto]
    
    
    Advanced Voltage Settings:
    
    ******Mother Board Voltage Control ******
    Voltage Types............Normal......Current
    --------------------------------------------
    
    >>> CPU
    Load Line Calibration...................[Level 2]  << Disabled for now, or level 1
    CPU Vcore..................1.19375v..[1.xv]  << Auto for now since you are at stock Bclk
    QPI/VTT Voltage..........1.150v.....[1.x00v]  << Set 1.2-1.3  This is probably a large part of the issue, you need to set this manually and find what is stable for your CPU
    
    >>> MCH/ICH
    PCH Core....................1.050v.....[Auto]  << Try 1.1
    CPU PLL......................1.800v.....[Auto]
    
    >>> DRAM
    DRAM Voltage..............1.600v.....[1.60v]  << Set 1.64 for now, in case 1.6 is actually 1.56 or so and is not enough.  You will be fine using 1.66 even as it will be about 1.65
    DRAM Termination.........0.750v.....[Auto]
    Ch-A Data VRef............0.750v.....[Auto]
    Ch-A Data VRef............0.750v.....[Auto]
    Ch-B Data VRef............0.750v.....[Auto]
    Ch-B Data VRef............0.750v.....[Auto]
    
    
    Miscellaneous Settings:[/SIZE]
    
    Isochronous Support....................[Enabled]
    Virtualisation technology..............[Enabled]
    USB Storage Detect ....................[Disabled] Located In Integrated Peripherals Page

  2. #22
    Join Date
    Apr 2010
    Location
    Spain
    Posts
    20

    Default Re: GA-H57M-USB3 Issues

    Done everything as you said. Same thing. Changed the PSU, everything went fine. Managed to install Windows 7 and run a stability test for more than 1 hour. Changed back to my old PSU, once it tries to load Win 7, it shuts down. I can edit BIOS settings, all fine but everytime I tried to boot and load Win 7 it shuts down at the same point, right before the logon screen load. Now for the funny part, my old PSU it's a Aero Cool 650W, 80+ and it was working perfectly in my other kit (Gigabyte G33M-DS2R, Intel Core 2 Duo E8400, 2x1GB DDR2 Kingston HyperX@667MHz, Ati 4770). The new PSU it's a generic and cheap 450W. I wonder, it's the Aero Cool shutting down the PC because of some sort of protection?
    Last edited by iballz; 05-03-2010 at 07:02 AM.

  3. #23
    Lsdmeasap's Avatar
    Lsdmeasap is offline GIGABYTE Guru
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    PCB Island
    Posts
    25,940

    Default Re: GA-H57M-USB3 Issues

    Your old PSU may just have some incompatibility with this model board is all.

    It's a very new model so I am sure it will be a while before all the kinks are worked out in the BIOS. Send in a report about this, so they can try to test if they have this PSU and then if they find the same issue they can try to add compatibility for it in the BIOS
    GIGABYTE - Support&Download - Technical Service Zone

    I doubt it has anything at all to do with protection, probably just not compatible is all this happens more often then you would think even with high end boards and PSU's.

  4. #24
    Join Date
    Apr 2010
    Location
    Spain
    Posts
    20

    Default Re: GA-H57M-USB3 Issues

    Quote Originally Posted by Lsdmeasap View Post
    Your old PSU may just have some incompatibility with this model board is all.

    It's a very new model so I am sure it will be a while before all the kinks are worked out in the BIOS. Send in a report about this, so they can try to test if they have this PSU and then if they find the same issue they can try to add compatibility for it in the BIOS
    GIGABYTE - Support&Download - Technical Service Zone

    I doubt it has anything at all to do with protection, probably just not compatible is all this happens more often then you would think even with high end boards and PSU's.
    Reported, I will post the reply as soon as I get one.

  5. #25
    Lsdmeasap's Avatar
    Lsdmeasap is offline GIGABYTE Guru
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    PCB Island
    Posts
    25,940

    Default Re: GA-H57M-USB3 Issues

    Thanks, let us know what they say. They may be unable to test it though, unless that have that exact PSU, but it is good you let them know about it.

    So is your cheaper new one still working fine?

  6. #26
    Join Date
    May 2010
    Location
    clifton
    Posts
    4

    Unhappy Re: GA-H57M-USB3 Issues

    hey guys i just purchased a GIGABYTE GA-H57M-USB3 LGA 1156 Intel H57 HDMI USB 3.0 Micro ATX Intel Motherboard
    im running windows 7 ultimate 64bit
    i tryed installing 8 gigs of CORSAIR XMS3 4GB (2 x 2GB) 240-Pin DDR3 SDRAM DDR3 1600 (PC3 12800) Desktop Memory Model
    so now every time i try loading the operating system it goes to the welcome sign and randomly shuts down.
    so what i did is take out the 1 pair and it boots up fine, no hang ups or nothing.
    so i went and just for ****z and giggles (sorry if anyone got offended by that) inserted just another stick of memory making it 3 sticks total 6 gigs booted up fine and ran fine. looked at my computer properties and read 6 gigs. post read 6, and change and memory ok. Now 20 min. or so later it shut down on me again.

    now i started this as a new build
    running a:
    1> Intel Core i5-650 Clarkdale 3.2GHz LGA 1156 73W Dual-Core Desktop Processor
    2> Noctua NH-U12P SE2 120mm SSO CPU Cooler
    3> 2 pairs of CORSAIR XMS3 4GB (2 x 2GB) 240-Pin DDR3 SDRAM DDR3 1600 (PC3 12800)
    4> Western Digital Caviar Green WD10EARS 1TB 5400 RPM SATA 3.0Gb/s 3.5" Internal Hard Drive -Bare Drive
    5> and 650w psu

    now i replaced the motherboard thinking it was shot but did the same thing wouldnt boot up, so then i took 1 pair of 4 gigs sticks and worked fine. so then i though the other pair of memory sticks were bad b/c i replaced it with the pair that i had originally there when it worked and it still did not boot. so i sent it back and got a new pair and the same thing. the o.s wont get past welcome before it shut down.

    plz help!!!!!! i have been on this thing for 3 weeks straight and im about to pull my hair out.


    <dl class="prodDesc"><dd>
    </dd><dd>
    </dd></dl>

  7. #27
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    Birmingham,Great Britain
    Posts
    9,250

    Default Re: GA-H57M-USB3 Issues

    tried disabling all floppy drives in the bios???
    Gigabyte z77x UP4-TH F11c Modded Bios
    Intel i7 3770k 24/7@4.8ghz 1.38v Turbo llc +0.165v dvid multithreading enabled
    Samsung Green(MV-3V4G3D/US) 8GB @2133mhz 9-10-10-21-1t 1.55v
    Thermalright Silver Arrow Cpu Cooler
    1xSamsung 840 pro 256 Gb SSD windows 8.1 pro 64bit
    1xSamsung f4 HD204UI 2tb hard drive Storage
    Powercolor 7970 3gb V3 @1150mhz core/1700mhz mem,1.150v Accelero aftermarket air cooler 55c max
    Razer Lycosa Keyboard
    Logitech X-530 5.1 Speakers
    Lite-On iHAS124-19 24x Sata DVDRW
    K-World Hybrid DVB-T 210SE Digital T.V Card
    L.G E2260V L.E.D 1920x1080 Monitor
    Xfx Pro 750w silver rated Psu 80+
    Fractal Arc Midi Case

    http://i38.tinypic.com/14myvfa.jpg x58 ud5 <=3.8ghz + 4.2ghz Overclock Template!!
    http://www.youtube.com/user/warren304#p/u Visit Me On Youtube

    Lots Of Gaming Videos With X58 Ud5 System And Gpu On My Youtube Channel!!
    Just Uploaded New Battlefield 4 Video!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  8. #28
    Join Date
    May 2010
    Location
    clifton
    Posts
    4

    Default Re: GA-H57M-USB3 Issues

    yea i did that

    what im gonna try to do is make sure its at 9-9-9-24 and its at 2T or 2N depending if its at a refresh rate or command rate and see if my mem voltage is at 1.65 and my QPI voltage is at 1.45 or 1.5 try that using 1600 frequency if not im gonna try to drop it down to 1333 and see if that takes!!
    what do you guys think????

  9. #29
    Join Date
    Apr 2010
    Location
    Mumbai, India
    Posts
    3

    Unhappy GA-H57M-USB3 Motherboard - How'z the board performing?

    Dear Supermounter,

    Hi There! I am still waiting for a positive response from everybody here to let me know if all the issues with this Gigabyte GA-H57M-USB3 Motherboard has been resolved. Only then I can go ahead and buy this new motherboard else it will be a waste of investment. So, starting with you first, are you now satisfied with this motherboard or are you still facing the same or any other issues with this board? How is it performing? Did it live upto your expectations or beyond that maybe? What all challenges have you been facing with this motherboard off lately?

    And have you utilized all the features available on this motherboard more importantly, USB 3 usage and HDMI & "Display Port"? I wonder how "Display Port" is going to help and when compared to HDMI connection. Where is this Display Port used in? How is the sound system of the onboard as this Gigabyte motherboard claims to have Dolby Surround effect?

    And how is the overall temperature of the motherboard when run for a long time....(As it has 2 ounces of Copper to keep the board cool)?

    Kindly let me know the answers to my questions asked above please.....

    Regards,
    Apoorva.

  10. #30
    Join Date
    Apr 2010
    Location
    Mumbai, India
    Posts
    3

    Exclamation Gigabyte GA-H57M-USB3 - Satisfied?

    Dear iballz,

    Hi There! Has your issue finally resolved? Are you satisfied with your Gigabyte GA-H57M-USB3 motherboard? Any difficulties that you are still facing? And as I asked few questions as seen above to Supermounter, could you too answer those questions and share your piece of experience with this motherboard?

    Regards,
    Apoorva.

    Quote Originally Posted by iballz View Post
    Hi, I just bought a new kit:

    Board Gigabyte H57M-USB3
    Micro Intel Core i3 530
    Mem Mushkin BlackLine 10666 DDR3 1333 4GB 2x2GB CL7
    PSU Aero Cool 650W 80+

    Everything assembled very carefully. When first turned on it tried to start the CPU fan and then turned off. Unplugged from AC, plugged again and started normally, now, I havent mannaged to install any OS, it keeps shutting down randomly. Sometimes its last a little bit more, so far, never more than 20. I've never mannaged to pass the Win 7 expanding files screen.

    Any help?

Page 3 of 8 FirstFirst 12345 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •