Please report all spam threads, posts and suspicious members. We receive spam notifications and will take immediate action!
Page 4 of 6 FirstFirst ... 23456 LastLast
Results 31 to 40 of 58

Thread: GA-X58A-UD5 + 930 dissappearing ram




  1. #31

    Cool Re: GA-X58A-UD5 + 930 dissappearing ram

    it might not be the ram at all as for me i updated my bios and i have 12 gB installed
    in bios it said 12gb 8 useable
    I was like what happen so I did what you was thinking i down graded bios 2 time same problem

    the i to out all the stick and put them back in would not post
    then i boot it will 3 stick instead of 6 worked fine
    shut down machine added the other 3 stick back all work fine

    it might just be you board or OS needs to remap them memory

    thats what worked for me


    By the Way LSDME Corsair it the ram to have
    Intel Core i7-980X Extreme Edition Gulftown cooled By Swiftech APOGEE GTZ CPU waterblock
    Gigabyte GA-X58A-UD9 Water Cooled
    Corsair Dominator 12GB (6 x 2GB) Model CMD12GX3M6A1600C8
    2 Gigabyte GTX 480 in SLI
    6 Western Digital VelociRaptor WD1500HLFS 150GB 10000 RPM in Raid 0
    2 Plextor sata Blu_ray Drives Model PX-B320SA
    Ultra X4 1200 Watt
    Thermaltake Armor+Thermaltake Bigwater 760 IS
    Creative Sound Blaster X-Fi Titanium Fatal1ty Champion
    Creative Gigaworks 750S 7.1 Suround 700 watt
    Windows 7 Ultimate 64 bit

  2. #32
    Lsdmeasap's Avatar
    Lsdmeasap is offline GIGABYTE Guru
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    PCB Island
    Posts
    25,940

    Default Re: GA-X58A-UD5 + 930 dissappearing ram

    NO need to flash backwards, it is either your settings or the memory itself failing.

    If you think it is your settings give them to us so we can advise back, this would be the case if you are using all Auto's for sure.

    DO NOT FLASH BACK TO F1 with your CPU, you will end up needing a 920 to flash with again to use your 930.

  3. #33
    NGL_BrSH is offline Member
    Join Date
    Apr 2010
    Location
    Maine
    Posts
    102

    Default Re: GA-X58A-UD5 + 930 dissappearing ram

    Well against your advice I flashed myself back to F1 which supposedly doesn't support my cpu.. however when the board was new and my 930 was new when i first brought them home they worked just fine together. And with my fingers crossed I flashed back with no problems.. So far so good. This morning it showed all ram again. I think F1 is where i'm going to stay.

  4. #34
    Lsdmeasap's Avatar
    Lsdmeasap is offline GIGABYTE Guru
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    PCB Island
    Posts
    25,940

    Default Re: GA-X58A-UD5 + 930 dissappearing ram

    Ahh sorry, I was thinking EX58-UD5 and not X58A-UD5, that one would have issues with F1 and 930. This is still not really ideal or suggested though, but if it works it works.

    Since it works for you then it is fine to use for sure, so how is the tweaking and stability coming along with F1 then?

  5. #35
    NGL_BrSH is offline Member
    Join Date
    Apr 2010
    Location
    Maine
    Posts
    102

    Default Re: GA-X58A-UD5 + 930 dissappearing ram

    So far actually F1 is overclocking the same still.. and 2 cold boots showing all ram at this point. giving it a good 20 hours off.. i'll try it tonight and that will be the real test. *crosses fingers*

    If this solves my cold boot issue.. I will have to try F2 and F3 and figure out where Gigabyte's bios go wrong for my ram. So far F5 and F4 have cold boot issues for me. I'm really surprised that others haven't had the same issues as I have since I tried a whole new replacement UD5 and DIFFERENT brand DDR3.
    Last edited by NGL_BrSH; 04-19-2010 at 11:08 PM.

  6. #36
    NGL_BrSH is offline Member
    Join Date
    Apr 2010
    Location
    Maine
    Posts
    102

    Default Re: GA-X58A-UD5 + 930 dissappearing ram

    after an extended time it still is missing one stick of ram on cold boot with F1 bios.. but it is significantly less problematic.

    Someday.. they will make this work the way it was intended.

  7. #37
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    Birmingham,Great Britain
    Posts
    9,250

    Default Re: GA-X58A-UD5 + 930 dissappearing ram

    you might have more success with a different brand,maybe you have a bad batch
    Gigabyte z77x UP4-TH F11c Modded Bios
    Intel i7 3770k 24/7@4.8ghz 1.38v Turbo llc +0.165v dvid multithreading enabled
    Samsung Green(MV-3V4G3D/US) 8GB @2133mhz 9-10-10-21-1t 1.55v
    Thermalright Silver Arrow Cpu Cooler
    1xSamsung 840 pro 256 Gb SSD windows 8.1 pro 64bit
    1xSamsung f4 HD204UI 2tb hard drive Storage
    Powercolor 7970 3gb V3 @1150mhz core/1700mhz mem,1.150v Accelero aftermarket air cooler 55c max
    Razer Lycosa Keyboard
    Logitech X-530 5.1 Speakers
    Lite-On iHAS124-19 24x Sata DVDRW
    K-World Hybrid DVB-T 210SE Digital T.V Card
    L.G E2260V L.E.D 1920x1080 Monitor
    Xfx Pro 750w silver rated Psu 80+
    Fractal Arc Midi Case

    http://i38.tinypic.com/14myvfa.jpg x58 ud5 <=3.8ghz + 4.2ghz Overclock Template!!
    http://www.youtube.com/user/warren304#p/u Visit Me On Youtube

    Lots Of Gaming Videos With X58 Ud5 System And Gpu On My Youtube Channel!!
    Just Uploaded New Battlefield 4 Video!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  8. #38
    NGL_BrSH is offline Member
    Join Date
    Apr 2010
    Location
    Maine
    Posts
    102

    Default Re: GA-X58A-UD5 + 930 dissappearing ram

    recap: 2nd ud5, 2nd set of ram Different brand.. ocz first then gskill.

  9. #39
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    Birmingham,Great Britain
    Posts
    9,250

    Default Re: GA-X58A-UD5 + 930 dissappearing ram

    and it did this with both boards and both brands of ram?? have you tried with a different psu? mind you it could be a bios issue as its a x58a ud5,fairly new
    Gigabyte z77x UP4-TH F11c Modded Bios
    Intel i7 3770k 24/7@4.8ghz 1.38v Turbo llc +0.165v dvid multithreading enabled
    Samsung Green(MV-3V4G3D/US) 8GB @2133mhz 9-10-10-21-1t 1.55v
    Thermalright Silver Arrow Cpu Cooler
    1xSamsung 840 pro 256 Gb SSD windows 8.1 pro 64bit
    1xSamsung f4 HD204UI 2tb hard drive Storage
    Powercolor 7970 3gb V3 @1150mhz core/1700mhz mem,1.150v Accelero aftermarket air cooler 55c max
    Razer Lycosa Keyboard
    Logitech X-530 5.1 Speakers
    Lite-On iHAS124-19 24x Sata DVDRW
    K-World Hybrid DVB-T 210SE Digital T.V Card
    L.G E2260V L.E.D 1920x1080 Monitor
    Xfx Pro 750w silver rated Psu 80+
    Fractal Arc Midi Case

    http://i38.tinypic.com/14myvfa.jpg x58 ud5 <=3.8ghz + 4.2ghz Overclock Template!!
    http://www.youtube.com/user/warren304#p/u Visit Me On Youtube

    Lots Of Gaming Videos With X58 Ud5 System And Gpu On My Youtube Channel!!
    Just Uploaded New Battlefield 4 Video!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  10. #40
    NGL_BrSH is offline Member
    Join Date
    Apr 2010
    Location
    Maine
    Posts
    102

    Default Re: GA-X58A-UD5 + 930 dissappearing ram

    Ya I'm hoping for bios issue. It did it with both boards, both rams on diff boards.
    If anything I think it could be a cpu issue maybe since the ram controller is on that and that didn't change when I changed everything else out.

    Could be PSU i guess but good luck having me part with that.. PC power and cooling 750w (before ocz got bought them out).. i put my trueRMS fluke on it.. put full load on it and the voltages never move.. not a .001. It's ridiculously stable. My old Coolmax would go up and down like .25v's.

Page 4 of 6 FirstFirst ... 23456 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •