Please report all spam threads, posts and suspicious members. We receive spam notifications and will take immediate action!
Page 5 of 6 FirstFirst ... 3456 LastLast
Results 41 to 50 of 58

Thread: GA-X58A-UD5 + 930 dissappearing ram




  1. #41
    Lsdmeasap's Avatar
    Lsdmeasap is offline GIGABYTE Guru
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    PCB Island
    Posts
    25,940

    Default Re: GA-X58A-UD5 + 930 dissappearing ram

    It could also be your Heatsink mount causing a short, or uneven pressure on the IHS

  2. #42
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    Birmingham,Great Britain
    Posts
    9,250

    Default Re: GA-X58A-UD5 + 930 dissappearing ram

    i would hold out for future bios's as my board suffered from a plethora of problems all bios related,i know sleep3 resume was a major problem for the ud5 but now alls been corrected through bios fixes
    Gigabyte z77x UP4-TH F11c Modded Bios
    Intel i7 3770k 24/7@4.8ghz 1.38v Turbo llc +0.165v dvid multithreading enabled
    Samsung Green(MV-3V4G3D/US) 8GB @2133mhz 9-10-10-21-1t 1.55v
    Thermalright Silver Arrow Cpu Cooler
    1xSamsung 840 pro 256 Gb SSD windows 8.1 pro 64bit
    1xSamsung f4 HD204UI 2tb hard drive Storage
    Powercolor 7970 3gb V3 @1150mhz core/1700mhz mem,1.150v Accelero aftermarket air cooler 55c max
    Razer Lycosa Keyboard
    Logitech X-530 5.1 Speakers
    Lite-On iHAS124-19 24x Sata DVDRW
    K-World Hybrid DVB-T 210SE Digital T.V Card
    L.G E2260V L.E.D 1920x1080 Monitor
    Xfx Pro 750w silver rated Psu 80+
    Fractal Arc Midi Case

    http://i38.tinypic.com/14myvfa.jpg x58 ud5 <=3.8ghz + 4.2ghz Overclock Template!!
    http://www.youtube.com/user/warren304#p/u Visit Me On Youtube

    Lots Of Gaming Videos With X58 Ud5 System And Gpu On My Youtube Channel!!
    Just Uploaded New Battlefield 4 Video!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  3. #43
    NGL_BrSH is offline Member
    Join Date
    Apr 2010
    Location
    Maine
    Posts
    102

    Default Re: GA-X58A-UD5 + 930 dissappearing ram

    ya, I checked the interference for the waterblock on the IHS.. i've loosened it.. i've run it with the stock hsf etc.. same thing.

    I'm going just hold out.. once (not sure which it is) the board has been energized or the ram has been warmed up or whatever it is.. and i reboot.. it works great indefinitely.

    Just have to boot, power down and reboot for it to detect all my ram. I usually leave it running and now that i've had plenty of time to check for leaks in my waterloop, the issue probably won't actually interfere with much.
    I just wanted it to work right because it was supposed to lol.
    Last edited by NGL_BrSH; 04-21-2010 at 12:49 AM.

  4. #44
    Lsdmeasap's Avatar
    Lsdmeasap is offline GIGABYTE Guru
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    PCB Island
    Posts
    25,940

    Default Re: GA-X58A-UD5 + 930 dissappearing ram

    Did you check to be sure the backplate is not shorting anything? I put electrical tape on my backplates just to be sure nothing can short from them touching anything.

  5. #45
    NGL_BrSH is offline Member
    Join Date
    Apr 2010
    Location
    Maine
    Posts
    102

    Default Re: GA-X58A-UD5 + 930 dissappearing ram

    I did check the backplate.. a few times.. i removed the back plate and used the stock HSF to no avail.

  6. #46
    Lsdmeasap's Avatar
    Lsdmeasap is offline GIGABYTE Guru
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    PCB Island
    Posts
    25,940

    Default Re: GA-X58A-UD5 + 930 dissappearing ram

    And no bent pins eh? It could be the memory itself (Brand or model), and of course your use of BIOS F1 does not help at all with memory compatiblity.

    Do you have a different set you can test with, or borrow to test?

  7. #47
    NGL_BrSH is offline Member
    Join Date
    Apr 2010
    Location
    Maine
    Posts
    102

    Default Re: GA-X58A-UD5 + 930 dissappearing ram

    No i'm back to F5 since F1 didn't solve it... I started out with OCZ ram.. returned that and the UD5 for another UD5 and gskill ram instead.. same problem.

    no ram to borrow unfortunately.. most my friends are still milking core 2

  8. #48
    Lsdmeasap's Avatar
    Lsdmeasap is offline GIGABYTE Guru
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    PCB Island
    Posts
    25,940

    Default Re: GA-X58A-UD5 + 930 dissappearing ram

    Can you test with another CPU? I have seen a few recently with the cause being a faulty IMC

  9. #49
    NGL_BrSH is offline Member
    Join Date
    Apr 2010
    Location
    Maine
    Posts
    102

    Default Re: GA-X58A-UD5 + 930 dissappearing ram

    Sorry to revive this but the real solution needed to added for those who search with this problem.
    The solution:

    Upgrade to at least F6K beta bios for the UD5 version 1. located on this forum in the gigabyte beta bios thread on page one.

    This bios was created with the intent to fix the disappearing ram. Which it has. Thank you for anyone that tried to help.

    (also all of the other X58 boards got new bios addressing these issues so if you have a different board you will find the same fix in another version of beta bios on the "beta bios thread")

  10. #50
    NGL_BrSH is offline Member
    Join Date
    Apr 2010
    Location
    Maine
    Posts
    102

    Default Re: GA-X58A-UD5 + 930 dissappearing ram

    scratch the stability with the new bios. now it shows 6gbs upon boot.. but 2gb's is errorneous on cold boot. After reboot it all works fine like it used to. I think i'll go back to teh old bios where I could tell (4gb usuable) and it was time to reboot. As it stands It's a shot in the dark unless I run memtest (or BSOD) at every boot up. No thanks.

    But I do like the progress. Perhaps the next bios will show all 6 gigs AND have it work?

Page 5 of 6 FirstFirst ... 3456 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •