Please report all spam threads, posts and suspicious members. We receive spam notifications and will take immediate action!
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 15

Thread: GA-EP45_UD3LR and OCZ memory issue




  1. #1
    Join Date
    Feb 2009
    Posts
    86

    Default GA-EP45_UD3LR and OCZ memory issue

    Hi guys, I have a little problem here with a GA-EP45-UD3LR board. The problem is it will not post with 4 dimms occupied with OCZ2FX11502GK memory (ALL are 1gig modules). Now the reason I bought the board is so I could run these modules at their rated speed...Not to be. I have the latest bios F10 and have set the voltage MCH CORE 0+.2 (1.3)...Dram up 0+.3 (2.1v). That allows to post with one dimm occupied. Now here is the problem...If I place all 4 rams in.......The machine will not post, just keeps powering on/off. If I take out slot 3 the machine will post. If I put it back in and remove only slot 2, the machine just keeps powering on off again. So me thinks slot three is dodgy. But if I put one stick only in slot three the machine posts. Even tho I have lowered the spd to 1000 or even 800 with everything else set to auto except the timings 5-5-5-18 @2.1v the machine refuses to post. So here is my question.....Is there a known issue with the memory controller with all 4 dimms occupied or could the board be defective?

    I am thinking about RMA but the thing that has thrown me is that the machine will post regardless of what dimm (1 module only) I try......Just not with all 4.....


    e6850 3ghz stock
    OCZ2FX11502GK 4x1 gig
    zalman 850w power supply
    evga 8800 ultra graphics

    GA-EP45-UD3LR

    Thanks in advance for any insight to this issue.

    Memtest no problems with the ram.

    Motherboard: GA-EP45-UD3LR: Rev# 1.0 : Bios Version F10 :
    Cpu: Intel Core 2 Duo E6850
    Ram: OCZ, PC 9200/OCZ2FX11502GK FLEX XLC ( I have 4 modules), OCZ FlexXLC PC2-9200(OCZ2FX11502GK, 2x 1 GB) : Hardcore DDR2 RAM by Corsair, G.Skill, OCZ and Patriot
    Power Supply Unit: ZALMAN, ZM850-HP, 850watt
    note: replace all ?? with the value displayed in your bios.
    ----> Replace "Auto" with manually set values.
    MB Intelligent Tweaker(M.I.T.)
    Robust Graphics Booster -------------- : [Auto]
    CPU Clock Ratio ---------------------- : [9x]
    CPU Frequency ---------------------: 3.00Ghz <-- this is set by your bios
    Clock Chip ControlA
    Standard Clock Control
    CPU Host Clock Control --------------- : [Disabled]
    CPU Host Frequency (Mhz) --------------: [333]
    PCI Express Frequency (Mhz) ---------- : [100] <--- Set to 100, never leave this on Auto
    C.I.A.2 ------------------------------ : [Disabled]
    Advanced Clock Control ------- [Press Enter]
    CPU Clock Drive ---------------------- : [800mV]
    PCI Express Clock Drive -------------- : [800mV]
    CPU Clock Skew (ps) ------------------ : [0ps]
    MCH Clock Skew (ps) ------------------ : [0ps]
    DRAM Performance Control
    Performance Enhance ------------------- : [Standard] <--- set to STANDARD when overclocking
    Extreme Memory Profile --- (X.M.P.) --- : [Disabled] <--- Leave this Disabled
    (G)MCH Frequency Latch ---------------- : [Auto]
    System Memory Multiplier -------------- : [Auto] <-- this is the setting that you are using
    Memory Frequency (Mhz) ---------------- : [1066]
    DRAM Timing Selectable ---------------- : [Auto] <-- set to MANUAL for overclocking
    Standard Timing Control
    CAS Latency Time -------- 5 ---------- : [5]
    tRCD ------------------- 7 ---------- : [5]
    tRP --------------------- 7 ---------- : [5]
    tRAS ------------------- 24 ---------- : [18]
    Advanced Timing Control
    tRRD ------------------- 4 ---------- : [Auto]
    tWTR ------------------- 4 ---------- : [Auto]
    tWR --------------------- 8 ---------- : [Auto]
    tRFC ------------------- 56 ---------- : [Auto]
    tRTP ------------------- 4 ---------- : [Auto]
    Command Rate (CMD) -------------------- : [2] <--- Auto or 0 is OK

    Channel A
    Static tRead Value --------------------- : [Auto]
    tRD Phase0 Adjustment ------------------ : [Auto] <-- leave this and below set to AUTO
    tRD Phase1 Adjustment ------------------ : [Auto]
    tRD Phase2 Adjustment ------------------ : [Auto]
    tRD Phase3 Adjustment ------------------ : [Auto]
    Trd2rd(Different Rank) ----------------- : [Auto]
    Twr2wr(Different Rank) ----------------- : [Auto]
    Twr2rd(Different Rank) ----------------- : [Auto]
    Trd2wr(Same/Diff Rank) ----------------- : [Auto]
    Dimm1 Clock Skew Control --------------- : [Auto] ps
    Dimm2 Clock Skew Control --------------- : [Auto] ps
    Channel B
    Static tRead Value --------------------- : [Auto]
    tRD Phase0 Adjustment ------------------ : [Auto] <-- leave this and below set to AUTO
    tRD Phase1 Adjustment ------------------ : [Auto]
    tRD Phase2 Adjustment ------------------ : [Auto]
    tRD Phase3 Adjustment ------------------ : [Auto]
    Trd2rd(Different Rank) ----------------- : [Auto]
    Twr2wr(Different Rank) ----------------- : [Auto]
    Twr2rd(Different Rank) ----------------- : [Auto]
    Trd2wr(Same/Diff Rank) ----------------- : [Auto]
    Dimm1 Clock Skew Control --------------- : [Auto] ps
    Dimm2 Clock Skew Control --------------- : [Auto] ps
    Motherboard Voltage Control
    CPU
    Voltage Types------------ Normal -------- Current -----
    Load-Line Calibration ----------------- : [Disabled]
    CPU Vcore --------------- 1.31250v ---- : [Auto]
    CPU Termination --------- 1.200V* ----- : [Auto]
    CPU PLL ----------------- 1.550V* ----- : [Auto]
    CPU Reference ----------- 0.805v* ----- : [Auto]

    MCH/ICH
    MCH Core ---------------- 1.100V ------- : [1.200v]
    MCH Reference ----------- 0.760V ------- : [Auto]
    ICH I/O ----------------- 1.550V ------- : [Auto]
    ICH Core ---------------- 1.100V ------- : [Auto]
    DRAM
    DRAM Voltage ------------ 1.800V ------- : [2.100]

    Advanced Settings
    Limit CPUID Max. to 3 ------------------ : [Disabled]
    No-Execute Memory Protect -------------- : [Enabled]
    CPU Enhanced Halt (C1E) ---------------- : [Disabled]
    C2/C2E State Support ------------------- : [Disabled]
    x C4/C4E State Support ----------------- : [Disabled]
    CPU Thermal Monitor 2 (TM2) ------------ : [Enabled]
    CPU EIST Function --------------------- : [Disabled]
    Virtualization Technology -------------- : [Disabled]
    Integrated Peripherals
    Legacy USB Storage Detect ------------- : [Disabled]
    With these setting machine: will post with slot 1 & 3, 1,2 & 3 occupied
    will NOT post with 1,3& 4, or all 4 slots occupied
    If I just one module and try each slot individually, the machine will post!

    I have tried these as well

  2. #2
    Join Date
    Feb 2009
    Posts
    86

    Default Re: GA-EP45_UD3LR and OCZ memory issue

    MB Intelligent Tweaker(M.I.T.)
    Robust Graphics Booster -------------- : [Auto]
    CPU Clock Ratio ---------------------- : [8x]
    CPU Frequency ---------------------: 3.20Ghz <-- this is set by your bios

    Clock Chip ControlA
    Standard Clock Control
    CPU Host Clock Control --------------- : [Enabled]
    CPU Host Frequency (Mhz) --------------: [400]
    PCI Express Frequency (Mhz) ---------- : [100] <--- Set to 100, never leave this on Auto
    C.I.A.2 ------------------------------ : [Disabled]
    Advanced Clock Control ------- [Press Enter]
    CPU Clock Drive ---------------------- : [800mV]
    PCI Express Clock Drive -------------- : [800mV]
    CPU Clock Skew (ps) ------------------ : [0ps]
    MCH Clock Skew (ps) ------------------ : [0ps]
    DRAM Performance Control
    Performance Enhance ------------------- : [Standard] <--- set to STANDARD when overclocking
    Extreme Memory Profile --- (X.M.P.) --- : [Disabled] <--- Leave this Disabled
    (G)MCH Frequency Latch ---------------- : [Auto]
    System Memory Multiplier -------------- : [2.66D] <-- this is the setting that you are using
    Memory Frequency (Mhz) ---------------- : [1066]
    DRAM Timing Selectable ---------------- : [Manual] <-- set to MANUAL for overclocking
    Standard Timing Control
    CAS Latency Time -------- 5 ---------- : [5]
    tRCD ------------------- 7 ---------- : [5]
    tRP --------------------- 7 ---------- : [5]
    tRAS ------------------- 24 ---------- : [18]
    Advanced Timing Control
    tRRD ------------------- 4 ---------- : [Auto]
    tWTR ------------------- 4 ---------- : [Auto]
    tWR --------------------- 8 ---------- : [Auto]
    tRFC ------------------- 56 ---------- : [Auto]
    tRTP ------------------- 4 ---------- : [Auto]
    Command Rate (CMD) -------------------- : [2] <--- Auto or 0 is OK (Have tried leaving on auto)

    Channel A
    Static tRead Value --------------------- : [Auto]
    tRD Phase0 Adjustment ------------------ : [Auto] <-- leave this and below set to AUTO
    tRD Phase1 Adjustment ------------------ : [Auto]
    tRD Phase2 Adjustment ------------------ : [Auto]
    tRD Phase3 Adjustment ------------------ : [Auto]
    Trd2rd(Different Rank) ----------------- : [Auto]
    Twr2wr(Different Rank) ----------------- : [Auto]
    Twr2rd(Different Rank) ----------------- : [Auto]
    Trd2wr(Same/Diff Rank) ----------------- : [Auto]
    Dimm1 Clock Skew Control --------------- : [Auto] ps
    Dimm2 Clock Skew Control --------------- : [Auto] ps
    Channel B
    Static tRead Value --------------------- : [Auto]
    tRD Phase0 Adjustment ------------------ : [Auto] <-- leave this and below set to AUTO
    tRD Phase1 Adjustment ------------------ : [Auto]
    tRD Phase2 Adjustment ------------------ : [Auto]
    tRD Phase3 Adjustment ------------------ : [Auto]
    Trd2rd(Different Rank) ----------------- : [Auto]
    Twr2wr(Different Rank) ----------------- : [Auto]
    Twr2rd(Different Rank) ----------------- : [Auto]
    Trd2wr(Same/Diff Rank) ----------------- : [Auto]
    Dimm1 Clock Skew Control --------------- : [Auto] ps
    Dimm2 Clock Skew Control --------------- : [Auto] ps
    Motherboard Voltage Control
    CPU
    Voltage Types------------ Normal -------- Current -----
    Load-Line Calibration ----------------- : [Disabled]
    CPU Vcore --------------- 1.31250v ---- : [Auto] (tried this at 1.400v no avail)
    CPU Termination --------- 1.200V* ----- : [Auto]
    CPU PLL ----------------- 1.550V* ----- : [Auto]
    CPU Reference ----------- 0.805v* ----- : [Auto]

    MCH/ICH
    MCH Core ---------------- 1.100V ------- : [1.200v] (Have tried 1.300v)
    MCH Reference ----------- 0.760V ------- : [Auto]
    ICH I/O ----------------- 1.550V ------- : [Auto]
    ICH Core ---------------- 1.100V ------- : [Auto]
    DRAM
    DRAM Voltage ------------ 1.800V ------- : [2.100] (tried this at 2.2v & 2.4v still no boot with all 4 rams in)

    Advanced Settings
    Limit CPUID Max. to 3 ------------------ : [Disabled]
    No-Execute Memory Protect -------------- : [Enabled]
    CPU Enhanced Halt (C1E) ---------------- : [Disabled]
    C2/C2E State Support ------------------- : [Disabled]
    x C4/C4E State Support ----------------- : [Disabled]
    CPU Thermal Monitor 2 (TM2) ------------ : [Enabled]
    CPU EIST Function --------------------- : [Disabled]
    Virtualization Technology -------------- : [Disabled]
    Integrated Peripherals
    Legacy USB Storage Detect ------------- : [Disabled]
    With these setting machine: will post with slot 1 & 3, 1,2 & 4 occupied

    will NOT post with 1,2&3, or all 4 slots occupied

    If I just one module and try each slot individually, the machine will post!

    Some things but not all multipliers etc I Have tried:
    CPU Clock Ratio CPU Host Freq Mhz Sys Mem Multiplier (SPD)

    8x 333/400 1000 (3.00A) 1066 (2.66D)
    1000 (2.50A) 1066 (2.66C)
    9x 333/400 1066 (3.20B)

    9x 345 1150 (3.33C) and (3.33D)

    No Matter what The damn thing just won't post with the 4 dimms occupied.....Heeeeelp lol.

  3. #3
    Lsdmeasap's Avatar
    Lsdmeasap is offline GIGABYTE Guru
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    PCB Island
    Posts
    25,940

    Default Re: GA-EP45_UD3LR and OCZ memory issue

    Can you please provide me a link at OCZ for your exact kit? Thanks

    Are you sure this kit is compatible? I mean have you seen anyone else using it anywhere on this board? Just checking


    Try these for now, at 333 FSB

    MB Intelligent Tweaker(M.I.T.)
    Robust Graphics Booster -------------- : [Auto]
    CPU Clock Ratio ---------------------- : [9x]
    CPU Frequency ---------------------: 3.00Ghz <-- this is set by your bios

    Clock Chip Control
    Standard Clock Control
    CPU Host Clock Control --------------- : [Disabled] << Enabled
    CPU Host Frequency (Mhz) --------------: [333] << 333
    PCI Frequency (Mhz) ---------- : [100] <--- Set to 100, never leave this on Auto
    C.I.A.2 ------------------------------ : [Disabled]

    Advanced Clock Control ------- [Press Enter]
    CPU Clock Drive ---------------------- : [800mV]
    PCI Express Clock Drive -------------- : [800mV]
    CPU Clock Skew (ps) ------------------ : [0ps]
    MCH Clock Skew (ps) ------------------ : [0ps]

    DRAM Performance Control
    Performance Enhance ------------------- : [Standard]
    Extreme Memory Profile --- (X.M.P.) --- : [Disabled] <--- Leave this Disabled
    (G)MCH Frequency Latch ---------------- : [Auto]
    System Memory Multiplier -------------- : [Auto] << Set 3.20B for 1066Mhz for now, if this fails try 3.00A but it should boot no problem
    Memory Frequency (Mhz) ---------------- : [1066]
    DRAM Timing Selectable ---------------- : [Auto] <-- set to MANUAL for overclocking

    Standard Timing Control
    CAS Latency Time -------- 5 ---------- 5
    tRCD ------------------- 7 ---------- 5
    tRP --------------------- 7 ---------- 5
    tRAS ------------------- 24 ---------- 18

    Set all below to highest value at first

    Advanced Timing Control
    tRRD ------------------- 4 ---------- : [Auto] << 3-4
    tWTR ------------------- 4 ---------- : [Auto] << 3-6
    tWR --------------------- 8 ---------- : [Auto] << 4-6
    tRFC ------------------- 56 ---------- : [Auto] << 52-62
    tRTP ------------------- 4 ---------- : [Auto] << 3-5
    Command Rate (CMD) -------------------- : [2] <--- Auto or 0 is OK << Set 2

    Driving Strength Profiles
    Driving Strength ............................ << Set 800 or 1066, I find 1066 works best most of the time so try that first if you like

    Channel A
    Static tRead Value --------------------- : [Auto] << Set 9 for now
    tRD Phase0 Adjustment ------------------ : [Auto] <-- leave this and below set to AUTO
    tRD Phase1 Adjustment ------------------ : [Auto]
    tRD Phase2 Adjustment ------------------ : [Auto]
    tRD Phase3 Adjustment ------------------ : [Auto]
    Trd2rd(Different Rank) ----------------- : [Auto]
    Twr2wr(Different Rank) ----------------- : [Auto]
    Twr2rd(Different Rank) ----------------- : [Auto]
    Trd2wr(Same/Diff Rank) ----------------- : [Auto]
    Dimm1 Clock Skew Control --------------- : [Auto] ps
    Dimm2 Clock Skew Control --------------- : [Auto] ps

    Channel B
    Static tRead Value --------------------- : [Auto] << Set 9 for now
    tRD Phase0 Adjustment ------------------ : [Auto] <-- leave this and below set to AUTO
    tRD Phase1 Adjustment ------------------ : [Auto]
    tRD Phase2 Adjustment ------------------ : [Auto]
    tRD Phase3 Adjustment ------------------ : [Auto]
    Trd2rd(Different Rank) ----------------- : [Auto]
    Twr2wr(Different Rank) ----------------- : [Auto]
    Twr2rd(Different Rank) ----------------- : [Auto]
    Trd2wr(Same/Diff Rank) ----------------- : [Auto]
    Dimm1 Clock Skew Control --------------- : [Auto] ps
    Dimm2 Clock Skew Control --------------- : [Auto] ps

    Motherboard Voltage Control
    CPU
    Voltage Types------------ Normal -------- Current -----
    Load-Line Calibration ----------------- : [Disabled]
    CPU Vcore --------------- 1.31250v ---- : [Auto]
    CPU Termination --------- 1.200V* ----- : [Auto] << Set 1.225-1.3
    CPU PLL ----------------- 1.550V* ----- : [Auto]
    CPU Reference ----------- 0.805v* ----- : [Auto]

    MCH/ICH
    MCH Core ---------------- 1.100V ------- : [1.200v] << Set 1.24
    MCH Reference ----------- 0.760V ------- : [Auto]
    ICH I/O ----------------- 1.550V ------- : [Auto]
    ICH Core ---------------- 1.100V ------- : [Auto]

    DRAM
    DRAM Voltage ------------ 1.800V ------- : [2.100]
    Last edited by Lsdmeasap; 04-12-2010 at 02:09 PM.

  4. #4
    Join Date
    Feb 2009
    Posts
    86

    Default Re: GA-EP45_UD3LR and OCZ memory issue

    Thanks for your quick reply Lsdmeasap. I am however unable to provide you with a link to the Ram from the OCZ site as it is no longer listed. The link I did provide was the best I came up with at the time....Sorry.

    I have tried your settings, but alas....4 modules just won't cut it doh!

    I tried CPU Termination --------- 1.200V* ----- : [Auto] << Set 1.225-1.3<<< every setting to 1.3. @ 1.3 the machine kept beeping fast and I had to put a 1.8v module to even get into the bios.

    I have not seen anyone use these modules on this board so I must be the first (nOOb me), but have been able to use them on a ga-p35-dq6 with the divider set at 2.50A from memory and the spd set at 1000mhz and that was using e6700 and was stable @400fsb.

    So I will concede that this memory even tho will boot with 3 modules is not compatible with this board running 4.

    So lsdmeasap I want to thank you for your time, I will just go and buy a couple of 2gig modules and run those.....Was thinking Corsair 8500 diminator c5 stuff..Any recommendations??

  5. #5
    Lsdmeasap's Avatar
    Lsdmeasap is offline GIGABYTE Guru
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    PCB Island
    Posts
    25,940

    Default Re: GA-EP45_UD3LR and OCZ memory issue

    Ahh well can you pleae provide me a CPU-z SPD image then? The kit may not be fully compatible with this board, which may be why you are having such issues.

    1.3 Vtt shouldn't have that effect, tRD (Static tRead Value) can though, but I guess anything is possible.

    Try this, try the above again but this time set your MCH Ref. To do this, set Vtt to 1.20, then adjust MCH Ref to .72, then raise Vtt back to what you want to try (maybe 1.225-1.25) and try again. Do this several times the same way, trying .70-.84 MCH Ref) with Vtt at 1.20 when changing MCH Ref.

    It may not be fully compatible, the UD3LR is a fairly budget based board so this may have something to do with that, and why your DQ6 worked fine.

    Without anyone saying I am biased all I can say is I suggest brands in my sig :)

  6. #6
    Join Date
    Feb 2009
    Posts
    86

    Default Re: GA-EP45_UD3LR and OCZ memory issue

    Ok tried this Just running 3 ram modules

    MB Intelligent Tweaker(M.I.T.)
    Robust Graphics Booster -------------- : [Auto]
    CPU Clock Ratio ---------------------- : [9x]
    CPU Frequency ---------------------: 3.10Ghz <-- this is set by your bios
    Clock Chip Control
    Standard Clock Control
    CPU Host Clock Control --------------- : [Disabled] << Enabled
    CPU Host Frequency (Mhz) --------------: [345]
    PCI Frequency (Mhz) ---------- : [100] <--- Set to 100, never leave this on Auto
    C.I.A.2 ------------------------------ : [Disabled]
    Advanced Clock Control ------- [Press Enter]
    CPU Clock Drive ---------------------- : [800mV]
    PCI Express Clock Drive -------------- : [800mV]
    CPU Clock Skew (ps) ------------------ : [0ps]
    MCH Clock Skew (ps) ------------------ : [0ps]
    DRAM Performance Control
    Performance Enhance ------------------- : [Standard]
    Extreme Memory Profile --- (X.M.P.) --- : [Disabled] <--- Leave this Disabled
    (G)MCH Frequency Latch ---------------- : [Auto]
    System Memory Multiplier -------------- : [3.33D]
    Memory Frequency (Mhz) ---------------- : [1150]
    DRAM Timing Selectable ---------------- : [Manual] <-- set to MANUAL for overclocking
    Standard Timing Control
    CAS Latency Time -------- 5 ---------- 5
    tRCD ------------------- 7 ---------- 5
    tRP --------------------- 7 ---------- 5
    tRAS ------------------- 24 ---------- 18
    Set all below to highest value at first
    Advanced Timing Control
    tRRD ------------------- 4 ---------- : [4] << 3-4
    tWTR ------------------- 4 ---------- : [6] << 3-6
    tWR --------------------- 8 ---------- : [6] << 4-6
    tRFC ------------------- 56 ---------- : [62] << 52-62
    tRTP ------------------- 4 ---------- : [4] << 3-5
    Command Rate (CMD) -------------------- : [2] <--- Auto or 0 is OK << Set 2
    Driving Strength Profiles
    Driving Strength ............................ << Set 800 or 1066, I find 1066 works best most of the time so try that first if you like...............*Set to 1066*
    Channel A
    Static tRead Value --------------------- : [9] << Set 9 for now
    tRD Phase0 Adjustment ------------------ : [Auto] <-- leave this and below set to AUTO
    tRD Phase1 Adjustment ------------------ : [Auto]
    tRD Phase2 Adjustment ------------------ : [Auto]
    tRD Phase3 Adjustment ------------------ : [Auto]
    Trd2rd(Different Rank) ----------------- : [Auto]
    Twr2wr(Different Rank) ----------------- : [Auto]
    Twr2rd(Different Rank) ----------------- : [Auto]
    Trd2wr(Same/Diff Rank) ----------------- : [Auto]
    Dimm1 Clock Skew Control --------------- : [Auto] ps
    Dimm2 Clock Skew Control --------------- : [Auto] ps
    Channel B
    Static tRead Value --------------------- : [9] << Set 9 for now
    tRD Phase0 Adjustment ------------------ : [Auto] <-- leave this and below set to AUTO
    tRD Phase1 Adjustment ------------------ : [Auto]
    tRD Phase2 Adjustment ------------------ : [Auto]
    tRD Phase3 Adjustment ------------------ : [Auto]
    Trd2rd(Different Rank) ----------------- : [Auto]
    Twr2wr(Different Rank) ----------------- : [Auto]
    Twr2rd(Different Rank) ----------------- : [Auto]
    Trd2wr(Same/Diff Rank) ----------------- : [Auto]
    Dimm1 Clock Skew Control --------------- : [Auto] ps
    Dimm2 Clock Skew Control --------------- : [Auto] ps
    Motherboard Voltage Control
    CPU
    Voltage Types------------ Normal -------- Current -----
    Load-Line Calibration ----------------- : [Disabled]
    CPU Vcore --------------- 1.31250v ---- : [Auto]
    CPU Termination --------- 1.200V* ----- : [1.280v] << Set 1.225-1.3
    CPU PLL ----------------- 1.550V* ----- : [Auto]
    CPU Reference ----------- 0.805v* ----- : [Auto]
    MCH/ICH
    MCH Core ---------------- 1.100V ------- : [1.240v] << Set 1.24
    MCH Reference ----------- 0.760V ------- : [Auto]
    ICH I/O ----------------- 1.550V ------- : [Auto]
    ICH Core ---------------- 1.100V ------- : [Auto]
    DRAM
    DRAM Voltage ------------ 1.800V ------- : [2.100]

    Ran 3d mark 06 succesfully with around 12700ish


  7. #7
    Lsdmeasap's Avatar
    Lsdmeasap is offline GIGABYTE Guru
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    PCB Island
    Posts
    25,940

    Default Re: GA-EP45_UD3LR and OCZ memory issue

    So would that work with 4 sticks, and maybe less FSB? I mean the 3.33D multi itself or possibly 2.66D?

  8. #8
    Join Date
    Feb 2009
    Posts
    86

    Default Re: GA-EP45_UD3LR and OCZ memory issue

    Right I re-read your previous post and tried those settings you recommended and still wont boot with 4 in....I am starting to think I might go back and memtest each module just incase one has gone bad (however I doubt it) and I will report back laters on how that went. I'm almost 100% sure the board is not a fault.

  9. #9
    Lsdmeasap's Avatar
    Lsdmeasap is offline GIGABYTE Guru
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    PCB Island
    Posts
    25,940

    Default Re: GA-EP45_UD3LR and OCZ memory issue

    Well even if the memory all passes one by one, it could still just be a slight incompatibility causing it to not work right with all 4 sticks.

    I don't think either is bad maybe, just not happy together is all. It happens with all kinds of hardware so always best to look around before you buy so you are sure things work together.

    I know this memory is fairly old, so that maybe be part of the problem, Gigabayte was not able to test this kit or similar since none are made now so it just does not fully work with this board is all.

  10. #10
    Join Date
    Feb 2009
    Posts
    86

    Default Re: GA-EP45_UD3LR and OCZ memory issue

    Quote Originally Posted by Lsdmeasap View Post
    Well even if the memory all passes one by one, it could still just be a slight incompatibility causing it to not work right with all 4 sticks.

    I don't think either is bad maybe, just not happy together is all. It happens with all kinds of hardware so always best to look around before you buy so you are sure things work together.

    I know this memory is fairly old, so that maybe be part of the problem, Gigabayte was not able to test this kit or similar since none are made now so it just does not fully work with this board is all.

    I tried everything I could think of and all you have suggested to no joy....Guess your right about being not compatible..None the less it was a good exercise to go through. Will buy some 2x2 tomorrow and get this board running for the kids!!


    lsdmeasap THANKYOU for all your help!! Rob.

Page 1 of 2 12 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •