Please report all spam threads, posts and suspicious members. We receive spam notifications and will take immediate action!
Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 10 of 21

Thread: Cant Post :(




  1. #1
    Join Date
    Mar 2010
    Location
    UK
    Posts
    282

    Unhappy Cant Post :(

    Well its just not my week.

    Earlier today my mate accidently pushed against my bed which pushed the power plug to the pc and it lost power. Upon trying to switch it back on it refused to post.

    I then tried to do a cmos reset with no luck (dont think its clearing cmos?) Not sure what the next step is really?

    I can enter BIOS.... eventually... is it worth me reflashing? could the bios have got corrupted?

    Ive turned the pc off, waited a min... turned psu off and removed lead and waited a min, then press and hold both clear cmos button and power button for a min... reconnect and try to power up...

    After the 3rd time i removed the cmos battery for a min with the same results..

    If i leave it to try and get past POST it will eventually say something like "disk boot error"

    Any ideas?
    Last edited by SB420; 04-17-2010 at 09:19 AM.

  2. #2
    Join Date
    Mar 2010
    Location
    UK
    Posts
    282

    Default Re: Cant Post :(

    They say 3rd time lucky but it seems it was 4th time lucky for me (clearing cmos) didnt clear the first 3 times....

    Is there anything i can do so if it loses power i dont have to go through this, is that what EuP is for?

  3. #3
    Join Date
    Apr 2009
    Location
    Virginia
    Posts
    1,470

    Default Re: Cant Post :(

    You should get a new spare cmos battery. Take that old battery out and install the new one. You can then wait 24 hours and test the old battery. This may be the problem.
    http://forums.tweaktown.com/gigabyte...ench-test.html
    http://www.gigabyte-usa.com/FileList...ios_qflash.pdf
    Phenom II 945 @ 3.2Ghz w/Thermaltake Big Typhoon Pro 14 CPU Cooler
    Gigabyte GA-MA78GM-S2H rev.1.1 F11
    Sapphire 3870HD / 100225L / 512MB / ddr4
    4GB / Kingston / KHX8500D2K2/2GN / 5-5-5-18 / 1066Mhz
    (2) WD Caviar / WD2500AAKS/ 250GB in SATA RAID-0
    (1) WD Caviar / WD2500AAKS/ 250GB in SATA AHCI
    (2) IDE's 1 8XdualDVDRW 1 52x32x52x CDRW
    Antec /Neo HE550 / 550W
    Mid size ATX case with show through panel
    2) 80x80 front fans (1) 120x120 rear fan and small nb fan
    Microsoft comfort curve USB keyboard 2000 ver.1.0
    Logitech G500 USB mouse
    Monitor: CMV937A
    7.1+2 Channel High Definition ALC889A
    Dual boot Windows 7 32bit home & Windows 7 64bit home


  4. #4
    Join Date
    Mar 2010
    Location
    UK
    Posts
    282

    Default Re: Cant Post :(

    Its a brand new build, is it likely to be the battery? Best places to get one? I.e. can you get cheap ones and "good" ones. Isnt a problem i want to face everytime theres a power cut etc

  5. #5
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    Earth
    Posts
    849

    Default Re: Cant Post :(

    I would suggest just to take the battery out for a couple of hours and then try it. Be sure to load optimized defaults if you get in the bios/reboot/then you can load your saved bios.

  6. #6
    Join Date
    Feb 2010
    Location
    Birmingham,Great Britain
    Posts
    600

    Default Re: Cant Post :(

    Quote Originally Posted by SB420 View Post
    They say 3rd time lucky but it seems it was 4th time lucky for me (clearing cmos) didnt clear the first 3 times....

    Is there anything i can do so if it loses power i dont have to go through this, is that what EuP is for?
    it was probably just the off chance that it corrupted bios,it takes a few presses sometimes to clr cmos and start afresh
    Gigabyte ex58-ud5 f12 bios
    Intel i7 920 d0 @3.8ghz 24/7-normal cpu voltage 1.18750v/c1e/turbo/multi threading enabled
    Ocz reaper DDR3 PC3-14400 (1800MHz) 3x2gb (OCZ3RPR1800LV6GK) 8-8-8-24-1t-@1.64v-1.3qpi
    Thermolab Baram cpu cooler
    Dual Boot
    1xsamsung 750gb hard drive-win7 ultimate 64
    1xsamsung 750gb hard drive-windows xp pro 32
    Ati x1950 pro gpu
    Logitech X-530 5.1 Speakers
    1050w psu
    Nzxt lexa case
    http://i40.tinypic.com/2z3w377.jpg <=3.8ghz overclock template

  7. #7
    Join Date
    Mar 2010
    Location
    UK
    Posts
    282

    Default Re: Cant Post :(

    Was a rather long night in the end, and frustrating. Is that normal behaviour in a power cut? To have to clear cmos, or was it just unlucky?

  8. #8
    Join Date
    Feb 2010
    Location
    Birmingham,Great Britain
    Posts
    600

    Default Re: Cant Post :(

    just unlucky,on my old pc a power cut actually blew my psu,i had to get another, luckily it was only a 300w one so it was cheap,ive had power cuts with this pc n its booted straight up again without issue
    Gigabyte ex58-ud5 f12 bios
    Intel i7 920 d0 @3.8ghz 24/7-normal cpu voltage 1.18750v/c1e/turbo/multi threading enabled
    Ocz reaper DDR3 PC3-14400 (1800MHz) 3x2gb (OCZ3RPR1800LV6GK) 8-8-8-24-1t-@1.64v-1.3qpi
    Thermolab Baram cpu cooler
    Dual Boot
    1xsamsung 750gb hard drive-win7 ultimate 64
    1xsamsung 750gb hard drive-windows xp pro 32
    Ati x1950 pro gpu
    Logitech X-530 5.1 Speakers
    1050w psu
    Nzxt lexa case
    http://i40.tinypic.com/2z3w377.jpg <=3.8ghz overclock template

  9. #9
    Lsdmeasap's Avatar
    Lsdmeasap is offline GIGABYTE Guru
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    PCB Island
    Posts
    25,940

  10. #10
    Join Date
    Mar 2010
    Location
    UK
    Posts
    282

    Default Re: Cant Post :(

    Im hoping so.... My flatmates turned on today and had lost date/time etc in BIOS, maybe we had defective BIOS batterys?

Page 1 of 3 123 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •