Please report all spam threads, posts and suspicious members. We receive spam notifications and will take immediate action!
Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 11 to 13 of 13

Thread: Testing the same RAM stick in each slot. DDR3 Channel 1 slower than Channel 0?




  1. #11
    Lsdmeasap's Avatar
    Lsdmeasap is offline GIGABYTE Guru
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    PCB Island
    Posts
    25,940

    Default Re: Testing the same RAM stick in each slot. DDR3 Channel 1 slower than Channel 0?

    Very well could be the CPU since the memory controller is there.

    Wait and see what Artdrivers thinks though before you decide to do anything.

  2. #12
    Join Date
    Apr 2010
    Location
    Spain
    Posts
    20

    Default Re: Testing the same RAM stick in each slot. DDR3 Channel 1 slower than Channel 0?

    Quote Originally Posted by Derek99 View Post
    It was running unganged by default. When I switched to ganged (everything else optimized default), memtest still showed DDR400/200MHz in slots 2/4.
    Have you tested with memtest86+ v4.10? It was released a few days ago. Here is the changelog:

    New Features
    Added support for Core i7 Extreme CPU (32nm)
    Added support for Core i5/i3 (32 nm)
    Added support for Pentium Gxxxx (32 mn)
    Added support for Westmere-based Xeon
    Added preliminary support for Intel Sandy Bridge
    Added support for AMD 6-cores CPU
    Added detection for Intel 3200/3210
    New installer for USB Key
    Bug Fixes
    Corrected a crash at startup
    Many others bug fixes

  3. #13
    Join Date
    Apr 2009
    Location
    Virginia
    Posts
    1,470

    Default Re: Testing the same RAM stick in each slot. DDR3 Channel 1 slower than Channel 0?

    I'm wondering if this could be a CPU problem and if it could be preventing me from getting to 1600.
    Yeah!
    From Artdrivers:
    Odd? We have seen this here before and it was the cpu.
    You may want to check the pins on the cpu first.
    From Lsdmeasap
    Could be a CPU issue for sure!
    Last edited by artdrivers; 05-13-2010 at 02:16 AM.
    http://forums.tweaktown.com/gigabyte...ench-test.html
    http://www.gigabyte-usa.com/FileList...ios_qflash.pdf
    Phenom II 945 @ 3.2Ghz w/Thermaltake Big Typhoon Pro 14 CPU Cooler
    Gigabyte GA-MA78GM-S2H rev.1.1 F11
    Sapphire 3870HD / 100225L / 512MB / ddr4
    4GB / Kingston / KHX8500D2K2/2GN / 5-5-5-18 / 1066Mhz
    (2) WD Caviar / WD2500AAKS/ 250GB in SATA RAID-0
    (1) WD Caviar / WD2500AAKS/ 250GB in SATA AHCI
    (2) IDE's 1 8XdualDVDRW 1 52x32x52x CDRW
    Antec /Neo HE550 / 550W
    Mid size ATX case with show through panel
    2) 80x80 front fans (1) 120x120 rear fan and small nb fan
    Microsoft comfort curve USB keyboard 2000 ver.1.0
    Logitech G500 USB mouse
    Monitor: CMV937A
    7.1+2 Channel High Definition ALC889A
    Dual boot Windows 7 32bit home & Windows 7 64bit home


Page 2 of 2 FirstFirst 12

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •