Please report all spam threads, posts and suspicious members. We receive spam notifications and will take immediate action!
Page 4 of 4 FirstFirst ... 234
Results 31 to 38 of 38

Thread: Marvell Raid 0 is not working!




  1. #31
    Join Date
    Feb 2010
    Location
    USA
    Posts
    133

    Default Re: Marvell Raid 0 is not working!

    Spent the weekend playing with the setup. ATT0 showed low 700s read and high 600s write.

    However, still no luck to update the firmware 1.11 to the existing raid 0 setup (Win 7 64 OS). The OCZ updater just could not read the drives at all. After read many posts at OCZ forum, I have tried all these but still no luck to update the four Vertex2 drives.

    - Switched from RAID 0 to AHCI mode. Started with Win 7 64 installation disc and went to the Command Prompt, found the USB stick (carries OCZ firmware updater), hit the ssdupdate.exe, still the updater could not find the drives.

    - Found a spare drive with OS installed and four Vertex2 attached as a secondary drive. Opened the OCZ updater and still the program could not find the drives.

    - Used my wife's laptop (Win 7 OS), connected one Vertex2 via eSATA, open the updater but the drive could not be detected.

    ???
    i7 870 (4.08GHz) / Crosair H70
    4 x 2GB G. Skill DDR3 2200MHz CL7-10-10-26
    Gigabyte P55A-UD6
    2 x MSI HD5870 Lightning II
    4 x OCZ Vertex2 60GB in RAID 0 (OS)
    1 x VelociRaptor SATA3 6GB/s 600GB (games)
    1 x WD BLACK SATA2 2TB (storage)
    Crosair AX1200 power
    LG 8X Blu Ray rewriter
    Plextor 24X DVD rewriter
    Lian Li PC-60FNW
    Lamptron TOUCH fan controller / Noiseblocker PK-3 / 2 x Xigmatek CLF-F1454

  2. #32
    Join Date
    Feb 2010
    Location
    USA
    Posts
    133

    Default Re: Marvell Raid 0 is not working!

    ok. problem being solve

    I went for method 2 again. Used a spare OS drive to update the Vertex2. And I used SAFE MODE for the operation and the updater found the drives.

    However, I updated them to firmware 1.10, not 1.11 the latest. 1.11 still have conflict with the BIOS (as discussed at OCZ forum).

    I just have to wait for Gigabyte to resolve this issue.
    i7 870 (4.08GHz) / Crosair H70
    4 x 2GB G. Skill DDR3 2200MHz CL7-10-10-26
    Gigabyte P55A-UD6
    2 x MSI HD5870 Lightning II
    4 x OCZ Vertex2 60GB in RAID 0 (OS)
    1 x VelociRaptor SATA3 6GB/s 600GB (games)
    1 x WD BLACK SATA2 2TB (storage)
    Crosair AX1200 power
    LG 8X Blu Ray rewriter
    Plextor 24X DVD rewriter
    Lian Li PC-60FNW
    Lamptron TOUCH fan controller / Noiseblocker PK-3 / 2 x Xigmatek CLF-F1454

  3. #33
    Join Date
    Feb 2010
    Location
    USA
    Posts
    133

    Default Re: Marvell Raid 0 is not working!

    Quote Originally Posted by Lsdmeasap View Post


    Diskpart > Select Disk 0
    Diskpart > Create Partition Primary Align=1024
    Diskpart> Format Quick FS+NTFS (Can be combined with above)
    Diskpart > List Partition
    Diskpart > Active
    Diskpart > Exit
    Lsdmeasap,

    Is there a way to find out the drives are correctly align?
    i7 870 (4.08GHz) / Crosair H70
    4 x 2GB G. Skill DDR3 2200MHz CL7-10-10-26
    Gigabyte P55A-UD6
    2 x MSI HD5870 Lightning II
    4 x OCZ Vertex2 60GB in RAID 0 (OS)
    1 x VelociRaptor SATA3 6GB/s 600GB (games)
    1 x WD BLACK SATA2 2TB (storage)
    Crosair AX1200 power
    LG 8X Blu Ray rewriter
    Plextor 24X DVD rewriter
    Lian Li PC-60FNW
    Lamptron TOUCH fan controller / Noiseblocker PK-3 / 2 x Xigmatek CLF-F1454

  4. #34
    Lsdmeasap's Avatar
    Lsdmeasap is offline GIGABYTE Guru
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    PCB Island
    Posts
    25,940

    Default Re: Marvell Raid 0 is not working!

    Yes, run AS SSD and it will show you a value in either Green (OK/Aligned - Offset) or Red (Bad/Not aligned - Offset)

    Here is how it looks both ways, aligned/non-aligned



    Alex Intelligent Software - Downloads: AS SSD Benchmark

  5. #35
    Join Date
    Feb 2010
    Location
    USA
    Posts
    133

    Default Re: Marvell Raid 0 is not working!

    Lsdmeasap,

    I've noticed the speed of the drives can be quite a different between two days! Max could reach 740 yesterday and today could be down to mid to low 600s

    What other programs that you recommend can beef up the speed to the factory fresh stage?
    i7 870 (4.08GHz) / Crosair H70
    4 x 2GB G. Skill DDR3 2200MHz CL7-10-10-26
    Gigabyte P55A-UD6
    2 x MSI HD5870 Lightning II
    4 x OCZ Vertex2 60GB in RAID 0 (OS)
    1 x VelociRaptor SATA3 6GB/s 600GB (games)
    1 x WD BLACK SATA2 2TB (storage)
    Crosair AX1200 power
    LG 8X Blu Ray rewriter
    Plextor 24X DVD rewriter
    Lian Li PC-60FNW
    Lamptron TOUCH fan controller / Noiseblocker PK-3 / 2 x Xigmatek CLF-F1454

  6. #36
    Lsdmeasap's Avatar
    Lsdmeasap is offline GIGABYTE Guru
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    PCB Island
    Posts
    25,940

    Default Re: Marvell Raid 0 is not working!

    Well the more you use and or bench it the slower it might be until it recovers some speed via GC or TRIM.

    I would just not worry about it and use it normally, it's going to speed up and slow down as you use it, that's normal.

  7. #37
    Join Date
    Feb 2010
    Location
    USA
    Posts
    133

    Default Re: Marvell Raid 0 is not working!

    Thanks for the info.

    As far as I know TRIM is not available in RAID. So what is GC? How do I take advantage of it?

    i7 870 (4.08GHz) / Crosair H70
    4 x 2GB G. Skill DDR3 2200MHz CL7-10-10-26
    Gigabyte P55A-UD6
    2 x MSI HD5870 Lightning II
    4 x OCZ Vertex2 60GB in RAID 0 (OS)
    1 x VelociRaptor SATA3 6GB/s 600GB (games)
    1 x WD BLACK SATA2 2TB (storage)
    Crosair AX1200 power
    LG 8X Blu Ray rewriter
    Plextor 24X DVD rewriter
    Lian Li PC-60FNW
    Lamptron TOUCH fan controller / Noiseblocker PK-3 / 2 x Xigmatek CLF-F1454

  8. #38
    Lsdmeasap's Avatar
    Lsdmeasap is offline GIGABYTE Guru
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    PCB Island
    Posts
    25,940

    Default Re: Marvell Raid 0 is not working!

    Yeap, TRIM does not work in RAID as of now.

    GC is done by the disks themselves during Idle time, to increase it's opportunity to do it's job some people log off windows for a few hours once a week or more so the system can sit idle.

    But it will work if you don't do that too, that's just giving it extra time is all.

Page 4 of 4 FirstFirst ... 234

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •