Please report all spam threads, posts and suspicious members. We receive spam notifications and will take immediate action!
Results 1 to 10 of 10

Thread: Interesting PCi-e slot issue...




  1. #1
    Join Date
    Jul 2009
    Posts
    67

    Default Interesting PCi-e slot issue...

    Hey all. I jsut aquired a pair of Asus 5830's for crossfire, since my 4850x2's went **** up on me. I installed the cards, and was tryin to "clean up" my layout, so, I took my X-Fi titanium out of the lowest pci-e slot, and put it in the x4 slot, and removed my dual Intel nic card, and had planned on using the onboard nic. This is were things got interesting. Upon reboot, cards were seen, and install of drivers went fine. All was well untill I decided to fire up BC2, the sound was for crap, so I checked the settings. My X-fi card is NOWHERE to be seen in device manager @ all, and all creative apps dont work. I tried to reinstall 4 times, all that is seen in device manger is microsoft high def device. I disabled the ati sound stuff, and tried to manualy install creative drivers for my card to no avail. Only way to get my x-fi to work again was to stick it in the lowest pci-e slot again, and it was like it had always been there... So, my question is, is it a bios issue, a ATI driver issue, or a windows issue??? I posted about this in the Catalyst forums also, and havent got any "known fix" replys....

    It's really buggin me....
    Gigabyte X79 UP4
    E5-2690
    32gb Patriot DDR3@1600
    R9-390 8gb x3
    2 Kingstin Hyper X 240gb SSD (os array)
    4- 480gb Adata SSD (Game Array)
    2 HGST 1tb x2 (Storage Array)
    X-Fi Titanium
    Custom Thor Full Tower
    Cougar G1600
    Custom Water Cooling
    Win10 64

  2. #2
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    Birmingham,Great Britain
    Posts
    9,250

    Default Re: Interesting PCi-e slot issue...

    have you disabled onboard sound in the bios? just checking you didnt forget
    Gigabyte z77x UP4-TH F11c Modded Bios
    Intel i7 3770k 24/7@4.8ghz 1.38v Turbo llc +0.165v dvid multithreading enabled
    Samsung Green(MV-3V4G3D/US) 8GB @2133mhz 9-10-10-21-1t 1.55v
    Thermalright Silver Arrow Cpu Cooler
    1xSamsung 840 pro 256 Gb SSD windows 8.1 pro 64bit
    1xSamsung f4 HD204UI 2tb hard drive Storage
    Powercolor 7970 3gb V3 @1150mhz core/1700mhz mem,1.150v Accelero aftermarket air cooler 55c max
    Razer Lycosa Keyboard
    Logitech X-530 5.1 Speakers
    Lite-On iHAS124-19 24x Sata DVDRW
    K-World Hybrid DVB-T 210SE Digital T.V Card
    L.G E2260V L.E.D 1920x1080 Monitor
    Xfx Pro 750w silver rated Psu 80+
    Fractal Arc Midi Case

    http://i38.tinypic.com/14myvfa.jpg x58 ud5 <=3.8ghz + 4.2ghz Overclock Template!!
    http://www.youtube.com/user/warren304#p/u Visit Me On Youtube

    Lots Of Gaming Videos With X58 Ud5 System And Gpu On My Youtube Channel!!
    Just Uploaded New Battlefield 4 Video!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  3. #3
    Join Date
    Jul 2009
    Posts
    67

    Default Re: Interesting PCi-e slot issue...

    yep, everything I dont need has been disabled in bios....
    Gigabyte X79 UP4
    E5-2690
    32gb Patriot DDR3@1600
    R9-390 8gb x3
    2 Kingstin Hyper X 240gb SSD (os array)
    4- 480gb Adata SSD (Game Array)
    2 HGST 1tb x2 (Storage Array)
    X-Fi Titanium
    Custom Thor Full Tower
    Cougar G1600
    Custom Water Cooling
    Win10 64

  4. #4
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    Birmingham,Great Britain
    Posts
    9,250

    Default Re: Interesting PCi-e slot issue...

    in device manager right click on anything in the list and select scan for hardware changes and see if it detects your sound card
    Gigabyte z77x UP4-TH F11c Modded Bios
    Intel i7 3770k 24/7@4.8ghz 1.38v Turbo llc +0.165v dvid multithreading enabled
    Samsung Green(MV-3V4G3D/US) 8GB @2133mhz 9-10-10-21-1t 1.55v
    Thermalright Silver Arrow Cpu Cooler
    1xSamsung 840 pro 256 Gb SSD windows 8.1 pro 64bit
    1xSamsung f4 HD204UI 2tb hard drive Storage
    Powercolor 7970 3gb V3 @1150mhz core/1700mhz mem,1.150v Accelero aftermarket air cooler 55c max
    Razer Lycosa Keyboard
    Logitech X-530 5.1 Speakers
    Lite-On iHAS124-19 24x Sata DVDRW
    K-World Hybrid DVB-T 210SE Digital T.V Card
    L.G E2260V L.E.D 1920x1080 Monitor
    Xfx Pro 750w silver rated Psu 80+
    Fractal Arc Midi Case

    http://i38.tinypic.com/14myvfa.jpg x58 ud5 <=3.8ghz + 4.2ghz Overclock Template!!
    http://www.youtube.com/user/warren304#p/u Visit Me On Youtube

    Lots Of Gaming Videos With X58 Ud5 System And Gpu On My Youtube Channel!!
    Just Uploaded New Battlefield 4 Video!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  5. #5
    Join Date
    Jul 2009
    Posts
    67

    Default Re: Interesting PCi-e slot issue...

    Tried that, wont pick it up when its in the x4 slot. I know the slot it working, have my dual giga nic card back in it.... It's only recognized as a "microsoft high def device" when its in the x4 slot...
    Gigabyte X79 UP4
    E5-2690
    32gb Patriot DDR3@1600
    R9-390 8gb x3
    2 Kingstin Hyper X 240gb SSD (os array)
    4- 480gb Adata SSD (Game Array)
    2 HGST 1tb x2 (Storage Array)
    X-Fi Titanium
    Custom Thor Full Tower
    Cougar G1600
    Custom Water Cooling
    Win10 64

  6. #6
    Lsdmeasap's Avatar
    Lsdmeasap is offline GIGABYTE Guru
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    PCB Island
    Posts
    25,940

    Default Re: Interesting PCi-e slot issue...

    Try installing, or reinstalling the latest Intel Chipset drivers.

    If they wont install/update because they are currently up to date, you may need to go in safe mode and uninstall all the PCIE and USB/chopset drivers and see if you can get it to update then.

    Have you tried reflashing the same BIOS you are using now, but disable Keep DMI Data in Qflash? This will rebuild the DMI pool once you load optimized and get back into windows, this could help. If you do that, BE SURE after the flash and loading optimized and then apply/save/reboot and then reboot BACK to the BIOS before windows because you will need to set your SATA/Disk settings again for RAID or you wil corrupt your array.

  7. #7
    Join Date
    Jul 2009
    Posts
    67

    Default Re: Interesting PCi-e slot issue...

    Gonna try the F14d bios tonight, see if that changes anything. Otherwise I'll do as you suggested LSD..
    Gigabyte X79 UP4
    E5-2690
    32gb Patriot DDR3@1600
    R9-390 8gb x3
    2 Kingstin Hyper X 240gb SSD (os array)
    4- 480gb Adata SSD (Game Array)
    2 HGST 1tb x2 (Storage Array)
    X-Fi Titanium
    Custom Thor Full Tower
    Cougar G1600
    Custom Water Cooling
    Win10 64

  8. #8
    Lsdmeasap's Avatar
    Lsdmeasap is offline GIGABYTE Guru
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    PCB Island
    Posts
    25,940

  9. #9
    Join Date
    Jul 2009
    Posts
    67

    Default Re: Interesting PCi-e slot issue...

    Well, ended up having to reformat to solve the issue. Workin fine now..

    LSD, i'll get with you later in a pm, gotta have some help tweekin my 12gb to 1600 speeds.....

    Thank's for all the input/help guys!
    Gigabyte X79 UP4
    E5-2690
    32gb Patriot DDR3@1600
    R9-390 8gb x3
    2 Kingstin Hyper X 240gb SSD (os array)
    4- 480gb Adata SSD (Game Array)
    2 HGST 1tb x2 (Storage Array)
    X-Fi Titanium
    Custom Thor Full Tower
    Cougar G1600
    Custom Water Cooling
    Win10 64

  10. #10
    Lsdmeasap's Avatar
    Lsdmeasap is offline GIGABYTE Guru
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    PCB Island
    Posts
    25,940

    Default Re: Interesting PCi-e slot issue...

    Sorry to hear you had to reinstall, but happy to hear you got it working now at least!!

    I can't help with settings in PM's, so if you need help post your current ones here and I will advise back.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •