Please report all spam threads, posts and suspicious members. We receive spam notifications and will take immediate action!
Results 1 to 2 of 2

Thread: X58A-UD3R will not boot with a USB Hub




  1. #1
    Join Date
    May 2010
    Location
    Mi Det
    Posts
    1

    Default X58A-UD3R will not boot with a USB Hub

    After a day of trying to find why My board would not boot past the splash screen. I found out that it will not boot with a none powered Usb hub plugged in. I can fill all the usb ports and it will boot to windows but as soon as I plug a device into the hub it go to the splash screen and reboot. I tried mutil differnt hubs and in differnt coputers all work fine. So opinions are needed if its the boad or would it be the power supply?

    X58A-UD3R Bios F5 I think?
    I7 930 No Overclocking YET!
    3x 2gig G skill DDR3
    2 x 1Tb raid
    Radeon Hd 5850
    Ocz Fatality 700 watt Power supply


    Thank you
    Outerlmits

  2. #2
    Lsdmeasap's Avatar
    Lsdmeasap is offline GIGABYTE Guru
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    PCB Island
    Posts
    25,940

    Default Re: X58A-UD3R will not boot with a USB Hub

    You do of course have USB 1.0 and 2.0 enabled already correct? Just checking.

    Some hubs/devices are just not compatible, nothing you can do really except send in a report and see if they can make you a beta BIOS to add compatibility.

    Before we decide if that is the case though you need to test another setting disabled and enabled.

    Please go into the Integrated Peripherals BIOS page and locate Legacy USB Storage Detect (May also be called Legacy Storage/USB Storage). Try this disabled and see if it fixes the issue

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •