Please report all spam threads, posts and suspicious members. We receive spam notifications and will take immediate action!
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 15

Thread: GA-X58a_UD5 fail debug led C1




  1. #1
    Join Date
    Jun 2010
    Location
    Kristiansand, Norway
    Posts
    7

    Default GA-X58a_UD5 fail debug led C1

    Hi,
    I have a newly built system that never has come up to post.

    Equipment:
    GA-X58a-UD5
    3x 4GB Crucial DDR3 1066MHZ REG/EEC
    Intel QUAD i7-930
    Sapphire Radeon HD 5750 1GB GDDR5
    Corsair TX 750W PSU
    Zalman CNPS10X CPU Cooler
    WD Caviar HDD
    Sony DVD/CD Burner

    PC has never been up to post. Exchanged MB from UD3 to UD5. Same Problem.
    At power on Debug LED goes to C1 and hangs there with some flickering.
    Since C1 has to do with RAM check, there must be something wrong there?

    I have switched RAM sticks around and only used one stick, but to no help.

    I would greatly appreciate a hint here...

    hella

  2. #2
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    Birmingham,Great Britain
    Posts
    9,250

    Default Re: GA-X58a_UD5 fail debug led C1

    c1 is a ram error,unplug all your ram modules and test them one at a time in each white slot one at a time starting with the first white ram socket from the cpu socket,it will boot into windows with just one stick frm any white slot if all is well,do that first then try re-seating the cpu and heatsink,try clearing cmos by removing mb battery for 30 minutes, 3x 4gb modules???? i dont know if the mb supports those
    Gigabyte z77x UP4-TH F11c Modded Bios
    Intel i7 3770k 24/7@4.8ghz 1.38v Turbo llc +0.165v dvid multithreading enabled
    Samsung Green(MV-3V4G3D/US) 8GB @2133mhz 9-10-10-21-1t 1.55v
    Thermalright Silver Arrow Cpu Cooler
    1xSamsung 840 pro 256 Gb SSD windows 8.1 pro 64bit
    1xSamsung f4 HD204UI 2tb hard drive Storage
    Powercolor 7970 3gb V3 @1150mhz core/1700mhz mem,1.150v Accelero aftermarket air cooler 55c max
    Razer Lycosa Keyboard
    Logitech X-530 5.1 Speakers
    Lite-On iHAS124-19 24x Sata DVDRW
    K-World Hybrid DVB-T 210SE Digital T.V Card
    L.G E2260V L.E.D 1920x1080 Monitor
    Xfx Pro 750w silver rated Psu 80+
    Fractal Arc Midi Case

    http://i38.tinypic.com/14myvfa.jpg x58 ud5 <=3.8ghz + 4.2ghz Overclock Template!!
    http://www.youtube.com/user/warren304#p/u Visit Me On Youtube

    Lots Of Gaming Videos With X58 Ud5 System And Gpu On My Youtube Channel!!
    Just Uploaded New Battlefield 4 Video!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  3. #3
    Join Date
    Jun 2010
    Location
    Kristiansand, Norway
    Posts
    7

    Default Re: GA-X58a_UD5 fail debug led C1

    Thanks for your reply.

    I have tried each memory stick in slots 1, 3 and 5 without any fix.
    The CMOS is flashed, battery out for over 30 minutes.
    Systems hangs on C! debud led.

    The Crucial website says the memory sticks are apporved for this MB. (See attachment).

    hella

  4. #4
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    Birmingham,Great Britain
    Posts
    9,250

    Default Re: GA-X58a_UD5 fail debug led C1

    Quote Originally Posted by hella View Post
    Thanks for your reply.

    I have tried each memory stick in slots 1, 3 and 5 without any fix.
    The CMOS is flashed, battery out for over 30 minutes.
    Systems hangs on C! debud led.

    The Crucial website says the memory sticks are apporved for this MB. (See attachment).

    hella
    do you have another psu to try??? did you use the same one with the ud3?
    Gigabyte z77x UP4-TH F11c Modded Bios
    Intel i7 3770k 24/7@4.8ghz 1.38v Turbo llc +0.165v dvid multithreading enabled
    Samsung Green(MV-3V4G3D/US) 8GB @2133mhz 9-10-10-21-1t 1.55v
    Thermalright Silver Arrow Cpu Cooler
    1xSamsung 840 pro 256 Gb SSD windows 8.1 pro 64bit
    1xSamsung f4 HD204UI 2tb hard drive Storage
    Powercolor 7970 3gb V3 @1150mhz core/1700mhz mem,1.150v Accelero aftermarket air cooler 55c max
    Razer Lycosa Keyboard
    Logitech X-530 5.1 Speakers
    Lite-On iHAS124-19 24x Sata DVDRW
    K-World Hybrid DVB-T 210SE Digital T.V Card
    L.G E2260V L.E.D 1920x1080 Monitor
    Xfx Pro 750w silver rated Psu 80+
    Fractal Arc Midi Case

    http://i38.tinypic.com/14myvfa.jpg x58 ud5 <=3.8ghz + 4.2ghz Overclock Template!!
    http://www.youtube.com/user/warren304#p/u Visit Me On Youtube

    Lots Of Gaming Videos With X58 Ud5 System And Gpu On My Youtube Channel!!
    Just Uploaded New Battlefield 4 Video!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  5. #5
    Lsdmeasap's Avatar
    Lsdmeasap is offline GIGABYTE Guru
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    PCB Island
    Posts
    25,940

    Default Re: GA-X58a_UD5 fail debug led C1

    You are using the white memory slots correct? Labeled DDR3 1, 3, 5 (Physical 2, 4, 6 from the CPU)

    You may need to use an older/smaller DDR3 stick so you can update the BIOS, the older shipped BIOS may not support those modules.

  6. #6
    Join Date
    Jun 2010
    Location
    Kristiansand, Norway
    Posts
    7

    Default Re: GA-X58a_UD5 fail debug led C1

    Okey, I believe I'm closer to the answer.
    Actually it's irritating to me, but i went with the memory the reseller had listed for the board which was the Crucial 12 GB Kit. However, I didnt check close enough to see that the memroy sticks are ECC!

    I had sent a ticket to Gigabyte and last night i received the answer that the board only handles None-ECC, which I knew from reading in the board specs, but didn't check when ordering.

    I have ordered Corsair Dominator DDR3 1600MHz 12GB CL8 PC-3 12600 sticks.

    Would I have to adjust for the speed of this memory when I go into setup?

    Thanks for the help.....

  7. #7
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    Birmingham,Great Britain
    Posts
    9,250

    Default Re: GA-X58a_UD5 fail debug led C1

    yes the default speed for the ram is 1066mhz set by the bios,you will have to go into the spd/ram multiplier and raise it to your rams speed or just below it as the amount of bclk affects what you can choose when choosing ram speed,sometimes you might need to overclock the cpu slightly to use your full amount of ram speed
    Gigabyte z77x UP4-TH F11c Modded Bios
    Intel i7 3770k 24/7@4.8ghz 1.38v Turbo llc +0.165v dvid multithreading enabled
    Samsung Green(MV-3V4G3D/US) 8GB @2133mhz 9-10-10-21-1t 1.55v
    Thermalright Silver Arrow Cpu Cooler
    1xSamsung 840 pro 256 Gb SSD windows 8.1 pro 64bit
    1xSamsung f4 HD204UI 2tb hard drive Storage
    Powercolor 7970 3gb V3 @1150mhz core/1700mhz mem,1.150v Accelero aftermarket air cooler 55c max
    Razer Lycosa Keyboard
    Logitech X-530 5.1 Speakers
    Lite-On iHAS124-19 24x Sata DVDRW
    K-World Hybrid DVB-T 210SE Digital T.V Card
    L.G E2260V L.E.D 1920x1080 Monitor
    Xfx Pro 750w silver rated Psu 80+
    Fractal Arc Midi Case

    http://i38.tinypic.com/14myvfa.jpg x58 ud5 <=3.8ghz + 4.2ghz Overclock Template!!
    http://www.youtube.com/user/warren304#p/u Visit Me On Youtube

    Lots Of Gaming Videos With X58 Ud5 System And Gpu On My Youtube Channel!!
    Just Uploaded New Battlefield 4 Video!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  8. #8
    Join Date
    Jun 2010
    Location
    Kristiansand, Norway
    Posts
    7

    Default Re: GA-X58a_UD5 fail debug led C1

    ok, I will see when I can get to the setup
    i may be back then....since I dont understand all of this

    thanks again

  9. #9
    Lsdmeasap's Avatar
    Lsdmeasap is offline GIGABYTE Guru
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    PCB Island
    Posts
    25,940

    Default Re: GA-X58a_UD5 fail debug led C1

    Ahh, Sorry I missed that too (if it was in the PDF).

    So you got different memory now and are up and running right?

  10. #10
    Join Date
    Jun 2010
    Location
    Kristiansand, Norway
    Posts
    7

    Default Re: GA-X58a_UD5 fail debug led C1

    Quote Originally Posted by Lsdmeasap View Post
    Ahh, Sorry I missed that too (if it was in the PDF).

    So you got different memory now and are up and running right?
    I have the new memory and the system is up and running with Windows Vista Ultimate and Windows 7 Ulitmate in a dual boot mode.

    The system is:
    GA-X58a-UD5
    6x 2GB Corsair Dominator DDR3 1600MHZ XMS3, CL8-8-8-24
    Intel QUAD i7-930 2,8 GHz
    Sapphire Radeon HD 5750 1GB GDDR5
    Corsair TX 750W PSU
    Zalman CNPS10X CPU Cooler
    WD Caviar HDD
    Sony DVD/CD Burner

    Not knowing too much about BIOS setup I would appreciate some suggestions/must that I should do.
    I do NOT play any computer games, so I suppose I dont have to over clock or anything? My system is only used for video and graphics development in Adobe After Effects CS5 and Adobe Premiere Pro CS5.

    Thanks for all the help this far....

    hella

Page 1 of 2 12 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •