Please report all spam threads, posts and suspicious members. We receive spam notifications and will take immediate action!
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 11

Thread: Gigabyte GA-H57M-USB3 won't load windows




  1. #1
    Join Date
    Jul 2010
    Location
    UK
    Posts
    15

    Default Gigabyte GA-H57M-USB3 won't load windows

    Hello all,

    Apologies for being a newbie and coming straight in with a problem ! I'm have real issues with my GA-H57M-USB3 which i've just bought and built. I can get into the bios and have flashed the latest F7 bios, but it still won't go past the flying windows loading screen, it keeps restarting at that point. I've built the pc from scratch with new m/b, memory, and processor. I've carried over the win7 32 bit install from my old machine by swapping the sata drive into this one.

    My spec is....
    Gigabyte GA-H57M-USB3
    Corsair XMS3 4GB DDR3 1600 (2 x 2GB) CMX4GX3M2A1600C9
    Intel I5-660 3.33GHz (also using this for graphics, no additional card)

    I've read the replies to a previous post on this subject...
    http://forums.tweaktown.com/f69/ga-h...-issues-39014/
    and tried all of the different things in there and combinations of them, but still I get a restart every time I get to the flying windows screen.

    Please can you help as i'm all outta ideas ? Thanks, Rick.

    My bios settings are the "load optimal" ones as per these pics....
    m/b - Gigabyte GA-H57M-USB3
    ram - Corsair XMS3 4GB DDR3 1600 (2 x 2GB) CMX4GX3M2A1600C9
    cpu - Intel I5-660 3.33GHz
    psu - Corsair TX CMPSU-650TXUK 650W
    gpu - 512MB Sapphire HD 4350, PCI-E 2.0(x16), 800MHz GDDR2, GPU 600MHz, 80 Cores

  2. #2
    Join Date
    Jul 2010
    Location
    UK
    Posts
    15

    Default Re: Gigabyte GA-H57M-USB3 won't load windows

    m/b - Gigabyte GA-H57M-USB3
    ram - Corsair XMS3 4GB DDR3 1600 (2 x 2GB) CMX4GX3M2A1600C9
    cpu - Intel I5-660 3.33GHz
    psu - Corsair TX CMPSU-650TXUK 650W
    gpu - 512MB Sapphire HD 4350, PCI-E 2.0(x16), 800MHz GDDR2, GPU 600MHz, 80 Cores

  3. #3
    Join Date
    Jul 2010
    Location
    UK
    Posts
    15

    Default Re: Gigabyte GA-H57M-USB3 won't load windows

    m/b - Gigabyte GA-H57M-USB3
    ram - Corsair XMS3 4GB DDR3 1600 (2 x 2GB) CMX4GX3M2A1600C9
    cpu - Intel I5-660 3.33GHz
    psu - Corsair TX CMPSU-650TXUK 650W
    gpu - 512MB Sapphire HD 4350, PCI-E 2.0(x16), 800MHz GDDR2, GPU 600MHz, 80 Cores

  4. #4
    Join Date
    Jul 2010
    Location
    UK
    Posts
    15

    Default Re: Gigabyte GA-H57M-USB3 won't load windows

    m/b - Gigabyte GA-H57M-USB3
    ram - Corsair XMS3 4GB DDR3 1600 (2 x 2GB) CMX4GX3M2A1600C9
    cpu - Intel I5-660 3.33GHz
    psu - Corsair TX CMPSU-650TXUK 650W
    gpu - 512MB Sapphire HD 4350, PCI-E 2.0(x16), 800MHz GDDR2, GPU 600MHz, 80 Cores

  5. #5
    Join Date
    Jul 2010
    Location
    UK
    Posts
    15

    Default Re: Gigabyte GA-H57M-USB3 won't load windows

    m/b - Gigabyte GA-H57M-USB3
    ram - Corsair XMS3 4GB DDR3 1600 (2 x 2GB) CMX4GX3M2A1600C9
    cpu - Intel I5-660 3.33GHz
    psu - Corsair TX CMPSU-650TXUK 650W
    gpu - 512MB Sapphire HD 4350, PCI-E 2.0(x16), 800MHz GDDR2, GPU 600MHz, 80 Cores

  6. #6
    Join Date
    Jul 2010
    Location
    UK
    Posts
    15

    Default Re: Gigabyte GA-H57M-USB3 won't load windows

    m/b - Gigabyte GA-H57M-USB3
    ram - Corsair XMS3 4GB DDR3 1600 (2 x 2GB) CMX4GX3M2A1600C9
    cpu - Intel I5-660 3.33GHz
    psu - Corsair TX CMPSU-650TXUK 650W
    gpu - 512MB Sapphire HD 4350, PCI-E 2.0(x16), 800MHz GDDR2, GPU 600MHz, 80 Cores

  7. #7
    Join Date
    Jul 2010
    Location
    UK
    Posts
    15

    Default Re: Gigabyte GA-H57M-USB3 won't load windows

    m/b - Gigabyte GA-H57M-USB3
    ram - Corsair XMS3 4GB DDR3 1600 (2 x 2GB) CMX4GX3M2A1600C9
    cpu - Intel I5-660 3.33GHz
    psu - Corsair TX CMPSU-650TXUK 650W
    gpu - 512MB Sapphire HD 4350, PCI-E 2.0(x16), 800MHz GDDR2, GPU 600MHz, 80 Cores

  8. #8
    Join Date
    Jul 2010
    Location
    UK
    Posts
    15

    Default Re: Gigabyte GA-H57M-USB3 won't load windows

    m/b - Gigabyte GA-H57M-USB3
    ram - Corsair XMS3 4GB DDR3 1600 (2 x 2GB) CMX4GX3M2A1600C9
    cpu - Intel I5-660 3.33GHz
    psu - Corsair TX CMPSU-650TXUK 650W
    gpu - 512MB Sapphire HD 4350, PCI-E 2.0(x16), 800MHz GDDR2, GPU 600MHz, 80 Cores

  9. #9
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    Birmingham,Great Britain
    Posts
    9,250

    Default Re: Gigabyte GA-H57M-USB3 won't load windows

    you cant swap an operating system from one pc to another and expect it to work unless your old pc is identical to the new one,eg mb/ram/cpu ect as all the mb drivers are different,you need to do a clean install of windows7,you can either save all your personal files to dvds or a spare hdd first then format(delete) the hdd and install win7 or just install windows7 onto the hdd without deleting anything and it will keep all your old files like music/video/pictures in a folder called windows.old,then you can swap those files into your new windows folders and delete the old folder
    Gigabyte z77x UP4-TH F11c Modded Bios
    Intel i7 3770k 24/7@4.8ghz 1.38v Turbo llc +0.165v dvid multithreading enabled
    Samsung Green(MV-3V4G3D/US) 8GB @2133mhz 9-10-10-21-1t 1.55v
    Thermalright Silver Arrow Cpu Cooler
    1xSamsung 840 pro 256 Gb SSD windows 8.1 pro 64bit
    1xSamsung f4 HD204UI 2tb hard drive Storage
    Powercolor 7970 3gb V3 @1150mhz core/1700mhz mem,1.150v Accelero aftermarket air cooler 55c max
    Razer Lycosa Keyboard
    Logitech X-530 5.1 Speakers
    Lite-On iHAS124-19 24x Sata DVDRW
    K-World Hybrid DVB-T 210SE Digital T.V Card
    L.G E2260V L.E.D 1920x1080 Monitor
    Xfx Pro 750w silver rated Psu 80+
    Fractal Arc Midi Case

    http://i38.tinypic.com/14myvfa.jpg x58 ud5 <=3.8ghz + 4.2ghz Overclock Template!!
    http://www.youtube.com/user/warren304#p/u Visit Me On Youtube

    Lots Of Gaming Videos With X58 Ud5 System And Gpu On My Youtube Channel!!
    Just Uploaded New Battlefield 4 Video!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  10. #10
    Join Date
    Jul 2010
    Location
    UK
    Posts
    15

    Talking Re: Gigabyte GA-H57M-USB3 won't load windows

    Ah, didn't think of that !

    Thanks for your help, have now installed new Win7 (after a major debacle trying to create an installation dvd), and it goes into Windows fine now thanks.

    Cheers, Rick
    m/b - Gigabyte GA-H57M-USB3
    ram - Corsair XMS3 4GB DDR3 1600 (2 x 2GB) CMX4GX3M2A1600C9
    cpu - Intel I5-660 3.33GHz
    psu - Corsair TX CMPSU-650TXUK 650W
    gpu - 512MB Sapphire HD 4350, PCI-E 2.0(x16), 800MHz GDDR2, GPU 600MHz, 80 Cores

Page 1 of 2 12 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •