Please report all spam threads, posts and suspicious members. We receive spam notifications and will take immediate action!
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 18

Thread: EP43-UD3L Rev 1.2 - Radeon 5750 No Signal...




  1. #1
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    Canada
    Posts
    9

    Default EP43-UD3L Rev 1.2 - Radeon 5750 No Signal...

    Been having this issue where my Sapphire HD 5750 won't give me a signal on my
    EP43-UD3L, or my P35-DS3L. I've seen this issue all over with other boards and chipsets
    seems its mostly resolved by a bios update....Anyone know of this?
    Also getting error beeps 1 long 2 short (video)
    and sometimes
    4 beeps, followed by the post beep? what the...

    Currently on the EP43 - using F9 bios
    2GB OCZ PC2 8500 Crossfire Edition
    Intel E7200 2.53GHz
    Sapphire ATI Radeon HD 5750 1GB (test and works on other system)
    Tried 2 monitors, both are hooked up VGA to DVI adapter
    Tried changing PCI-E frequency to 100Mhz -> 105MHz

  2. #2
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    Birmingham,Great Britain
    Posts
    9,250

    Default Re: EP43-UD3L Rev 1.2 - Radeon 5750 No Signal...

    is f9 the latest bios? if not i would update it first and see if it fixes things,use q-flash to flash bios with and read the guide on main page
    Gigabyte z77x UP4-TH F11c Modded Bios
    Intel i7 3770k 24/7@4.8ghz 1.38v Turbo llc +0.165v dvid multithreading enabled
    Samsung Green(MV-3V4G3D/US) 8GB @2133mhz 9-10-10-21-1t 1.55v
    Thermalright Silver Arrow Cpu Cooler
    1xSamsung 840 pro 256 Gb SSD windows 8.1 pro 64bit
    1xSamsung f4 HD204UI 2tb hard drive Storage
    Powercolor 7970 3gb V3 @1150mhz core/1700mhz mem,1.150v Accelero aftermarket air cooler 55c max
    Razer Lycosa Keyboard
    Logitech X-530 5.1 Speakers
    Lite-On iHAS124-19 24x Sata DVDRW
    K-World Hybrid DVB-T 210SE Digital T.V Card
    L.G E2260V L.E.D 1920x1080 Monitor
    Xfx Pro 750w silver rated Psu 80+
    Fractal Arc Midi Case

    http://i38.tinypic.com/14myvfa.jpg x58 ud5 <=3.8ghz + 4.2ghz Overclock Template!!
    http://www.youtube.com/user/warren304#p/u Visit Me On Youtube

    Lots Of Gaming Videos With X58 Ud5 System And Gpu On My Youtube Channel!!
    Just Uploaded New Battlefield 4 Video!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  3. #3
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    Canada
    Posts
    9

    Default Re: EP43-UD3L Rev 1.2 - Radeon 5750 No Signal...

    Yes I was using F9 before i posted this.

  4. #4
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    Birmingham,Great Britain
    Posts
    9,250

    Default Re: EP43-UD3L Rev 1.2 - Radeon 5750 No Signal...

    have you set pci-e #1 as first initial display? or peg #1 in the bios
    Gigabyte z77x UP4-TH F11c Modded Bios
    Intel i7 3770k 24/7@4.8ghz 1.38v Turbo llc +0.165v dvid multithreading enabled
    Samsung Green(MV-3V4G3D/US) 8GB @2133mhz 9-10-10-21-1t 1.55v
    Thermalright Silver Arrow Cpu Cooler
    1xSamsung 840 pro 256 Gb SSD windows 8.1 pro 64bit
    1xSamsung f4 HD204UI 2tb hard drive Storage
    Powercolor 7970 3gb V3 @1150mhz core/1700mhz mem,1.150v Accelero aftermarket air cooler 55c max
    Razer Lycosa Keyboard
    Logitech X-530 5.1 Speakers
    Lite-On iHAS124-19 24x Sata DVDRW
    K-World Hybrid DVB-T 210SE Digital T.V Card
    L.G E2260V L.E.D 1920x1080 Monitor
    Xfx Pro 750w silver rated Psu 80+
    Fractal Arc Midi Case

    http://i38.tinypic.com/14myvfa.jpg x58 ud5 <=3.8ghz + 4.2ghz Overclock Template!!
    http://www.youtube.com/user/warren304#p/u Visit Me On Youtube

    Lots Of Gaming Videos With X58 Ud5 System And Gpu On My Youtube Channel!!
    Just Uploaded New Battlefield 4 Video!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  5. #5
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    Canada
    Posts
    9

    Default Re: EP43-UD3L Rev 1.2 - Radeon 5750 No Signal...

    hmmm didn't see that as an option in the bios...It's just the PCI-E slot, figured it'd automatically use it.

  6. #6
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    Birmingham,Great Britain
    Posts
    9,250

    Default Re: EP43-UD3L Rev 1.2 - Radeon 5750 No Signal...

    yh it should really,i just plugged my card in and away i went,how many pci-e slots do you have? tried it in the other slots? and madesure all the power cables are plugged in secure and the dvi/vga at the back?
    if you have onboard graphics did you disable them?
    Gigabyte z77x UP4-TH F11c Modded Bios
    Intel i7 3770k 24/7@4.8ghz 1.38v Turbo llc +0.165v dvid multithreading enabled
    Samsung Green(MV-3V4G3D/US) 8GB @2133mhz 9-10-10-21-1t 1.55v
    Thermalright Silver Arrow Cpu Cooler
    1xSamsung 840 pro 256 Gb SSD windows 8.1 pro 64bit
    1xSamsung f4 HD204UI 2tb hard drive Storage
    Powercolor 7970 3gb V3 @1150mhz core/1700mhz mem,1.150v Accelero aftermarket air cooler 55c max
    Razer Lycosa Keyboard
    Logitech X-530 5.1 Speakers
    Lite-On iHAS124-19 24x Sata DVDRW
    K-World Hybrid DVB-T 210SE Digital T.V Card
    L.G E2260V L.E.D 1920x1080 Monitor
    Xfx Pro 750w silver rated Psu 80+
    Fractal Arc Midi Case

    http://i38.tinypic.com/14myvfa.jpg x58 ud5 <=3.8ghz + 4.2ghz Overclock Template!!
    http://www.youtube.com/user/warren304#p/u Visit Me On Youtube

    Lots Of Gaming Videos With X58 Ud5 System And Gpu On My Youtube Channel!!
    Just Uploaded New Battlefield 4 Video!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  7. #7
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    Canada
    Posts
    9

    Default Re: EP43-UD3L Rev 1.2 - Radeon 5750 No Signal...

    1 PCI-E slot, it's set to PEG in the bios, all cables are secure, card is seated properly and screwed in. 6-pin power cable is secure. There is no onboard VGA. Now my Power Supply isn't the best, Enermax Tomahawk ETK405AST 12v1 17amps 12v2 17amps (total of 25 then). You'd think this card being a lower power consumer it would post with just the CPU and 1 stick of ram, but no deal.

    I've seen loads of posts on people having the same issue, no signal...Most of them just downloaded a bios update and it was fixed...But this motherboard isn't that old, you'd think it'd work fine...

  8. #8
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    Birmingham,Great Britain
    Posts
    9,250

    Default Re: EP43-UD3L Rev 1.2 - Radeon 5750 No Signal...

    if f9 is the latest bios for that board,then you need to email gigabyte support and ask them for a custom bios,tell them the model of gpu and your mb and they should be able to send you one
    did you try with the four pin molex adaptor that came with the card? it splits it into a six pin power plug,try that and see maybe it isnt powerfull enough on the original six pin
    Gigabyte z77x UP4-TH F11c Modded Bios
    Intel i7 3770k 24/7@4.8ghz 1.38v Turbo llc +0.165v dvid multithreading enabled
    Samsung Green(MV-3V4G3D/US) 8GB @2133mhz 9-10-10-21-1t 1.55v
    Thermalright Silver Arrow Cpu Cooler
    1xSamsung 840 pro 256 Gb SSD windows 8.1 pro 64bit
    1xSamsung f4 HD204UI 2tb hard drive Storage
    Powercolor 7970 3gb V3 @1150mhz core/1700mhz mem,1.150v Accelero aftermarket air cooler 55c max
    Razer Lycosa Keyboard
    Logitech X-530 5.1 Speakers
    Lite-On iHAS124-19 24x Sata DVDRW
    K-World Hybrid DVB-T 210SE Digital T.V Card
    L.G E2260V L.E.D 1920x1080 Monitor
    Xfx Pro 750w silver rated Psu 80+
    Fractal Arc Midi Case

    http://i38.tinypic.com/14myvfa.jpg x58 ud5 <=3.8ghz + 4.2ghz Overclock Template!!
    http://www.youtube.com/user/warren304#p/u Visit Me On Youtube

    Lots Of Gaming Videos With X58 Ud5 System And Gpu On My Youtube Channel!!
    Just Uploaded New Battlefield 4 Video!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  9. #9
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    Canada
    Posts
    9

    Default Re: EP43-UD3L Rev 1.2 - Radeon 5750 No Signal...

    Yep I've tried the molex adapter on this PSU and the other one as-well. I don't think there is much I haven't tried lol

  10. #10
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    Birmingham,Great Britain
    Posts
    9,250

    Default Re: EP43-UD3L Rev 1.2 - Radeon 5750 No Signal...

    it can only be the bios,either on the gpu or the mb,who said they fixed it with a bios update? anyway you can get them to forward you that bios? only other way is to put in a report to gigabyte and see what they say,also look on the gpu manufacturers website maybe they have a graphics card bios update that fixes it
    Gigabyte z77x UP4-TH F11c Modded Bios
    Intel i7 3770k 24/7@4.8ghz 1.38v Turbo llc +0.165v dvid multithreading enabled
    Samsung Green(MV-3V4G3D/US) 8GB @2133mhz 9-10-10-21-1t 1.55v
    Thermalright Silver Arrow Cpu Cooler
    1xSamsung 840 pro 256 Gb SSD windows 8.1 pro 64bit
    1xSamsung f4 HD204UI 2tb hard drive Storage
    Powercolor 7970 3gb V3 @1150mhz core/1700mhz mem,1.150v Accelero aftermarket air cooler 55c max
    Razer Lycosa Keyboard
    Logitech X-530 5.1 Speakers
    Lite-On iHAS124-19 24x Sata DVDRW
    K-World Hybrid DVB-T 210SE Digital T.V Card
    L.G E2260V L.E.D 1920x1080 Monitor
    Xfx Pro 750w silver rated Psu 80+
    Fractal Arc Midi Case

    http://i38.tinypic.com/14myvfa.jpg x58 ud5 <=3.8ghz + 4.2ghz Overclock Template!!
    http://www.youtube.com/user/warren304#p/u Visit Me On Youtube

    Lots Of Gaming Videos With X58 Ud5 System And Gpu On My Youtube Channel!!
    Just Uploaded New Battlefield 4 Video!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Page 1 of 2 12 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •