Please report all spam threads, posts and suspicious members. We receive spam notifications and will take immediate action!
Results 1 to 6 of 6

Thread: GIGABYTE GA-870A-UD3 build not posting




  1. #1
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    Boston
    Posts
    3

    Default GIGABYTE GA-870A-UD3 build not posting

    Hi, I am trying to help my friend over the phone with a new build that is not POSTing.

    He has tried various configurations down to just hooking up the mobo w/ cpu to the power supply, but he cannot even hear any beeps.

    First question: Does this motherboard have a built in speaker? Or do we need to buy one to hear POST beeps?

    Second: Could this be anything but a dead motherboard or power supply?

    Thanks for any help.

  2. #2
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    Birmingham,Great Britain
    Posts
    9,250

    Default Re: GIGABYTE GA-870A-UD3 build not posting

    you need to buy a mb speaker as they dont come with one,makesure the 4 or 8 pin cpu power plug is plugged into the mb,
    install the ram into the white slots only,what brand of psu are you using? tried with another one?
    Gigabyte z77x UP4-TH F11c Modded Bios
    Intel i7 3770k 24/7@4.8ghz 1.38v Turbo llc +0.165v dvid multithreading enabled
    Samsung Green(MV-3V4G3D/US) 8GB @2133mhz 9-10-10-21-1t 1.55v
    Thermalright Silver Arrow Cpu Cooler
    1xSamsung 840 pro 256 Gb SSD windows 8.1 pro 64bit
    1xSamsung f4 HD204UI 2tb hard drive Storage
    Powercolor 7970 3gb V3 @1150mhz core/1700mhz mem,1.150v Accelero aftermarket air cooler 55c max
    Razer Lycosa Keyboard
    Logitech X-530 5.1 Speakers
    Lite-On iHAS124-19 24x Sata DVDRW
    K-World Hybrid DVB-T 210SE Digital T.V Card
    L.G E2260V L.E.D 1920x1080 Monitor
    Xfx Pro 750w silver rated Psu 80+
    Fractal Arc Midi Case

    http://i38.tinypic.com/14myvfa.jpg x58 ud5 <=3.8ghz + 4.2ghz Overclock Template!!
    http://www.youtube.com/user/warren304#p/u Visit Me On Youtube

    Lots Of Gaming Videos With X58 Ud5 System And Gpu On My Youtube Channel!!
    Just Uploaded New Battlefield 4 Video!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  3. #3
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    Boston
    Posts
    3

    Default Re: GIGABYTE GA-870A-UD3 build not posting

    Hi, thanks a lot for the reply!

    We were wasting a lot of time trying to determine if the motherboard was dead since we were getting no beeps. Thanks for the info on the speaker.

    We turned our attention to the video card, and after plugging in another power cable to it everything is working fine now.

  4. #4
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    Birmingham,Great Britain
    Posts
    9,250

    Default Re: GIGABYTE GA-870A-UD3 build not posting

    ahh glad you got it going,its still worth picking up a mb speaker in the future as they come in handy,they plug in the mb at the bottom where the front panel power switch wires are and looklike this

    Motherboard / Case Speaker - Buzzer - BIOS Beeps on eBay (end time 02-Sep-10 07:24:53 BST)
    Gigabyte z77x UP4-TH F11c Modded Bios
    Intel i7 3770k 24/7@4.8ghz 1.38v Turbo llc +0.165v dvid multithreading enabled
    Samsung Green(MV-3V4G3D/US) 8GB @2133mhz 9-10-10-21-1t 1.55v
    Thermalright Silver Arrow Cpu Cooler
    1xSamsung 840 pro 256 Gb SSD windows 8.1 pro 64bit
    1xSamsung f4 HD204UI 2tb hard drive Storage
    Powercolor 7970 3gb V3 @1150mhz core/1700mhz mem,1.150v Accelero aftermarket air cooler 55c max
    Razer Lycosa Keyboard
    Logitech X-530 5.1 Speakers
    Lite-On iHAS124-19 24x Sata DVDRW
    K-World Hybrid DVB-T 210SE Digital T.V Card
    L.G E2260V L.E.D 1920x1080 Monitor
    Xfx Pro 750w silver rated Psu 80+
    Fractal Arc Midi Case

    http://i38.tinypic.com/14myvfa.jpg x58 ud5 <=3.8ghz + 4.2ghz Overclock Template!!
    http://www.youtube.com/user/warren304#p/u Visit Me On Youtube

    Lots Of Gaming Videos With X58 Ud5 System And Gpu On My Youtube Channel!!
    Just Uploaded New Battlefield 4 Video!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  5. #5
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    Boston
    Posts
    3

    Default Re: GIGABYTE GA-870A-UD3 build not posting

    OK, thanks again.

  6. #6
    Lsdmeasap's Avatar
    Lsdmeasap is offline GIGABYTE Guru
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    PCB Island
    Posts
    25,940

    Default Re: GIGABYTE GA-870A-UD3 build not posting

    Nice to see you got it going!

    The Video card should have beeped without the power cables connected, but I guess maybe not all of them do

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •