Please report all spam threads, posts and suspicious members. We receive spam notifications and will take immediate action!
Page 4 of 4 FirstFirst ... 234
Results 31 to 36 of 36

Thread: Gigabyte GA-EX58-UD3R Rev1.0 & GSkill F3-12800CL8T-6GBRM & Win7 x64




  1. #31
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    Croatia
    Posts
    73

    Default Re: Gigabyte GA-EX58-UD3R Rev1.0 & GSkill F3-12800CL8T-6GBRM & Win7 x64

    Hi!

    I see that you had same RAMs as I did. I opened a thread about this problems so you can check it out: http://forums.tweaktown.com/gigabyte...-avaiable.html

    To cut it short, it seems that this Ripjaws and Gigabyte 1366 boards are bad idea. I changed them for Corasir Dominators and now there are no errors. Altough one of my sticks WAS faulty.

  2. #32
    Join Date
    Sep 2010
    Location
    Turkey
    Posts
    30

    Default Re: Gigabyte GA-EX58-UD3R Rev1.0 & GSkill F3-12800CL8T-6GBRM & Win7 x64

    Well, after that one after another testing, I updated BIOS to F12k, loaded optimized defaults and modified the rest as it was suggested here.

    I ran the PC with triple kit again and in MemTest again it was plagued with errors.

    So, yes, incompatibility is ascertained.

  3. #33
    Join Date
    Sep 2010
    Location
    Turkey
    Posts
    30

    Default Re: Gigabyte GA-EX58-UD3R Rev1.0 & GSkill F3-12800CL8T-6GBRM & Win7 x64

    Hello again.

    Nothing touched, only "load optimized defaults" in BIOS.

    ZERO errors in MemTest86+.

    Should I suspect my motherboard for any reason or does the incompatibility assumption still stand you say ?

  4. #34
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    Croatia
    Posts
    73

    Default Re: Gigabyte GA-EX58-UD3R Rev1.0 & GSkill F3-12800CL8T-6GBRM & Win7 x64

    Try cold boot. Turn system off. Even unplug it for 10 minutes. Then power it on and immediately run Memtest. In that case I always got errors. No matter what settings.

  5. #35
    flyfisher is offline Member
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    South Central PA
    Posts
    191

    Default Re: Gigabyte GA-EX58-UD3R Rev1.0 & GSkill F3-12800CL8T-6GBRM & Win7 x64

    Gee I have been using the same RAM without incident for nearly a year in a EX58-UD3R rev. 1.6 and now in an X58A-UD3R rev. 2.0. It has been great RAM for me. Perhaps the memory chips used now are different from when I purchased mine and that is giving you the problem. Let me find my stock settings and post them to see if that helps.

  6. #36
    Acebmxer's Avatar
    Acebmxer is offline Gigabyte Elite
    Join Date
    May 2009
    Location
    New Jersey, United States
    Posts
    2,817

    Default Re: Gigabyte GA-EX58-UD3R Rev1.0 & GSkill F3-12800CL8T-6GBRM & Win7 x64

    I hear alot of people having trouble with G.SKill and Gigabyte i would say 50-75% is wrong voltages or not enough voltages. G.skill worked find on my P45-UD3P so I went with them again on my UD5....


    @Fightcat You may have faulty memory... You should not get errors while using Memtest. If each module passes separately but fails when a matched set is combined it sounds to me either not enough voltage somewhere or to much voltage or incorrect memory timings. The other thing the memory controller is built into the cpu now its not built into the motherboad. If the cpu heat sink is not installed properly either to tight or not tight enough can cause weird memory problems either showing only 4 out of 6gb installed or having memory errors.

    You have 12bg ram are they 2x6gb kits or 1x12gb kit? 2x6gb kits "should" work together but are not guaranteed but one of the 2 kits should work together as a set.

    If you have another set of memory to try or you can try RMAing that ram and try another set.
    Main Rig
    Gigabyte z87x-OC
    Haswell i7 4770k - 4.7Ghz @ 1.330v LLC Extreme (L310B492)
    G.Skill F3-1700CL9D-8GBXM DDR3-2133mhz 9-11-10-28 1.65v @ 2800mhz 12-14-14-35 1.7v
    Samsung Green 8GB 2x4GB MV-3V4G3D/US DDR3 1.3v 30nn @ 2200Mhz 11-11-11-32 1.60v
    Sapphire ATI HD 7970 3GB clocked 1200MHz @ 1.181v.
    HiS ATI HD 6950
    Samsung 840 Pro 256GB SSD (boot Drive) on Intel sata3 controller port0
    Corsair Force GT 120 GB Sata3 SSD on Intel sata3 controller port1
    Samsung 320GB HD322GJ 7200 RPM 16M cache on Intel sata3 controller port2
    Sony Optiarc DVD-RW AD-7240S on Intel sata3 controller port5
    CORSAIR CMPSU-850TX PSU
    Swiftech MCP655-B Pump
    EK Supremacy Cpu Block
    Swiftech Mcres Micro Rev 2 Reservoir
    Black Ice GTX Xtreme 360 Radiator





Page 4 of 4 FirstFirst ... 234

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •