Please report all spam threads, posts and suspicious members. We receive spam notifications and will take immediate action!
Results 1 to 5 of 5

Thread: On-board ethernet does not work




  1. #1
    Join Date
    Nov 2010
    Location
    Michigan
    Posts
    2

    Default On-board ethernet does not work

    I'm having 2 problems with my new MB. New build, bought GA-H55-USB3 along with 4 gigs ram. I can not connect to my broadband service. Ethernet jack lights up but networking shows me no client. Also only one HD is shown in "My computer." I have the OS on a 90 gig OCZ flash drive plugged in to the Sata 0 drive and a WD 5oo gig HD plugged in to the Sata 1 plug. Upgraded to Win 7 from XP. Problems have been there from the start.
    I hope someone can help me.

  2. #2
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    Birmingham,Great Britain
    Posts
    9,250

    Default Re: On-board ethernet does not work

    are you using the latest bios? http://download.gigabyte.us/FileList...55-usb3_f7.exe f7?

    read on how to flash using q-flash

    http://forums.tweaktown.com/gigabyte...ash-guide.html
    Gigabyte z77x UP4-TH F11c Modded Bios
    Intel i7 3770k 24/7@4.8ghz 1.38v Turbo llc +0.165v dvid multithreading enabled
    Samsung Green(MV-3V4G3D/US) 8GB @2133mhz 9-10-10-21-1t 1.55v
    Thermalright Silver Arrow Cpu Cooler
    1xSamsung 840 pro 256 Gb SSD windows 8.1 pro 64bit
    1xSamsung f4 HD204UI 2tb hard drive Storage
    Powercolor 7970 3gb V3 @1150mhz core/1700mhz mem,1.150v Accelero aftermarket air cooler 55c max
    Razer Lycosa Keyboard
    Logitech X-530 5.1 Speakers
    Lite-On iHAS124-19 24x Sata DVDRW
    K-World Hybrid DVB-T 210SE Digital T.V Card
    L.G E2260V L.E.D 1920x1080 Monitor
    Xfx Pro 750w silver rated Psu 80+
    Fractal Arc Midi Case

    http://i38.tinypic.com/14myvfa.jpg x58 ud5 <=3.8ghz + 4.2ghz Overclock Template!!
    http://www.youtube.com/user/warren304#p/u Visit Me On Youtube

    Lots Of Gaming Videos With X58 Ud5 System And Gpu On My Youtube Channel!!
    Just Uploaded New Battlefield 4 Video!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  3. #3
    Lsdmeasap's Avatar
    Lsdmeasap is offline GIGABYTE Guru
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    PCB Island
    Posts
    25,940

    Default Re: On-board ethernet does not work

    A clean install of windows 7 would be best, upgrading always causes issues so that may be part of what is causing you problems.

    Can you see your second disk in disk management?

    Did you install the Intel Chipset drivers?
    http://downloadcenter.intel.com/Prod...?ProductID=816

  4. #4
    Join Date
    Nov 2010
    Location
    Michigan
    Posts
    2

    Default Re: On-board ethernet does not work

    I want to thank Lsdmeasap & wazza300 for the replys to my MB issues. I went to the Gigabyte site and installed the latest lan drivers which resolved that issue. I forgot about disk Management, but 1 minute of inputing the settings fixed the unseen drive. tks!

  5. #5
    Lsdmeasap's Avatar
    Lsdmeasap is offline GIGABYTE Guru
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    PCB Island
    Posts
    25,940

    Default Re: On-board ethernet does not work

    Great to hear you were able to resolve this easily!!

    Post back anytime if you need more help with anything.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •