Please report all spam threads, posts and suspicious members. We receive spam notifications and will take immediate action!
Page 4 of 10 FirstFirst ... 23456 ... LastLast
Results 31 to 40 of 96

Thread: Need Help Overclocking UD9 / 980x, LAN not working, but detected.




  1. #31
    Lsdmeasap's Avatar
    Lsdmeasap is offline GIGABYTE Guru
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    PCB Island
    Posts
    25,940

    Default Re: Need Help Overclocking UD9 / 980x, LAN not working, but detected.

    Quote Originally Posted by Gangifilms View Post
    That's me in the flesh!
    No way!

    Wow, I swear I've seen that face before in a movie or on TV! You been on TV? If so, on what?

    Quote Originally Posted by Gangifilms View Post
    Ok, Just flashed my BIOS to the latest version. F5 for the UD9

    Had a bit of a problem when I booted back into Windows 7, Had a blue screen. Went back into BIOS figuring it was a voltage problem... I raised my QPI/VTT voltage up to 1.58 and lowered my RAM voltage to 1.64. Booted back in. No problems so far.

    I am working now on my raid...Reading the manual, need to install the drivers probably, not a big issue.

    I also think my Sata 3 HD's are not plugged into Sata 3 ports.... DOH.

    I'll report back when I get my raids up, then I will bench my computer...then try to push my OC a bit further before setting up a Quick Boot and calling it quits!

    Thanks for the help so far!
    Windows can't see partitions above 2TB or so, unless you use GPT Partitions. Looks like they can be made bootable.

    Using GPT Drives

    Understanding the 2 TB Limit in Windows Storage - Ask the Core Team - Site Home - TechNet Blogs

  2. #32
    Join Date
    Jun 2010
    Location
    Phoenix, Arizona, United States
    Posts
    120

    Default Re: Need Help Overclocking UD9 / 980x, LAN not working, but detected.

    Interesting....Never been on T.V or any Movies...yet!!!

    Anyways, I went into my PC...Not fun. Cords had to be removed and rearranged. However I goofed, the DVD and Bluray were connected into the 6gb/s port...GSATA3!

    So I took them out and put them back with the rest of the Sata's...Then put my WD 600GB 10,000 rpm 6gb/s in the SATA 3 along with my boot drive, the corsair.

    Booted back up, everything seems fine. Speed seems good. Need to run a benchmark to see the write and read.

    Anyways, for the raid. That may be true, however that doesn't explain why I can't see my WD 600GB either. Is it because they aren't partioned? Do I need a program?

  3. #33
    Join Date
    Jun 2010
    Location
    Phoenix, Arizona, United States
    Posts
    120

    Default Re: Need Help Overclocking UD9 / 980x, LAN not working, but detected.

    Wow, some bizarre blue screens...

    Message I wrote down was IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL something like that. What does that mean...................Fiddeled with my bios a little.... Still happening...

    Also a bluescreen mentioning NTFS

  4. #34
    Chike is offline Senior Member
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    Israel
    Posts
    6,531

    Default Re: Need Help Overclocking UD9 / 980x, LAN not working, but detected.

    Memory related

  5. #35
    Join Date
    Jun 2010
    Location
    Phoenix, Arizona, United States
    Posts
    120

    Default Re: Need Help Overclocking UD9 / 980x, LAN not working, but detected.

    Yeah I switched the voltages around.. working now.

    Working on hard drives... last final thing to do really, unless I want to OC a bit further.

  6. #36
    Join Date
    Jun 2010
    Location
    Phoenix, Arizona, United States
    Posts
    120

    Default Re: Need Help Overclocking UD9 / 980x, LAN not working, but detected.

    Alright, time for an update.

    I got my RAID 5 working, in order to run anything higher than 2TB you would need a special boot bios with EIS? EIF? Something like that, I just made a RAID 5 array with 3 of my HD's to make a 2TB scratch disk for editing and called it a day.

    Did run into a problem where the disk management was not detecting the array, so I installed the Intel Rapid Storage Drivers, everything is working fine now.

    Also ran into an issue with a samsung spinpoint having a signature collision with another bare drive, I changed the signature in .cmd/diskpart, problem solved.

    So basically now I am ready to bench my raid, CPU, RAM, and graphics card. However I am going to try and push my CPU a lot further. Try for 4.6 ghz if not 5ghz.

    As long as my temperatures are fine...I don't see why not. I don't want to exceed 70C at load.

    New settings:

    CMOS:

    CPU = Intel i7 980X 32nm
    Motherboard = Gigabyte X58 UD9 Rev 1.0
    BIOS Version = F5h
    CPU Frequency = 4.00ghz
    Memory Frequency = 1600 MHZ
    Total Memory Size = 12288 MB
    System Temp = 45C
    MCH Temp = 57C
    CPU Temp = 40C
    Vcore = 1.264V
    DRAM Voltage = 1.632V
    Ram = 12GB G.Skill Ripjaws 2 Sets of 6 GB (3 x 2 gb)
    Ram Link = Newegg.com - G.SKILL Ripjaws Series 6GB (3 x 2GB) 240-Pin DDR3 SDRAM DDR3 2000 (PC3 16000) Desktop Memory Model F3-16000CL9T-6GBRH

    M.I.T Status:

    Turbo Ratio: 24 All Cores
    Non-Turbo Ratio: 24 All Cores
    CPUID: 000206C2

    Power Management Settings:

    ACPI..................................53 (STR)
    Soft Off by PWR Button.......4 Sec Delay
    Power on ring....................On
    HPET Support.....................Enabled
    HPET Mode.........................64-Bit Mode
    AC Back Function................Soft Off
    ErP Support........................Disabled

    Code:

    Advanced CPU Features:
    CPU Clock Ratio ................................ [25X]
    Intel(R) Turbo Boost Tech .................. [Enabled]
    CPU Cores Enabled ............................ [All]
    CPU Multi Threading .......................... [Enabled]
    CPU Enhanced Halt (C1E) ................... [Disabled]
    C3/C6/C7 State Support .................... [Disabled]
    CPU Thermal Monitor ......................... [Disabled]
    CPU EIST Function ............................ [Disabled]
    Virtualization Technology ................... [Enabled]
    Bi-Directional PROCHOT ..................... [Enabled]


    Uncore & QPI Features:
    QPI Link Speed .............................. 5.76ghz
    Uncore Frequency .......................... 3200mhz
    Isonchronous Frequency? Support? ..................[Enabled]

    Standard Clock Control:
    Base Clock (BCLK) Control ................ [Enabled]
    BCLK Frequency (MHz) .....................[160]
    PCI Express Frequency (MHz) ........... Auto

    C.I.A.2 [Disabled].........................??? Could not find.

    Advanced Clock Control:
    CPU Clock Drive ..............................[800mV]
    PCI Express Clock Drive ................... [900mV]
    CPU Clock Skew ............................. [0ps]
    IOH Clock Skew ............................. [0ps]

    Profile:
    Profile DDR Voltage...............1.6V
    Profile QPI Voltage.................1.2V
    Channel Interleaving...............6 [AUTO]
    Rank Interleaving...................4 [AUTO]

    Advanced DRAM Features:
    Performance Enhance ...................... [Turbo]
    Extreme Memory Profile (X.M.P) ......... [Enabled - Profile 1]
    System Memory Multiplier (SPD) ........ [10.00]
    DRAM Timing Selectable (SPD) .......... [Quick]

    Channel A + B + C

    Channel A Timing Settings:
    ##Channel A Standard Timing Control##
    CAS Latency Time ......................8
    tRCD .......................................8
    tRP .........................................8
    tRAS .......................................24

    ##Channel A Advanced Timing Control##
    tRC ........................................47
    tRRD .......................................6
    tWTR ......................................6
    tWR ........................................10
    tWTP .......................................22
    tWL ........................................8
    tRFC .......................................88
    tRTP .......................................6
    tFAW ......................................30
    Command Rate (CMD) ................3

    ##Channel A Misc Timing Control##
    Round Trip Latency ...................58 (On channel C it is at 59)

    B2B CAS Delay ..........................Auto

    Channel A Turn Around Settings:

    Reads: Dimms-6 Ranks-5 On the Same Rank - 1
    Writes: Dimms-6 Ranks-66 On the Same Rank - 1


    Advanced Voltage Control:

    CPU
    Load Line Calibration .................[Standard]
    CPU Vcore ...............................1.28750V
    QPI/VTT Voltage.......................1.580V
    CPU PLL...................................AUTO

    MCH/ICH
    PCIE......................................1.500V
    QPI PLL...................................1.100V
    IOH Core..................................1.100V
    ICH I/O...................................1.500V
    ICH Core.................................1.100V

    DRAM
    DRAM Voltage......................1.660V
    DRAM Termination................0.750V
    Ch-A Data VRef. 0.750v [AUTO]
    Ch-B Data VRef. 0.750v [AUTO]
    Ch-C Data VRef. 0.750v [AUTO]
    Ch-A Address VRef. 0.750v [AUTO]
    Ch-B Address VRef. 0.750v [AUTO]
    Ch-C Address VRef. 0.750v [AUTO]
    Last edited by Gangifilms; 01-27-2011 at 09:26 PM.

  7. #37
    Join Date
    Jun 2010
    Location
    Phoenix, Arizona, United States
    Posts
    120

    Default Re: Need Help Overclocking UD9 / 980x, LAN not working, but detected.

    Have some big instability with my new settings...

  8. #38
    Chike is offline Senior Member
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    Israel
    Posts
    6,531

    Default Re: Need Help Overclocking UD9 / 980x, LAN not working, but detected.

    I hope you are aware your VTT is 0.18v above max specified by intel.

    Is DRAM Termination set manually to 0.75?

  9. #39
    Join Date
    Jun 2010
    Location
    Phoenix, Arizona, United States
    Posts
    120

    Default Re: Need Help Overclocking UD9 / 980x, LAN not working, but detected.

    No it's not...how's the Vcore look?

  10. #40
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    Sand Springs,Ok.
    Posts
    172

    Default Re: Need Help Overclocking UD9 / 980x, LAN not working, but detected.

    Gangifilms, There's no way your QPI/vtt should be that high. With 12Gig's of RAM - I can run my RIG @ 4.2GHz - 1.30v Vcore - 1.295 QPI/vtt - DRAM 1.50v. I can run LinX 20 passes / I can run P95 Blend 24hrs. Be careful or your going to fry something. "Lower voltages = lower temps". I know you already know that but please lower your QPI/vtt. Man, you have a nice RIG - keep it that way - OCing is fun but keep voltages within reason. Thanks wibujo
    THRASHER: Liquid Cooled
    Cooler Master XB EVO<>G1 Sniper 5 v1.0 F10<>4770k vid 1.022<>Batch#3332B365
    OC 4.4GHz 1.25v<>G.Skill F3-2400C10Q-32GTX 10-12-12-31 1.65v 2400MHz 32GB's
    2/Gigabyte R9 290X CrossFireX<>Corsair AX1200I<>2/Samsung 840 Pro 256GB raid0
    Windows 7 Ultimate<>idle 28c


Page 4 of 10 FirstFirst ... 23456 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •