Please report all spam threads, posts and suspicious members. We receive spam notifications and will take immediate action!
Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 11 to 19 of 19

Thread: ga-h55-usb3 issue?




  1. #11
    Lsdmeasap's Avatar
    Lsdmeasap is offline GIGABYTE Guru
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    PCB Island
    Posts
    25,940

    Default Re: ga-h55-usb3 issue?

    Nice to see you got it going with full 4GB now!!

    Now you can test lower ram back to 1.5 and see if it was the QPI/Vtt that helped or if it was the ram voltage. It was probably the QPI/Vtt that helped.

  2. #12
    Join Date
    Jan 2011
    Location
    socal
    Posts
    12

    Default Re: ga-h55-usb3 issue?

    im back! so the past 2 days my computer has frozen once per day...while not even in use. ive been in the other room and ill come to use it and its frozen. no blue screen or any errors just simple frozen, nothing worked at all even my restart button. i had to hold startup button to shut it down. so today after my restart i checked to see if the ram was the issue again and its back to 1.96gigs usable. so upset grrr, mr lsd i need your brain to help me again!

  3. #13
    Lsdmeasap's Avatar
    Lsdmeasap is offline GIGABYTE Guru
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    PCB Island
    Posts
    25,940

  4. #14
    Join Date
    Jan 2011
    Location
    socal
    Posts
    12

    Default Re: ga-h55-usb3 issue?

    the same exact that we went over: changed the qpi/vtt to 1.210V. then i changed the DRAM to 1.560V

  5. #15
    Lsdmeasap's Avatar
    Lsdmeasap is offline GIGABYTE Guru
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    PCB Island
    Posts
    25,940

    Default Re: ga-h55-usb3 issue?

    OK, leave ram and try QPI/Vtt 1.225-1.35 and see how that works for the next few days.

    Start at 1.225 and then if ram still fails to all load bump this up until it all loads, then maybe one more, then run and test it like that for a few days.

  6. #16
    Join Date
    Jan 2011
    Location
    socal
    Posts
    12

    Default Re: ga-h55-usb3 issue?

    so just keep bumping it up in bios under QPI/Vtt but dont go higher than 1.35?

  7. #17
    Lsdmeasap's Avatar
    Lsdmeasap is offline GIGABYTE Guru
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    PCB Island
    Posts
    25,940

    Default Re: ga-h55-usb3 issue?

    Well you shouldn't need more than 1.35 I wouldn't think, you may but not likely.

    It's not the limit or anything though, I just said that because I don't think you'll need anymore than that is all.

  8. #18
    Join Date
    Jan 2011
    Location
    socal
    Posts
    12

    Default Re: ga-h55-usb3 issue?

    alright man ill try this out thanks again, ill check back in a day* or so.
    Last edited by tsoaf; 01-23-2011 at 03:46 PM.

  9. #19
    Lsdmeasap's Avatar
    Lsdmeasap is offline GIGABYTE Guru
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    PCB Island
    Posts
    25,940

Page 2 of 2 FirstFirst 12

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •