Please report all spam threads, posts and suspicious members. We receive spam notifications and will take immediate action!
Page 3 of 3 FirstFirst 123
Results 21 to 25 of 25

Thread: GA-P55A-UD3P bios does not see installed 6 gb ram showing 4 gb.




  1. #21
    Chike is offline Senior Member
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    Israel
    Posts
    6,531

    Default Re: GA-P55A-UD3P bios does not see installed 6 gb ram showing 4 gb.

    I have no idea, Also set 1.6v DRAM Voltage for now.

  2. #22
    Join Date
    Mar 2011
    Location
    qatar
    Posts
    18

    Default Re: GA-P55A-UD3P bios does not see installed 6 gb ram showing 4 gb.

    I SOLVED THE PROBLEM..

    As i searched the dual channel architecture i understood the reality and the unfortunate situation of motherboard in regard to its conflicts with dual and single channel combination and installation. After that i went to a computer shop and bought 2 pieces of 4gb Kingston. I installed 2x4gb kingston in one dual channel and 2x2gb OCZ gold to other. Now it works with 12gb and seems to be efficient at the moment. However, the first thing i will do is to buy a additional MAC PRO Nehalem architecture...))))) and change this motherboard of nightmare memories.)))

    Thanks for your kind concerns and all sincere support...

  3. #23
    Chike is offline Senior Member
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    Israel
    Posts
    6,531

    Default Re: GA-P55A-UD3P bios does not see installed 6 gb ram showing 4 gb.

    So there is no way it will work with 3 modules of the same size?

    The other memory did operate at DDR-1066 though you bought DDR-1600 what is it at now?

  4. #24
    Join Date
    Mar 2011
    Location
    qatar
    Posts
    18

    Default Re: GA-P55A-UD3P bios does not see installed 6 gb ram showing 4 gb.

    it is 1600 now...! That's what PC means.....mystery))))))
    But i will check further...and will find this mystery. I hope i will be able to write here...

  5. #25
    Acebmxer's Avatar
    Acebmxer is offline Gigabyte Elite
    Join Date
    May 2009
    Location
    New Jersey, United States
    Posts
    2,817

    Default Re: GA-P55A-UD3P bios does not see installed 6 gb ram showing 4 gb.

    Yes you will still able to post here. Threads dont close unless they need to be.
    Main Rig
    Gigabyte z87x-OC
    Haswell i7 4770k - 4.7Ghz @ 1.330v LLC Extreme (L310B492)
    G.Skill F3-1700CL9D-8GBXM DDR3-2133mhz 9-11-10-28 1.65v @ 2800mhz 12-14-14-35 1.7v
    Samsung Green 8GB 2x4GB MV-3V4G3D/US DDR3 1.3v 30nn @ 2200Mhz 11-11-11-32 1.60v
    Sapphire ATI HD 7970 3GB clocked 1200MHz @ 1.181v.
    HiS ATI HD 6950
    Samsung 840 Pro 256GB SSD (boot Drive) on Intel sata3 controller port0
    Corsair Force GT 120 GB Sata3 SSD on Intel sata3 controller port1
    Samsung 320GB HD322GJ 7200 RPM 16M cache on Intel sata3 controller port2
    Sony Optiarc DVD-RW AD-7240S on Intel sata3 controller port5
    CORSAIR CMPSU-850TX PSU
    Swiftech MCP655-B Pump
    EK Supremacy Cpu Block
    Swiftech Mcres Micro Rev 2 Reservoir
    Black Ice GTX Xtreme 360 Radiator





Page 3 of 3 FirstFirst 123

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •