Please report all spam threads, posts and suspicious members. We receive spam notifications and will take immediate action!
Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 11 to 16 of 16

Thread: GA-EP45-DS3R spins up but no post




  1. #11
    profJim's Avatar
    profJim is online now Chief Munchkin + moderator
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    Tacoma, WA. [USA]
    Posts
    7,817

    Default Re: GA-EP45-DS3R spins up but no post

    Seasonic makes and supplies power supplies for several "name brand" vendors, including some models from Antec, Corsair, and XFX. All of the Seasonic made models for these vendors are very highly rated by HardwareSecrets, JonnyGuru, PCPER, and HardOCP.

    The higher quality fan in the Seasonic brand power supplies are often somewhat quieter than similar made by Seasonic models sold by others. Check out the Antec TP-550/650/750 Truepower New series that are made by Seasonic. My TP-750 has been excellent.
    Q9650 @ 4.10GHz [9x456MHz]
    P35-DS4 [rev: 2.0] ~ Bios: F14
    4x2GB OCZ Reaper PC2-8500 1094MHz @5-5-5-15
    MSI N460GTX Hawk Talon Attack (1GB) video card <---- SLI ---->
    Seasonic SS-660XP2 80 Plus Platinum psu (660w)
    WD Caviar Black WD6401AALS 640GB (data)
    Samsung 840 Pro 256GB SSD (boot)
    SLI @ 16/4 works when running HyperSLI
    Cooler Master 120XL Seidon push/pull AIO cpu water cooling
    Cooler Master HAF XB computer case (RC-902XB-KKN1)
    Asus VH242H 24" monitor [1920x1080]
    MSI N460GTX Hawk (1GB) video card
    Logitech Z-5500 Digital 5.1 Speakers
    win7 x64 sp1 Home Premium
    HT|Omega Claro plus+ sound card
    CyberPower CP1500PFCLCD UPS
    E6300 (R0) @ 3.504GHz [8x438MHz] ~~ P35-DS3L [rev: 1.0] ~ Bios: F9 ~~ 4x2GB Kingston HyperX T1 PC2-8500, 876MHz @4-4-4-10
    Seasonic X650 80+ gold psu (650w) ~~ Xigmatek Balder HDT 1283 cpu cooler ~~ Cooler Master CM 690 case (RC-690-KKN1-GP)
    Samsung 830 128GB SSD MZ-7PC128B/WW (boot) ~~ WD Caviar Black WD6401AALS 640GB (data) ~~ ZM-MFC2 fan controller
    HT|Omega Striker 7.1 sound card ~~ Asus VH242H monitor [1920x1080] ~~ Logitech Z-5500 Digital 5.1 Speakers
    win7 x64 sp1 Home Premium ~~ CyberPower CP1500PFCLCD U.P.S
    .


  2. #12
    Join Date
    Sep 2008
    Posts
    6

    Default Re: GA-EP45-DS3R spins up but no post - RESOLVED

    After looking at what people at the Jonnyguru forums were saying (other places as well) I ended up getting the Corsair 650W TX V2. Installed and all is good. The Corsair PSU is much quieter than the OCZ and seems to be working fine. It's only been a week but time will tell though.

  3. #13
    Lsdmeasap's Avatar
    Lsdmeasap is offline GIGABYTE Guru
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    PCB Island
    Posts
    25,940

  4. #14
    Join Date
    Jun 2017
    Location
    Estonia
    Posts
    2

    Default Re: GA-EP45-DS3R spins up but no post

    Now this is ancient but Im the OP actually. Old Email got changed and that account got over-looked in the process.

    Anyhow, didn't want to start a new thread but have a boot problem again.

    The initail screen when booting (the white text) is all jumbled.
    Booting into bios the text is all screwed up as well. hard to tell what is going on tryed to boot with optimized defaults but still the same.
    Window 10 will boot but cant change any screen res setting, Vista fails and restarts.
    Guessing the bios is corrupted.


    Question is do I try to clear the CMOS or try to flash the bios?
    Any advise is greatly appreciated.

    Can post pics later.

    GA-EP45-DS3R
    Q6600 @ 2.93 ghz
    2x2GB Patriot Extreme @ stock
    9800 GTX @ stock
    Corsair 650W TX V2
    couple HD's, DVD drive, fans and fan controller
    dual boot Vista on Sata/Windows 10 on SSD

  5. #15
    Join Date
    Jun 2017
    Location
    MOROCCO
    Posts
    1

    Default Re: GA-EP45-DS3R spins up but no post


  6. #16
    Join Date
    Jun 2017
    Location
    Estonia
    Posts
    2

    Default Re: GA-EP45-DS3R spins up but no post

    Update: pulled vid card and saw the MB battery was leaking. my guess is the card is/was overheating eventually causing leakage.
    booted with no battery and got into Vista and 10 as well but the graphics in Vista were screwed.
    Figured since it's booting must be the vid card or the PSU.
    Bought a new battery and a MSI GTX 1050 and boots fine. first boot screen is normal and legible.

    just need to retweak the bios again and finger out the DX12 crud.

Page 2 of 2 FirstFirst 12

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •