Please report all spam threads, posts and suspicious members. We receive spam notifications and will take immediate action!
Page 2 of 8 FirstFirst 1234 ... LastLast
Results 11 to 20 of 76

Thread: F8M is unstable




  1. #11
    Join Date
    Mar 2011
    Location
    Korea
    Posts
    33

    Default Re: F8M is unstable

    Quote Originally Posted by Lsdmeasap View Post
    Leave the drive on the Intel port, in SATAII_0 first SATA port, that is the best port for the C300. Marvell controller is very unstable, often it will freeze or drop a drive, so sometimes it will not be detected like you are seeing (With any BIOS)

    Where did you get F8N, can you please upload and post here, thanks!

    In AHCI or RAID Mode, which you should be using, you will not see C300 in the Standard CMOS pages, that is normal.
    Of course, it connected to first Intel SATAII_0 port.

    http://ggts.gigabyte.eu/FileList/1064496/x58aud7.f8n

    I received it to GIGABYTE GTS.(Global Technical Service)

    F8N improves some hardware compatibility issues.

  2. #12
    Lsdmeasap's Avatar
    Lsdmeasap is offline GIGABYTE Guru
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    PCB Island
    Posts
    25,940

    Default Re: F8M is unstable

    Thanks for the BIOS.

    So you are ok now with the SSD on the Intel ports, no issues or missing drives?

  3. #13
    Join Date
    Mar 2011
    Location
    Korea
    Posts
    33

    Default Re: F8M is unstable

    Quote Originally Posted by Lsdmeasap View Post
    Thanks for the BIOS.

    So you are ok now with the SSD on the Intel ports, no issues or missing drives?
    Absolutely OK, everything is fine on the Intel ports.

  4. #14
    Lsdmeasap's Avatar
    Lsdmeasap is offline GIGABYTE Guru
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    PCB Island
    Posts
    25,940

    Default Re: F8M is unstable

    OK great to hear, the Marvell ports are iffy with any BIOS, it's just how they are with fast SSD (They can't keep up with the speeds due to PCIE x1)

    But, like I said before, if you want I can put the Marvell firmware from F7 BIUOS into any newer BIOS if you want, it is easy to do if you think that will help you use a newer BIOS.
    Last edited by Lsdmeasap; 04-04-2011 at 03:29 PM.

  5. #15
    Join Date
    Mar 2011
    Location
    Korea
    Posts
    33

    Default Re: F8M is unstable

    Quote Originally Posted by Lsdmeasap View Post
    OK great to hear, the Marvell ports are iffy with any BIOS, it's just how they are with fast SSD (They can't keep up with the speeds due to PCIE x1)

    But, like I said before, if you want I can put the Marvell firmware from F7 BIUOS into any newer BIOS if you want, it is easy to do if you think that will help you use a newer BIOS.
    Thanks, but you don't need to do so. Because Marvell port was disabled in CMOS.

  6. #16
    Lsdmeasap's Avatar
    Lsdmeasap is offline GIGABYTE Guru
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    PCB Island
    Posts
    25,940

    Default Re: F8M is unstable

    OK, nice to hear all is well then!

    You have better overall performance on Intel anyway, just not as fast sequential read speed is all, better 4K/4K-threaded though for sure!

  7. #17
    Join Date
    Jun 2010
    Location
    UK
    Posts
    131

    Default Re: F8M is unstable

    Thanks to Lsd,

    Having seen this thread, its the exact same problem as i have with my c300 on my ud9,

    So will prob end up switching to the intel ports,

    However i did notice, that port 6 fails, but marvel port 7 works..... Odd that eh?

  8. #18
    Lsdmeasap's Avatar
    Lsdmeasap is offline GIGABYTE Guru
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    PCB Island
    Posts
    25,940

    Default Re: F8M is unstable

    Could just be a BIOS bug, not sure which port I tested on but I did only test one and it was OK.

    So maybe wait for BIOS update to correct the issue, or switch to Intel for now (It's better overall anyway)

  9. #19
    Join Date
    Mar 2011
    Location
    Korea
    Posts
    33

    Default Re: F8M is unstable

    Quote Originally Posted by Pablo View Post
    Thanks to Lsd,

    Having seen this thread, its the exact same problem as i have with my c300 on my ud9,

    So will prob end up switching to the intel ports,

    However i did notice, that port 6 fails, but marvel port 7 works..... Odd that eh?
    Pablo, thanks to your reply.

    I never tested at marvel port 7. If it is true, I'm at a loss for words.

  10. #20
    Lsdmeasap's Avatar
    Lsdmeasap is offline GIGABYTE Guru
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    PCB Island
    Posts
    25,940

    Default Re: F8M is unstable

    I can retest if you guys like, and test both ports this time?

    If you want me to let me know and I will.

Page 2 of 8 FirstFirst 1234 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •