Please report all spam threads, posts and suspicious members. We receive spam notifications and will take immediate action!
Page 2 of 8 FirstFirst 1234 ... LastLast
Results 11 to 20 of 75

Thread: First Gigabyte , First Post Here , Anxiety Is Killing Me!




  1. #11
    Lsdmeasap's Avatar
    Lsdmeasap is offline GIGABYTE Guru
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    PCB Island
    Posts
    25,940

    Default Re: First Gigabyte , First Post Here , Anxiety Is Killing Me!

    K, good luck once you get to cracking at it!

    Enjoy your afternoon!

  2. #12
    Join Date
    Apr 2011
    Location
    Iowa
    Posts
    40

    Default Re: First Gigabyte , First Post Here , Anxiety Is Killing Me!

    Here's a screenshot after using your settings with vcore at 1.38125v which was 1.36v in windows. drive strength was set to 800 Mhz.First Gigabyte , First Post Here , Anxiety Is Killing Me!-capture-jpg Temps got pretty hot so i took the side off and put a box fan blowing in on everything. Dropped temps by 5-7*C. I am going to try a little less vcore and see if I can get the temps down a little more. LMK if you see anything from my 5 pass LinX run and the GFlops shown.
    Lian Li V1200
    Gigabyte EP45-UD3R/ Q6600 / Corsair H50
    Zotac GTX 480 AMP! Edition
    2x2gb Patriot Viper
    WD VelociRaptor 80Gb / WD Caviar Black 1TB
    Corsair 650HX
    Samsung Syncmaster 2033sw
    Samsung DVD/RW
    Win7 Ultimate x64

  3. #13
    Chike is offline Senior Member
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    Israel
    Posts
    6,531

    Default Re: First Gigabyte , First Post Here , Anxiety Is Killing Me!

    Gerardz had same GFlops at 3.5GHz, I'd expect 1-1.5GFlops more, His vcore is lower and temps much lower, not sure at the ambiant temperature.
    His VID is a bit higher, and had 3.2GHz with stock vcore.
    Do you know how to work with the MCH/CPU references to lowr VTT?

  4. #14
    Join Date
    Apr 2011
    Location
    Iowa
    Posts
    40

    Default Re: First Gigabyte , First Post Here , Anxiety Is Killing Me!

    Never used those settings before - all I had to do really was adjust FSB and vcore , maybe some ram timings. Once I hit 450 Mhz , then Northbridge voltage came into play but that was with an e8400. I just dropped the vcore down 2 notches so now I'm at 1.36875 which is also showing 1.36v via CPUz.

    I think I may try some of his settings pertaining to MCH?CPU. I just looked at his posts and I can't believe he's getting those Gflops/temps in comparison to mine. I guess I should be able to reach a bit more with what I have. I did notice that he is using 1066MHz ram but I didn't look at his cooling. I do think that I have a fan going out on the H50 which is set up in push/pull - time to get some Typhoons or go full water.
    Last edited by liquidfluidity; 04-04-2011 at 06:42 AM.
    Lian Li V1200
    Gigabyte EP45-UD3R/ Q6600 / Corsair H50
    Zotac GTX 480 AMP! Edition
    2x2gb Patriot Viper
    WD VelociRaptor 80Gb / WD Caviar Black 1TB
    Corsair 650HX
    Samsung Syncmaster 2033sw
    Samsung DVD/RW
    Win7 Ultimate x64

  5. #15
    Chike is offline Senior Member
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    Israel
    Posts
    6,531

    Default Re: First Gigabyte , First Post Here , Anxiety Is Killing Me!

    Luck is sometimes a factor.
    To adjust MCH/CPU reference it is best to have edgey settings, that will let you boot but fail memtest86+.
    The references are percent of VTT, some boards has the as percent, GB has them as values for some reason.
    They do scale with VTT change, so to be sure of what the setttings are and simplicity, they should be adjusted when VTT is eet to 1.2V.

    Procedure is:
    Set VTT to 1.2v
    Set reference value to it's desired value
    Set VTT back to it's desired value.

    Try 1-3 clicks above default, then 1-4 clicks below if no go. Default is 0.76v for both. Only change one reference at a time.

    MCH/CPU clocks skew fine tuning may also help.
    Every board/CPU is different so you have to find the best settings for your board.

  6. #16
    Join Date
    Apr 2011
    Location
    Iowa
    Posts
    40

    Default Re: First Gigabyte , First Post Here , Anxiety Is Killing Me!

    Just finished my next LinX run. All I did was drop the vcore 2 notches and now my GFlops are 47 - highest being 47.44 and lowest being 47.24. I'm kind of at a dilemma as my temps dropped also - 78*c being the highest - actually that was the same for 2 cores and the other 2 were 75*c. Makes me wonder if the mount isn't equally tightened. I think I'm going to do a 3x120mm H20 loop. I'm just not really impressed with the H50.

    Anyways , what's your opinion - should I just try raising the cpu host frequency to see where I can get before I have real issues?
    Lian Li V1200
    Gigabyte EP45-UD3R/ Q6600 / Corsair H50
    Zotac GTX 480 AMP! Edition
    2x2gb Patriot Viper
    WD VelociRaptor 80Gb / WD Caviar Black 1TB
    Corsair 650HX
    Samsung Syncmaster 2033sw
    Samsung DVD/RW
    Win7 Ultimate x64

  7. #17
    Chike is offline Senior Member
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    Israel
    Posts
    6,531

    Default Re: First Gigabyte , First Post Here , Anxiety Is Killing Me!

    Yes, higher FSB = better memory performance.
    The ram should be ok up to DDR-1000 5-5-5-15.
    The review I've seen H50 with 2 good fans, should be bit better than the Dark Night
    As Inexpensive as It Can Get: Corsair H50 Liquid-Cooling System Review. Page 7 - X-bit labs
    What is your ambiant temperature?

  8. #18
    Join Date
    Apr 2011
    Location
    Iowa
    Posts
    40

    Default Re: First Gigabyte , First Post Here , Anxiety Is Killing Me!

    House is pretty warm today - 77*F. I just tried 410 MHz and no go. LinX errored at 17s. I'm going to try and relax the timings and try that. If that doesn't work , I'll set it back to 400 MHz and do some testing for for serious stability. I get up at 3:30am so bedtime is approaching.

    Went for 10 runs of LinX and failed the very last. I'm done for the evening. Will try again tomorrow.
    Last edited by liquidfluidity; 04-04-2011 at 08:41 AM.
    Lian Li V1200
    Gigabyte EP45-UD3R/ Q6600 / Corsair H50
    Zotac GTX 480 AMP! Edition
    2x2gb Patriot Viper
    WD VelociRaptor 80Gb / WD Caviar Black 1TB
    Corsair 650HX
    Samsung Syncmaster 2033sw
    Samsung DVD/RW
    Win7 Ultimate x64

  9. #19
    Lsdmeasap's Avatar
    Lsdmeasap is offline GIGABYTE Guru
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    PCB Island
    Posts
    25,940

    Default Re: First Gigabyte , First Post Here , Anxiety Is Killing Me!

    Nice progress man, keep at it and you will find the sweet spot!

    If you are going to use 400 FSB, use 399 or 401 instead

  10. #20
    Join Date
    Apr 2011
    Location
    Iowa
    Posts
    40

    Default Re: First Gigabyte , First Post Here , Anxiety Is Killing Me!

    Why not the straight 400? Also I noticed that now when i restart the computer that it no longer shows the first "boot page" - that shows the cpu speed , etc, and tells you to hit the delete button to go to settings. It will now only show that page when I shut the pc all of the way down and then start it back up. Is this something that is related to the oc settings?
    Lian Li V1200
    Gigabyte EP45-UD3R/ Q6600 / Corsair H50
    Zotac GTX 480 AMP! Edition
    2x2gb Patriot Viper
    WD VelociRaptor 80Gb / WD Caviar Black 1TB
    Corsair 650HX
    Samsung Syncmaster 2033sw
    Samsung DVD/RW
    Win7 Ultimate x64

Page 2 of 8 FirstFirst 1234 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •