Please report all spam threads, posts and suspicious members. We receive spam notifications and will take immediate action!
Results 1 to 4 of 4

Thread: GA-P55-USB3 & Boston Acoustics Digital Mediatheater Digital output problem




  1. #1
    renegade44 is offline Junior Member
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    Phoenix AZ
    Posts
    55

    Default GA-P55-USB3 & Boston Acoustics Digital Mediatheater Digital output problem

    Have just got a Boston Acoustics Digital Mediatheater speaker system for 25$ on Craigslist (either never out of the box or someone did a damn good job of repacking). Works fine in analog mode but not getting anything in digital. I know this was sold by Dell and intended for use with a Creative Labs sound card Digital out in 1999

    Any way if anyone has any ideas on how to make this work digitally let me know

    GA-P55-USB3 has a Realtek ALC892 and the speaker has only a COAX connector (mobo Opt & Coax)

    Awesome sound BTW
    Mobo: ASrock Z77 Exteme4
    CPU: i5-3570K 4.2G
    CPU Heatsink : Hyper 212 EVO
    RAM: Ripjaw F3-12800CL9-4GBRL 2x4GB
    GFX: MSI GTX650
    PSU: Lepa 500W
    SSD: PNY XLR8 240GB (C:)
    SSD: OCZ Agiliity 3 240GB (refurb)
    Storage: Seagate 7200.12 1TB
    Storage: Seagate 7200.12 500GB

  2. #2
    Lsdmeasap's Avatar
    Lsdmeasap is offline GIGABYTE Guru
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    PCB Island
    Posts
    25,940

    Default Re: GA-P55-USB3 & Boston Acoustics Digital Mediatheater Digital output problem

    I'm not an audio buff, so you will need to wait for others to chime in on this for a real answer :)

    Do you have the latest Realtek drivers installed, if not get them here, then you should be able to choose sound output either in that control panel or windows sounds.
    Realtek

    You'll also want to be sure the BIOS Azalia setting it set to enabled.

  3. #3
    renegade44 is offline Junior Member
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    Phoenix AZ
    Posts
    55

    Default Re: GA-P55-USB3 & Boston Acoustics Digital Mediatheater Digital output problem

    Thanks Tried reconnecting everything and now it works fine. Maybe a loose connection
    Mobo: ASrock Z77 Exteme4
    CPU: i5-3570K 4.2G
    CPU Heatsink : Hyper 212 EVO
    RAM: Ripjaw F3-12800CL9-4GBRL 2x4GB
    GFX: MSI GTX650
    PSU: Lepa 500W
    SSD: PNY XLR8 240GB (C:)
    SSD: OCZ Agiliity 3 240GB (refurb)
    Storage: Seagate 7200.12 1TB
    Storage: Seagate 7200.12 500GB

  4. #4
    Lsdmeasap's Avatar
    Lsdmeasap is offline GIGABYTE Guru
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    PCB Island
    Posts
    25,940

    Default Re: GA-P55-USB3 & Boston Acoustics Digital Mediatheater Digital output problem

    Haha, well at least it's working now, nice to hear!

    Ya, maybe it was loose? Glad you got it fixed, audio issues are always very hard to troubleshoot, especially for me since I just use onboard and cheap speakers :)

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •