Please report all spam threads, posts and suspicious members. We receive spam notifications and will take immediate action!
Page 3 of 5 FirstFirst 12345 LastLast
Results 21 to 30 of 44

Thread: GIGABYTE P67-UD3-B3 + GSKILL 2x (2x2GB 1600Mhz F3-12800CL7D-4GBRM)




  1. #21
    Join Date
    Jun 2011
    Location
    Israel
    Posts
    21

    Default Re: GIGABYTE P67-UD3-B3 + GSKILL 2x (2x2GB 1600Mhz F3-12800CL7D-4GBRM)

    Sorry I didn't get it, "1.2v is not realy a maximum just not likely you will need more for your configuration." , but you said put 1.05-1.1 , now I put 1.12, and you said don't pass 1.2v, how come I will need more?

  2. #22
    Chike is offline Senior Member
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    Israel
    Posts
    6,531

    Default Re: GIGABYTE P67-UD3-B3 + GSKILL 2x (2x2GB 1600Mhz F3-12800CL7D-4GBRM)

    I never said 1.05-1.1, I said to increase VTT, it may be anywhere between 1.05-1.2,, and not likely to need more.
    If you reach 1.2 and problems persists, maybe there are other things to look into.

    What dows PC Helth(or whatever it is in this board) report for actual DRAM Voltage?
    Last edited by Chike; 06-06-2011 at 05:24 AM.

  3. #23
    Join Date
    Jun 2011
    Location
    Israel
    Posts
    21

    Default Re: GIGABYTE P67-UD3-B3 + GSKILL 2x (2x2GB 1600Mhz F3-12800CL7D-4GBRM)

    am not sure, but i think 1.558v is the DRAM Voltage, i can't restart now and check it am sending someone a file.
    why?

    I will keep increasing whenever i get bsod till i get to 1.2v...

  4. #24
    Chike is offline Senior Member
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    Israel
    Posts
    6,531

    Default Re: GIGABYTE P67-UD3-B3 + GSKILL 2x (2x2GB 1600Mhz F3-12800CL7D-4GBRM)

    If you have EsyTune installed you can check HWMonitor tab, or you can download HWMonitor(CPUID) .
    Just thought maybe apply a bit more voltage to RAM may help also.

  5. #25
    Join Date
    Jun 2011
    Location
    Israel
    Posts
    21

    Default Re: GIGABYTE P67-UD3-B3 + GSKILL 2x (2x2GB 1600Mhz F3-12800CL7D-4GBRM)

    DRAM voltage is changed according to VTT, isn't it? when I raised VTT DRAM raised.
    VTT is 1.12, DRAM I think 1.558, do I what to do exactly?

    and here is the CPUID log:

    Hardware Monitors
    -------------------------------------------------------------------------

    Hardware monitor ITE IT8728
    Voltage 0 1.09 Volts [0x5B] (CPU VCORE)
    Voltage 1 2.05 Volts [0xAB] (VIN1)
    Voltage 2 2.98 Volts [0xF8] (+3.3V)
    Voltage 3 4.98 Volts [0xF7] (+5V)
    Voltage 4 0.82 Volts [0x11] (+12V)
    Voltage 5 -3.94 Volts [0x52] (-12V)
    Voltage 6 -6.43 Volts [0x86] (-5V)
    Voltage 7 2.82 Volts [0x8C] (+5V VCCH)
    Voltage 8 1.62 Volts [0x87] (VBAT)
    Temperature 0 38C (100F) [0x26] (TMPIN0)
    Temperature 1 25C (77F) [0x19] (TMPIN1)
    Temperature 2 28C (82F) [0x1C] (TMPIN2)
    Fan 0 19 RPM [0x232] (FANIN0)
    Fan 1 1075 RPM [0x274] (FANIN1)
    Fan PWM 0 0 pc [0x0] (FANPWM0)
    Fan PWM 1 0 pc [0x0] (FANPWM1)
    Fan PWM 2 0 pc [0x0] (FANPWM2)


    Hardware monitor Gigabyte DES
    Voltage 0 0.98 Volts [0x52] (CPU)
    Register space LPC, base address = 0x0290

    Hardware monitor AMD ADL
    Voltage 0 1.00 Volts [0x3E8] (VIN0)
    Temperature 0 60C (140F) [0x3C] (TMPIN0)


    Processors
    -------------------------------------------------------------------------

    Number of processors 1
    Number of threads 8

    APICs
    -------------------------------------------------------------------------

    Processor 0
    -- Core 0
    -- Thread 0 0
    -- Thread 1 1
    -- Core 1
    -- Thread 0 2
    -- Thread 1 3
    -- Core 2
    -- Thread 0 4
    -- Thread 1 5
    -- Core 3
    -- Thread 0 6
    -- Thread 1 7

    Processors Information
    -------------------------------------------------------------------------

    Processor 1 ID = 0
    Number of cores 4 (max 8)
    Number of threads 8 (max 16)
    Name Intel Core i7 2600K
    Codename Sandy Bridge
    Specification Intel(R) Core(TM) i7-2600K CPU @ 3.40GHz
    Package (platform ID) Socket 1155 LGA (0x1)
    CPUID 6.A.7
    Extended CPUID 6.2A
    Core Stepping D2
    Technology 32 nm
    Core Speed 2306.9 MHz
    Multiplier x FSB 23.0 x 100.3 MHz
    Stock frequency 3400 MHz
    Instructions sets MMX, SSE, SSE2, SSE3, SSSE3, SSE4.1, SSE4.2, EM64T, VT-x, AES, AVX
    L1 Data cache 4 x 32 KBytes, 8-way set associative, 64-byte line size
    L1 Instruction cache 4 x 32 KBytes, 8-way set associative, 64-byte line size
    L2 cache 4 x 256 KBytes, 8-way set associative, 64-byte line size
    L3 cache 8 MBytes, 16-way set associative, 64-byte line size
    FID/VID Control yes

    Turbo Mode supported, enabled
    Max non-turbo ratio 34x
    Max turbo ratio 38x
    Max efficiency ratio 16x

  6. #26
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    Birmingham,Great Britain
    Posts
    9,250

    Default Re: GIGABYTE P67-UD3-B3 + GSKILL 2x (2x2GB 1600Mhz F3-12800CL7D-4GBRM)

    look in easytune/advanced/profile 1,it shows you all your current voltages,post a screenshot of it if you can,sorry about confusion earlier but you keep adding qpi/vtt a few clicks and retest and see if stability improves,stay under 1.2v as you won't need more than that
    Gigabyte z77x UP4-TH F11c Modded Bios
    Intel i7 3770k 24/7@4.8ghz 1.38v Turbo llc +0.165v dvid multithreading enabled
    Samsung Green(MV-3V4G3D/US) 8GB @2133mhz 9-10-10-21-1t 1.55v
    Thermalright Silver Arrow Cpu Cooler
    1xSamsung 840 pro 256 Gb SSD windows 8.1 pro 64bit
    1xSamsung f4 HD204UI 2tb hard drive Storage
    Powercolor 7970 3gb V3 @1150mhz core/1700mhz mem,1.150v Accelero aftermarket air cooler 55c max
    Razer Lycosa Keyboard
    Logitech X-530 5.1 Speakers
    Lite-On iHAS124-19 24x Sata DVDRW
    K-World Hybrid DVB-T 210SE Digital T.V Card
    L.G E2260V L.E.D 1920x1080 Monitor
    Xfx Pro 750w silver rated Psu 80+
    Fractal Arc Midi Case

    http://i38.tinypic.com/14myvfa.jpg x58 ud5 <=3.8ghz + 4.2ghz Overclock Template!!
    http://www.youtube.com/user/warren304#p/u Visit Me On Youtube

    Lots Of Gaming Videos With X58 Ud5 System And Gpu On My Youtube Channel!!
    Just Uploaded New Battlefield 4 Video!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  7. #27
    Chike is offline Senior Member
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    Israel
    Posts
    6,531

    Default Re: GIGABYTE P67-UD3-B3 + GSKILL 2x (2x2GB 1600Mhz F3-12800CL7D-4GBRM)

    HWMonitor sems to need some work, if VBAT is ram voltage then it should be OK.
    Running Prime blemd torture may find errors quicker.
    You can customize blend torture and run each test only 10 minutes so more tests would run.

  8. #28
    Join Date
    Jun 2011
    Location
    Israel
    Posts
    21

    Default Re: GIGABYTE P67-UD3-B3 + GSKILL 2x (2x2GB 1600Mhz F3-12800CL7D-4GBRM)

    here is the screen shot of voltages:
    http://www.qfpost.com/download.do?ge...8fd6069993f88a

    CPU 0.984 - 1.080v (changing)
    DRAM 1.608v

    I ran blend test but no error, what do you mean by customizing ?

    anyway so let's summarize:
    1- for now I keep increasing VTT without changing anything else?
    2- what about DVID ? he said i should raise it too.
    3- run blend test (customizing? any different settings than default?)

    thanks.

  9. #29
    Chike is offline Senior Member
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    Israel
    Posts
    6,531

    Default Re: GIGABYTE P67-UD3-B3 + GSKILL 2x (2x2GB 1600Mhz F3-12800CL7D-4GBRM)

    Yes keep with VTT up to 1.15/1.16v then try setting RAM to 1.62v manually.
    Then try to add DVID. To add VID Vcore need to be set to normal, then you can add DVID.
    The difference between the customization i sugested to Prime95 blned is that each test will run for only 10 minutes thus more tests(different FFT sizes) will be running per given time.
    Run Prime95 8+ hours/overnight, the lobger you run it, more assurance for stability, but it's never 100% assurance.

  10. #30
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    Birmingham,Great Britain
    Posts
    9,250

    Default Re: GIGABYTE P67-UD3-B3 + GSKILL 2x (2x2GB 1600Mhz F3-12800CL7D-4GBRM)

    Forget what I said,your errors are to do with the integrated memory controller inside the cpu and qpi/vtt is for that,all dvid does is add more cpu voltage which you won't need at stock cpu clocks,normal cpu voltage setting should be fine upto around 3.8ghz

    Your dram voltage shouldn't alter no matter what qpi/vtt voltage you use aslong as you manually set a dram voltage and don't use auto
    Gigabyte z77x UP4-TH F11c Modded Bios
    Intel i7 3770k 24/7@4.8ghz 1.38v Turbo llc +0.165v dvid multithreading enabled
    Samsung Green(MV-3V4G3D/US) 8GB @2133mhz 9-10-10-21-1t 1.55v
    Thermalright Silver Arrow Cpu Cooler
    1xSamsung 840 pro 256 Gb SSD windows 8.1 pro 64bit
    1xSamsung f4 HD204UI 2tb hard drive Storage
    Powercolor 7970 3gb V3 @1150mhz core/1700mhz mem,1.150v Accelero aftermarket air cooler 55c max
    Razer Lycosa Keyboard
    Logitech X-530 5.1 Speakers
    Lite-On iHAS124-19 24x Sata DVDRW
    K-World Hybrid DVB-T 210SE Digital T.V Card
    L.G E2260V L.E.D 1920x1080 Monitor
    Xfx Pro 750w silver rated Psu 80+
    Fractal Arc Midi Case

    http://i38.tinypic.com/14myvfa.jpg x58 ud5 <=3.8ghz + 4.2ghz Overclock Template!!
    http://www.youtube.com/user/warren304#p/u Visit Me On Youtube

    Lots Of Gaming Videos With X58 Ud5 System And Gpu On My Youtube Channel!!
    Just Uploaded New Battlefield 4 Video!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Page 3 of 5 FirstFirst 12345 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •