Please report all spam threads, posts and suspicious members. We receive spam notifications and will take immediate action!
Results 1 to 4 of 4

Thread: GA-Z68X-UD3P-B3 question(s)




  1. #1
    Join Date
    Oct 2011
    Location
    UK
    Posts
    23

    Default GA-Z68X-UD3P-B3 question(s)

    Hi all

    Couple of questions, as I can't see a definitive (idiot proof) answer :)

    I'm currently running F7d BIOS - is this newer or older than F7? I'm not clear if they lose the trailing character when they are released, or if betas are released following a mainline, before going to F8?

    Also, under F7d, my SATA3 port 0 doesn't seem to behave. I plugged in an SSD (Crucial M4) to get the Intel RST acceleration, and the Intel RAID BIOS ignored it, whilst the AHCI BIOS said I had 6 ports (correct) and 5 devices (correct - 4 x HDD in RAID5 and 1 x SDD) - then it froze for about 30 seconds, before telling me there WAS a device on port0 but reported no name :(

    Moving to port 1 and everything works.

    I had a similar issue with my SATA DVD+RW drive in Port 0 - it wouldn't be recognised to boot the machine to install the OS...

    BIOS related? or possibly duff board? (everything else seems happy, and yes, I've tried different cables) :)

    Cheers

    Mr P.

  2. #2
    Chike is offline Senior Member
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    Israel
    Posts
    6,531

    Default Re: GA-Z68X-UD3P-B3 question(s)

    F7 is the release version, F7? are beta versions of F7 so they are older(of course)

  3. #3
    Acebmxer's Avatar
    Acebmxer is offline Gigabyte Elite
    Join Date
    May 2009
    Location
    New Jersey, United States
    Posts
    2,817

    Default Re: GA-Z68X-UD3P-B3 question(s)

    F7d is beta to F7. Finale bios loss the letter.

    All drives are connected the intel controller? the SSD is your boot drive connected to sata3_0 port, 4 hdds plugged in to sata3_1-4 ports? and the dvd drive is in sata3_5 port?
    Main Rig
    Gigabyte z87x-OC
    Haswell i7 4770k - 4.7Ghz @ 1.330v LLC Extreme (L310B492)
    G.Skill F3-1700CL9D-8GBXM DDR3-2133mhz 9-11-10-28 1.65v @ 2800mhz 12-14-14-35 1.7v
    Samsung Green 8GB 2x4GB MV-3V4G3D/US DDR3 1.3v 30nn @ 2200Mhz 11-11-11-32 1.60v
    Sapphire ATI HD 7970 3GB clocked 1200MHz @ 1.181v.
    HiS ATI HD 6950
    Samsung 840 Pro 256GB SSD (boot Drive) on Intel sata3 controller port0
    Corsair Force GT 120 GB Sata3 SSD on Intel sata3 controller port1
    Samsung 320GB HD322GJ 7200 RPM 16M cache on Intel sata3 controller port2
    Sony Optiarc DVD-RW AD-7240S on Intel sata3 controller port5
    CORSAIR CMPSU-850TX PSU
    Swiftech MCP655-B Pump
    EK Supremacy Cpu Block
    Swiftech Mcres Micro Rev 2 Reservoir
    Black Ice GTX Xtreme 360 Radiator





  4. #4
    Join Date
    Oct 2011
    Location
    UK
    Posts
    23

    Default Re: GA-Z68X-UD3P-B3 question(s)

    SATA ports 0,1 are the SATA 3 ports on the Intel controller, and the SDD is in port 1.

    SATA ports 2,3,4 & 5 are SATA 2 ports on the Intel controller, and have 1 x 400GB HDD in each, in RAID5 (named Volume0 - which is the boot drive). The SDD on port 1 is providing RST acceleration.

    The Intel controller is set to RAID mode (to support the above)

    SATA ports 6 & 7 are on the Marvel controller, set to AHCI mode and my DVD+RW is in there, behaving happily.

    Basically port 0 seems to be problematic, all other ports are happy.

    I'll fiddle the BIOS to F7 in a bit (after backing up!)
    Last edited by ptruman; 10-24-2011 at 11:11 PM.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •