Please report all spam threads, posts and suspicious members. We receive spam notifications and will take immediate action!
Results 1 to 3 of 3

Thread: Problem with GA-Z68MA-D2H-B3 rev1.3




  1. #1
    Join Date
    Oct 2011
    Location
    USA
    Posts
    2

    Default Problem with GA-Z68MA-D2H-B3 rev1.3

    Hi new to the forum, appreciate your help.

    Just created this new system:
    VGA Brand : INTEL Model : HD3000
    CPU Brand : Intel Model : I5-2500K
    Operation System : Win 7 64-bit
    Memory Brand : Kingston Type : DDR3
    Memory Size : 8GB Speed : 1333
    Power Supply : 450 W
    -------------------------------------------------------------------------------
    Model Name : GA-Z68MA-D2H-B3(rev. 1.3)
    --------------------------
    M/B Rev : 1.3
    BIOS Ver : F8

    Problem:
    When connecting my Dell E228WFP monitor to my system through the DVI port I am having a problem with the power save mode in windows 7.
    In power management I set the monitor to shut off after 5 minutes.
    When the time comes for the monitor to shut off the message on the monitor states "Entering Power Save". The monitor then goes black with the backlight still on for 3 seconds then the message shows again. This repeats over and over. I noticed if at this point I press the power button on the monitor and then press it again the monitor stays off until I move the mouse or hit a key on the keyboard.

    Diagnosis:
    I have tested the following configurations and their results:
    1) Attaching another monitor via VGA port - PSM (power save mode) functions normally
    2) Attaching Dell monitor via VGA port - PSM functions normally
    3) Attached Samsung TV using DVI cable connecting to the TV via DVI-HDMI converter, plugging into DVI on the MBoard. - PSM did not seem to work, it flashed on the TV that the mode is not supported and would not power save.

  2. #2
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    Birmingham,Great Britain
    Posts
    9,250

    Default Re: Problem with GA-Z68MA-D2H-B3 rev1.3

    i think your best bet is to email gigabyte directly,tell them your monitor model number and that it wont enter power saving with that mb in dvi,maybe you need a dual dvi cable? dvi-d? it should just go black/turn off but monitor power light should stay on. until you move mouse ect
    Gigabyte z77x UP4-TH F11c Modded Bios
    Intel i7 3770k 24/7@4.8ghz 1.38v Turbo llc +0.165v dvid multithreading enabled
    Samsung Green(MV-3V4G3D/US) 8GB @2133mhz 9-10-10-21-1t 1.55v
    Thermalright Silver Arrow Cpu Cooler
    1xSamsung 840 pro 256 Gb SSD windows 8.1 pro 64bit
    1xSamsung f4 HD204UI 2tb hard drive Storage
    Powercolor 7970 3gb V3 @1150mhz core/1700mhz mem,1.150v Accelero aftermarket air cooler 55c max
    Razer Lycosa Keyboard
    Logitech X-530 5.1 Speakers
    Lite-On iHAS124-19 24x Sata DVDRW
    K-World Hybrid DVB-T 210SE Digital T.V Card
    L.G E2260V L.E.D 1920x1080 Monitor
    Xfx Pro 750w silver rated Psu 80+
    Fractal Arc Midi Case

    http://i38.tinypic.com/14myvfa.jpg x58 ud5 <=3.8ghz + 4.2ghz Overclock Template!!
    http://www.youtube.com/user/warren304#p/u Visit Me On Youtube

    Lots Of Gaming Videos With X58 Ud5 System And Gpu On My Youtube Channel!!
    Just Uploaded New Battlefield 4 Video!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  3. #3
    Join Date
    Oct 2011
    Location
    USA
    Posts
    2

    Default Re: Problem with GA-Z68MA-D2H-B3 rev1.3

    Hey, thanks for the response. I created a Technical support ticket through the GTS system on Oct 27th. No answer yet. Hopefully I hear back from them soon.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •