Please report all spam threads, posts and suspicious members. We receive spam notifications and will take immediate action!
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 18

Thread: GA-EP45-DS3R Reboots and Beeps-No Startup




  1. #1
    MadMax2911's Avatar
    MadMax2911 is offline Member
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    Southern CA
    Posts
    369

    Default GA-EP45-DS3R Reboots and Beeps-No Startup

    Hi Guys I am having problems with this Build now, and I am asking for help. The Main problem was constant beeping and rebooting. I say was because I have been able to get it to startup and run now but still have problems with sound card and freezing plus other issues.

    Onset of the problems began when I changed out some memory, while I was benchmarking my rigs with 3DMark06 and the online contest.

    I wanted to move the PC to other location in a standing position due to space limitations you know(before it was lying on its side and working great). As soon as I hook up and startup, it starts to beep beep and restart. I am not sure how many beeps there were exactly, as I was trying to figure out why its was not working I only changed out the memory, I thought, so I will change memory to a different slot-no joy.

    Maybe I will pull the video card to see if it will startup with success :) I try a different Video card(PCI) to get into BIOS. As soon as I get to BIOS I get the error message due to incorrect settings in the BIOS that cause a unstable state, press any key to continue. I find that I have overclock settings, which I back off to continue checking things out.

    Now I remove PCI video and reinstall PCI-E video to secondary slot and startup. I am greeted with a good startup and notice after a while that the sound card is not working. I see the install hardware wizard open up and think to myself I thought I installed that driver?(not sure how this was caused at this point, but loose grounds may but culprit on the MOBO.) I pull my hair out trying to figure out why this problem is occuring again and again even after trying the update feature in creative software. I believe I have uninstalled the sound card and reinstall as well with autoupdate program which stated that driver was installed-I think. I continue to operate and search the web for solutions to this problem and found a uninstall guide on the creative forums. I will try the uninstall procedure as soon as I finish cooking turkey(HaHa). The sound card is a Sound Blaster ExtremeGamer Fatal1ty PRO series PCI connector.

    As for the BIOS settings I already reset the CMOS and loaded optimized defaults and reset most important settings.

    Another important thing is, while inspecting things inside my case and clearing the CMOS, I noticed the some standoff connections do not have screws installed. So when the tower is lying on its side the connections are made, but while standing up I am not sure that the connections are being made. I am wondering how important this is to normal operation. Is there not a common ground for the whole MOBO? Do these other connections have to be connected for proper operation? I am thinking yes, what do you Guys say? Did I just find the smoking gun?
    Edit: I was also overclocking as well.
    Max
    Last edited by MadMax2911; 11-25-2011 at 06:04 AM. Reason: edit
    BUILD #2 GA-EP45-DS3R [Rev1.0] BIOS Flashed F11e, CPU=INTEL Core2 Quad Q8200 Yorkfield-4M LGA 775 with Mugen2 cooler RAM= Mushkin 996599 link 2 x 2GB, Hard drive=WD 6400AAKS, DVD=HP dvd1160i OS=Win 7 SP1 64 bit Video=BFG 8800GTS OC edition CASE=Thermaltake Tsunami Dream P.S.=Antec TP3-650

    Build #3 GA-EP45-UD3LR__rev 1.0__ BIOS F11, CPU Core2 Duo E8400 3.157GHz WMugen2 Cooler, Power Supply: Antec EA-500D 500 W, RAM: Corsair 2 GB Hard Drive: WD 160 GB OS: Win XP SP3 Video: MSI GTS450 2GB




  2. #2
    profJim's Avatar
    profJim is online now Chief Munchkin + moderator
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    Tacoma, WA. [USA]
    Posts
    7,811

    Default Re: GA-EP45-DS3R Reboots and Beeps-No Startup

    Which one is the problem child? Build #2? Build #3? A different computer.
    Do these problems still exist if your system is horizontal?
    I suggest installing the missing motherboard mounting screws and make sure that the mobo is aligned properly in the computer case.
    The motherboard user manual has the beep codes near the end of the manual. Sometimes the number of beeps and the beep pattern helps determine the problem.
    You might need to start over with a minimal hardware setup and gradually connect the remainder of the hardware.
    It might help if you uninstall and reinstall the sound card drivers and software.
    Q9650 @ 4.10GHz [9x456MHz]
    P35-DS4 [rev: 2.0] ~ Bios: F14
    4x2GB OCZ Reaper PC2-8500 1094MHz @5-5-5-15
    MSI N460GTX Hawk Talon Attack (1GB) video card <---- SLI ---->
    Seasonic SS-660XP2 80 Plus Platinum psu (660w)
    WD Caviar Black WD6401AALS 640GB (data)
    Samsung 840 Pro 256GB SSD (boot)
    SLI @ 16/4 works when running HyperSLI
    Cooler Master 120XL Seidon push/pull AIO cpu water cooling
    Cooler Master HAF XB computer case (RC-902XB-KKN1)
    Asus VH242H 24" monitor [1920x1080]
    MSI N460GTX Hawk (1GB) video card
    Logitech Z-5500 Digital 5.1 Speakers
    win7 x64 sp1 Home Premium
    HT|Omega Claro plus+ sound card
    CyberPower CP1500PFCLCD UPS
    E6300 (R0) @ 3.504GHz [8x438MHz] ~~ P35-DS3L [rev: 1.0] ~ Bios: F9 ~~ 4x2GB Kingston HyperX T1 PC2-8500, 876MHz @4-4-4-10
    Seasonic X650 80+ gold psu (650w) ~~ Xigmatek Balder HDT 1283 cpu cooler ~~ Cooler Master CM 690 case (RC-690-KKN1-GP)
    Samsung 830 128GB SSD MZ-7PC128B/WW (boot) ~~ WD Caviar Black WD6401AALS 640GB (data) ~~ ZM-MFC2 fan controller
    HT|Omega Striker 7.1 sound card ~~ Asus VH242H monitor [1920x1080] ~~ Logitech Z-5500 Digital 5.1 Speakers
    win7 x64 sp1 Home Premium ~~ CyberPower CP1500PFCLCD U.P.S
    .


  3. #3
    MadMax2911's Avatar
    MadMax2911 is offline Member
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    Southern CA
    Posts
    369

    Default Re: GA-EP45-DS3R Reboots and Beeps-No Startup

    Quote Originally Posted by profJim View Post
    Which one is the problem child? Build #2? Build #3? A different computer.
    Do these problems still exist if your system is horizontal?
    I suggest installing the missing motherboard mounting screws and make sure that the mobo is aligned properly in the computer case.
    The motherboard user manual has the beep codes near the end of the manual. Sometimes the number of beeps and the beep pattern helps determine the problem.
    You might need to start over with a minimal hardware setup and gradually connect the remainder of the hardware.
    It might help if you uninstall and reinstall the sound card drivers and software.
    This build is number 2. I horizontal position I got the problems to stop by pulling video card(which is the older video card of my bunch), then I put PCI video card in and rebooting stopped. I have since changed to the secondary PCI-E slot with the same 6600GT video card that was installed with reboot problem. I have not tried moving back to primary slot yet. I have been operating in XXXXXXXX Vertical position for a few days and still notice the wierd sound card problem. When I open creative panel the system will freeze(XXXXXXX Vertical). I have installed two mounting screws and will check that mobo is aligned next. I have not seen the new hardware wizard yet after installing screws, but I am still testing. Also will look into creative panel to see if it will freeze again BRB. Just tried to open Creative control panel and no freezing at all..

    On another note I looked in the uninstall guide and it says to look for creative X-Fi sound blaster drivers and I see none? I thought, I installed the drivers, Oh well I am downloading them now. Installed Drivers and I see the found new hardware wizard again. I try the creative software auto update and it cannot find any creative products installed on my system? I did find the creative control panel S/W, in add remove programs, and I removed it.

    I realize maybe due to the position of the 6600GT maybe it is too close to the sound card and it may be taking control of the IRQ and causing a conflict?
    Just a thought for now, I will continue to pull my hair out tomorrow.
    Max
    Attached Images Attached Images GA-EP45-DS3R Reboots and Beeps-No Startup-creativecrap2-jpg 
    Last edited by MadMax2911; 11-26-2011 at 10:51 PM. Reason: edit to vertical sorry
    BUILD #2 GA-EP45-DS3R [Rev1.0] BIOS Flashed F11e, CPU=INTEL Core2 Quad Q8200 Yorkfield-4M LGA 775 with Mugen2 cooler RAM= Mushkin 996599 link 2 x 2GB, Hard drive=WD 6400AAKS, DVD=HP dvd1160i OS=Win 7 SP1 64 bit Video=BFG 8800GTS OC edition CASE=Thermaltake Tsunami Dream P.S.=Antec TP3-650

    Build #3 GA-EP45-UD3LR__rev 1.0__ BIOS F11, CPU Core2 Duo E8400 3.157GHz WMugen2 Cooler, Power Supply: Antec EA-500D 500 W, RAM: Corsair 2 GB Hard Drive: WD 160 GB OS: Win XP SP3 Video: MSI GTS450 2GB




  4. #4
    profJim's Avatar
    profJim is online now Chief Munchkin + moderator
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    Tacoma, WA. [USA]
    Posts
    7,811

    Default Re: GA-EP45-DS3R Reboots and Beeps-No Startup

    Driver Sweeper software:
    Boot into windows safe mode and run Driver Sweeper to remove all RealTek and Creative Software.
    Don't forget to disable on-board sound in the bios.
    There might be a problem with remnants of video card drivers and software. Were both video cards Nvidia models?
    It's probably best to remove the graphics drivers and software.
    After Driver Sweeper removes the sound and graphics software, DON'T reinstall the graphics software.
    See if you you can install the latest Creative software and drivers while running without any video drivers or software.

    Next time I promise to look at the thread title to determine which system the thread deals with ;)
    Q9650 @ 4.10GHz [9x456MHz]
    P35-DS4 [rev: 2.0] ~ Bios: F14
    4x2GB OCZ Reaper PC2-8500 1094MHz @5-5-5-15
    MSI N460GTX Hawk Talon Attack (1GB) video card <---- SLI ---->
    Seasonic SS-660XP2 80 Plus Platinum psu (660w)
    WD Caviar Black WD6401AALS 640GB (data)
    Samsung 840 Pro 256GB SSD (boot)
    SLI @ 16/4 works when running HyperSLI
    Cooler Master 120XL Seidon push/pull AIO cpu water cooling
    Cooler Master HAF XB computer case (RC-902XB-KKN1)
    Asus VH242H 24" monitor [1920x1080]
    MSI N460GTX Hawk (1GB) video card
    Logitech Z-5500 Digital 5.1 Speakers
    win7 x64 sp1 Home Premium
    HT|Omega Claro plus+ sound card
    CyberPower CP1500PFCLCD UPS
    E6300 (R0) @ 3.504GHz [8x438MHz] ~~ P35-DS3L [rev: 1.0] ~ Bios: F9 ~~ 4x2GB Kingston HyperX T1 PC2-8500, 876MHz @4-4-4-10
    Seasonic X650 80+ gold psu (650w) ~~ Xigmatek Balder HDT 1283 cpu cooler ~~ Cooler Master CM 690 case (RC-690-KKN1-GP)
    Samsung 830 128GB SSD MZ-7PC128B/WW (boot) ~~ WD Caviar Black WD6401AALS 640GB (data) ~~ ZM-MFC2 fan controller
    HT|Omega Striker 7.1 sound card ~~ Asus VH242H monitor [1920x1080] ~~ Logitech Z-5500 Digital 5.1 Speakers
    win7 x64 sp1 Home Premium ~~ CyberPower CP1500PFCLCD U.P.S
    .


  5. #5
    MadMax2911's Avatar
    MadMax2911 is offline Member
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    Southern CA
    Posts
    369

    Default Re: GA-EP45-DS3R Reboots and Beeps-No Startup

    Tried a conservative uninstall of the two parts (video and sound) but no success. I found a uninstall guide, which shows me just how much work is involved. I tried some of the steps with little success. http://nomoregoatsoup.wordpress.com/...tall-problems/
    Last edited by MadMax2911; 11-26-2011 at 10:56 PM. Reason: spelling-adding info
    BUILD #2 GA-EP45-DS3R [Rev1.0] BIOS Flashed F11e, CPU=INTEL Core2 Quad Q8200 Yorkfield-4M LGA 775 with Mugen2 cooler RAM= Mushkin 996599 link 2 x 2GB, Hard drive=WD 6400AAKS, DVD=HP dvd1160i OS=Win 7 SP1 64 bit Video=BFG 8800GTS OC edition CASE=Thermaltake Tsunami Dream P.S.=Antec TP3-650

    Build #3 GA-EP45-UD3LR__rev 1.0__ BIOS F11, CPU Core2 Duo E8400 3.157GHz WMugen2 Cooler, Power Supply: Antec EA-500D 500 W, RAM: Corsair 2 GB Hard Drive: WD 160 GB OS: Win XP SP3 Video: MSI GTS450 2GB




  6. #6
    MadMax2911's Avatar
    MadMax2911 is offline Member
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    Southern CA
    Posts
    369

    Default Re: GA-EP45-DS3R Reboots and Beeps-No Startup

    Backing up my system before any hard tweaking of the registry. OK to make a long story short I uninstalled the programs in regular windows and took screenshots of Revo Uninstaller's registry cleaning choices. Then I try to go to safe mode to clean with driver sweeper etc armed with the information from online, only to be blocked by windows activation. If I havent told you by now yesterday I got a notice at boot that changes have been detected and win XP will need to be reactivated within three days. I have Microsoft security essentials installed an it too gives me a notice that it will stop operating unless I reactivate soon. Its a shame because, I have couple of good registry scanners to compare results and the online information as well. Now, If I reactivate now, I can continue with troubleshooting and may or may not fix this troublesome issue I worry that I do not want to find that a reinstall is needed and then have re activate one more time again. A reinstall would be a clean sweep and may allow a hard drive change too. this Western Digital drive is not very fast and I believe it has been recertified at the factory. Would it be good to continue with this recertified drive? I am attaching one scan from Revo Uninstaller for the viewers(who are following and can use). Its of the control panel which, I think is the important program to uninstall and clean.
    BACKUP SOFTWARE: EaseUS Todo Backup 3.5
    UNINSTALLER SOFTWARE: Revo Uninstaller Free
    Attached Images Attached Images GA-EP45-DS3R Reboots and Beeps-No Startup-satcontrolpanel2a-jpg 
    Last edited by MadMax2911; 11-27-2011 at 04:09 AM.
    BUILD #2 GA-EP45-DS3R [Rev1.0] BIOS Flashed F11e, CPU=INTEL Core2 Quad Q8200 Yorkfield-4M LGA 775 with Mugen2 cooler RAM= Mushkin 996599 link 2 x 2GB, Hard drive=WD 6400AAKS, DVD=HP dvd1160i OS=Win 7 SP1 64 bit Video=BFG 8800GTS OC edition CASE=Thermaltake Tsunami Dream P.S.=Antec TP3-650

    Build #3 GA-EP45-UD3LR__rev 1.0__ BIOS F11, CPU Core2 Duo E8400 3.157GHz WMugen2 Cooler, Power Supply: Antec EA-500D 500 W, RAM: Corsair 2 GB Hard Drive: WD 160 GB OS: Win XP SP3 Video: MSI GTS450 2GB




  7. #7
    MadMax2911's Avatar
    MadMax2911 is offline Member
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    Southern CA
    Posts
    369

    Default Re: GA-EP45-DS3R Reboots and Beeps-No Startup

    Here is the other screenshot :)

    Cleaning up after the creative updater software is a bit intricate as there are 20-30 entries to delete and I hope I dont have to worry too much about that program.
    I just activated on the internet...
    UPDATE ON PROGRESS: Tried to delete most items that I considered safe with DriverSweeper then rebooted(note Driver Sweeper seemed to hang after about ten minutes so I stopped it) A rescan of the system in safe mode revealed entries had been removed. In windows, I tried to install sound card SW drivers without video driver installed but no dice.
    Max
    Attached Images Attached Images GA-EP45-DS3R Reboots and Beeps-No Startup-satcontrolpanel2b-jpg 
    Last edited by MadMax2911; 11-27-2011 at 05:30 AM. Reason: Editing
    BUILD #2 GA-EP45-DS3R [Rev1.0] BIOS Flashed F11e, CPU=INTEL Core2 Quad Q8200 Yorkfield-4M LGA 775 with Mugen2 cooler RAM= Mushkin 996599 link 2 x 2GB, Hard drive=WD 6400AAKS, DVD=HP dvd1160i OS=Win 7 SP1 64 bit Video=BFG 8800GTS OC edition CASE=Thermaltake Tsunami Dream P.S.=Antec TP3-650

    Build #3 GA-EP45-UD3LR__rev 1.0__ BIOS F11, CPU Core2 Duo E8400 3.157GHz WMugen2 Cooler, Power Supply: Antec EA-500D 500 W, RAM: Corsair 2 GB Hard Drive: WD 160 GB OS: Win XP SP3 Video: MSI GTS450 2GB




  8. #8
    MadMax2911's Avatar
    MadMax2911 is offline Member
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    Southern CA
    Posts
    369

    Default Re: GA-EP45-DS3R Reboots and Beeps-No Startup

    Here is the error message that I get running setup.exe
    Attached Images Attached Images GA-EP45-DS3R Reboots and Beeps-No Startup-nosetup1a-jpg 
    BUILD #2 GA-EP45-DS3R [Rev1.0] BIOS Flashed F11e, CPU=INTEL Core2 Quad Q8200 Yorkfield-4M LGA 775 with Mugen2 cooler RAM= Mushkin 996599 link 2 x 2GB, Hard drive=WD 6400AAKS, DVD=HP dvd1160i OS=Win 7 SP1 64 bit Video=BFG 8800GTS OC edition CASE=Thermaltake Tsunami Dream P.S.=Antec TP3-650

    Build #3 GA-EP45-UD3LR__rev 1.0__ BIOS F11, CPU Core2 Duo E8400 3.157GHz WMugen2 Cooler, Power Supply: Antec EA-500D 500 W, RAM: Corsair 2 GB Hard Drive: WD 160 GB OS: Win XP SP3 Video: MSI GTS450 2GB




  9. #9
    profJim's Avatar
    profJim is online now Chief Munchkin + moderator
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    Tacoma, WA. [USA]
    Posts
    7,811

    Default Re: GA-EP45-DS3R Reboots and Beeps-No Startup

    What information does windows Device Manager show for your card?
    Are there any IRQ device sharing conflicts (e.g. msinfo -> Hardware Resources -> IRQs and Conflicts/Sharing)
    Have you tired using a different pci slot?
    Does your card work in one of your other systems?
    Are you trying to use the latest downloaded version? Earlier versions? XP versions?
    Have you tried any of Creative's troubleshooting procedures?
    Q9650 @ 4.10GHz [9x456MHz]
    P35-DS4 [rev: 2.0] ~ Bios: F14
    4x2GB OCZ Reaper PC2-8500 1094MHz @5-5-5-15
    MSI N460GTX Hawk Talon Attack (1GB) video card <---- SLI ---->
    Seasonic SS-660XP2 80 Plus Platinum psu (660w)
    WD Caviar Black WD6401AALS 640GB (data)
    Samsung 840 Pro 256GB SSD (boot)
    SLI @ 16/4 works when running HyperSLI
    Cooler Master 120XL Seidon push/pull AIO cpu water cooling
    Cooler Master HAF XB computer case (RC-902XB-KKN1)
    Asus VH242H 24" monitor [1920x1080]
    MSI N460GTX Hawk (1GB) video card
    Logitech Z-5500 Digital 5.1 Speakers
    win7 x64 sp1 Home Premium
    HT|Omega Claro plus+ sound card
    CyberPower CP1500PFCLCD UPS
    E6300 (R0) @ 3.504GHz [8x438MHz] ~~ P35-DS3L [rev: 1.0] ~ Bios: F9 ~~ 4x2GB Kingston HyperX T1 PC2-8500, 876MHz @4-4-4-10
    Seasonic X650 80+ gold psu (650w) ~~ Xigmatek Balder HDT 1283 cpu cooler ~~ Cooler Master CM 690 case (RC-690-KKN1-GP)
    Samsung 830 128GB SSD MZ-7PC128B/WW (boot) ~~ WD Caviar Black WD6401AALS 640GB (data) ~~ ZM-MFC2 fan controller
    HT|Omega Striker 7.1 sound card ~~ Asus VH242H monitor [1920x1080] ~~ Logitech Z-5500 Digital 5.1 Speakers
    win7 x64 sp1 Home Premium ~~ CyberPower CP1500PFCLCD U.P.S
    .


  10. #10
    MadMax2911's Avatar
    MadMax2911 is offline Member
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    Southern CA
    Posts
    369

    Default Re: GA-EP45-DS3R Reboots and Beeps-No Startup

    Quote Originally Posted by profJim View Post
    What information does windows Device Manager show for your card?
    Are there any IRQ device sharing conflicts (e.g. msinfo -> Hardware Resources -> IRQs and Conflicts/Sharing)
    Have you tired using a different pci slot?
    Does your card work in one of your other systems?
    Are you trying to use the latest downloaded version? Earlier versions? XP versions?
    Have you tried any of Creative's troubleshooting procedures?
    Code:
    First I found this in Dev Mgr in the properties page and device information area.
    "Windows cannot load the device driver for this hardware. The driver may be corrupted or missing. (Code 39)"
    
    Here is the IRQ information......
    System Information report written at: 11/27/11 09:39:31
    System Name: Xxxxxxxx
    [IRQs]
    
    Resource	Device	Status	
    IRQ 9	Microsoft ACPI-Compliant System	OK	
    IRQ 16	Intel(R) 4 Series Chipset PCI Express Root Port - 2E29	OK	
    IRQ 16	Intel(R) ICH10 Family USB Universal Host Controller - 3A37	OK	
    IRQ 16	Intel(R) ICH10 Family PCI Express Root Port 1 - 3A40	OK	
    IRQ 5	Video Controller (VGA Compatible)	OK	
    IRQ 21	Intel(R) ICH10 Family USB Universal Host Controller - 3A38	OK	
    IRQ 18	Intel(R) ICH10 Family USB Universal Host Controller - 3A39	OK	
    IRQ 18	Intel(R) ICH10 Family USB Enhanced Host Controller - 3A3C	OK	
    IRQ 18	Intel(R) ICH10 Family USB Universal Host Controller - 3A36	OK	
    IRQ 17	Intel(R) ICH10 Family PCI Express Root Port 6 - 3A4A	OK	
    IRQ 17	Realtek PCIe GBE Family Controller	OK	
    IRQ 23	Intel(R) ICH10 Family USB Universal Host Controller - 3A34	OK	
    IRQ 23	Intel(R) ICH10 Family USB Enhanced Host Controller - 3A3A	OK	
    IRQ 19	Intel(R) ICH10 Family USB Universal Host Controller - 3A35	OK	
    IRQ 19	Intel(R) ICH10 Family 2 port Serial ATA Storage Controller 2 - 3A26	OK	
    IRQ 7	Creative SB X-Fi	OK	
    IRQ 0	High precision event timer	OK	
    IRQ 8	High precision event timer	OK	
    IRQ 13	Numeric data processor	OK	
    IRQ 6	Standard floppy disk controller	OK	
    IRQ 14	Primary IDE Channel	OK	
    IRQ 4	Intel(R) ICH10 Family SMBus Controller - 3A30	OK
    
    Here is the sharing information.....
    System Information report written at: 11/27/11 09:40:31
    System Name: Xxxxxxxx
    [Conflicts/Sharing]
    
    Resource	Device	
    I/O Port 0x00000000-0x00000CF7	PCI bus	
    I/O Port 0x00000000-0x00000CF7	Direct memory access controller	
    		
    I/O Port 0x000003C0-0x000003DF	Intel(R) 4 Series Chipset PCI Express Root Port - 2E29	
    I/O Port 0x000003C0-0x000003DF	VgaSave	
    		
    Memory Address 0xF4000000-0xFBFFFFFF	Intel(R) 4 Series Chipset PCI Express Root Port - 2E29	
    Memory Address 0xF4000000-0xFBFFFFFF	Video Controller (VGA Compatible)	
    		
    IRQ 23	Intel(R) ICH10 Family USB Universal Host Controller - 3A34	
    IRQ 23	Intel(R) ICH10 Family USB Enhanced Host Controller - 3A3A	
    		
    IRQ 16	Intel(R) 4 Series Chipset PCI Express Root Port - 2E29	
    IRQ 16	Intel(R) ICH10 Family USB Universal Host Controller - 3A37	
    IRQ 16	Intel(R) ICH10 Family PCI Express Root Port 1 - 3A40	
    		
    IRQ 17	Intel(R) ICH10 Family PCI Express Root Port 6 - 3A4A	
    IRQ 17	Realtek PCIe GBE Family Controller	
    		
    Memory Address 0xE0000000-0xE7FFFFFF	Intel(R) 4 Series Chipset PCI Express Root Port - 2E29	
    Memory Address 0xE0000000-0xE7FFFFFF	Video Controller (VGA Compatible)	
    		
    IRQ 18	Intel(R) ICH10 Family USB Universal Host Controller - 3A39	
    IRQ 18	Intel(R) ICH10 Family USB Enhanced Host Controller - 3A3C	
    IRQ 18	Intel(R) ICH10 Family USB Universal Host Controller - 3A36	
    		
    IRQ 19	Intel(R) ICH10 Family USB Universal Host Controller - 3A35	
    IRQ 19	Intel(R) ICH10 Family 2 port Serial ATA Storage Controller 2 - 3A26	
    		
    Memory Address 0xA0000-0xBFFFF	PCI bus	
    Memory Address 0xA0000-0xBFFFF	Intel(R) 4 Series Chipset PCI Express Root Port - 2E29	
    Memory Address 0xA0000-0xBFFFF	VgaSave	
    		
    I/O Port 0x000003B0-0x000003BB	Intel(R) 4 Series Chipset PCI Express Root Port - 2E29	
    I/O Port 0x000003B0-0x000003BB	VgaSave	
    		
    I/O Port 0x00000290-0x0000029F	Motherboard resources	
    I/O Port 0x00000290-0x0000029F	Motherboard resources	
    		
    	Yes I have tried other slots for the PCI sound card.  Yes it did work before but have not tried to swap to other systems recently.  Will consider doing that. As far as I know I am using the most recent driver and yes its for XP.  Have looked at creative website but have not tried any recomendations yet.  I will try to sqeeze some quality time in today, thanks tons Guy
    EDIT: found infor on other forums that directed me to go to windows update for and update to the Sound card. I installed this update and checked the dev mgr properties page and found the driver is properly installed, but sound still eludes me :( Spent much time on sunday doing a clean boot of the PC and uninstalling the drivers, according to the support forums at creative. I also empty the C: Windows\Temp\ folder of any creative files. I was advise to install drivers then return to a normal boot state. Next I went to windows update for an update to this device. Still more information advised to check settings in the sound properties pages. Wow, think I will stick to the good old onboard sound next time or find a good soundcard manufacturer next time.
    Sound Blaster X-Fi Issues Explored This link deals with the various issues with SoundBlaster products and the warfare (flaming?) that is occurring on the forums. Thanks
    Max
    Attached Images Attached Images GA-EP45-DS3R Reboots and Beeps-No Startup-devmgr1127-jpg 
    Last edited by MadMax2911; 11-29-2011 at 03:02 PM. Reason: add info
    BUILD #2 GA-EP45-DS3R [Rev1.0] BIOS Flashed F11e, CPU=INTEL Core2 Quad Q8200 Yorkfield-4M LGA 775 with Mugen2 cooler RAM= Mushkin 996599 link 2 x 2GB, Hard drive=WD 6400AAKS, DVD=HP dvd1160i OS=Win 7 SP1 64 bit Video=BFG 8800GTS OC edition CASE=Thermaltake Tsunami Dream P.S.=Antec TP3-650

    Build #3 GA-EP45-UD3LR__rev 1.0__ BIOS F11, CPU Core2 Duo E8400 3.157GHz WMugen2 Cooler, Power Supply: Antec EA-500D 500 W, RAM: Corsair 2 GB Hard Drive: WD 160 GB OS: Win XP SP3 Video: MSI GTS450 2GB




Page 1 of 2 12 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •