Please report all spam threads, posts and suspicious members. We receive spam notifications and will take immediate action!
Page 3 of 8 FirstFirst 12345 ... LastLast
Results 21 to 30 of 72

Thread: GA-x79-UD7




  1. #21
    Join Date
    Nov 2011
    Location
    Alaska
    Posts
    48

    Default Re: GA-x79-UD7

    Quote Originally Posted by wazza300 View Post

    did you test your gtx560 in your other pc to confirm its still working?
    Just an update...
    I took all the heatsinks off the video card and ground at least 2mm off the part that was hanging too low. I was a little worried when I put it all back together because I did not clean off/replace the heat sink paste. To check the cards performance, I put it in my wifes Intel i7 950 3.06GHz cpu machine and ran FurMark for 1/2 an hour. Temps never went over 76C so I think it's good now.

    Just waiting on the new motherboard now... should be here day after tomorrow.
    Top Deck Station * Enermax MaxRevo 1350W PSU * Gigabyte GA-X79-UD7 * Intel Intel Core i7-3960X @4.6GHz* Corsair H100 * Corsair 32GB @1866MHz 9 10 9 27 2T* 2 120GB Vertex3 Max IOPS SSDs in RAID0 * 2 750GB Western Digital Caviar Blacks in RAID1 * Plextor PX-LB950SA for a burner * LG UH12LS28 drive for a reader * MSI N560GTX-Ti Twin Frozr II w/2GB DDR5 running dual ASUS VW266H 25.5" widescreens * DTV/DSL Internet connection at 10 meg per/sec down and 768K per/sec up

  2. #22
    Join Date
    May 2010
    Location
    UK
    Posts
    16

    Default Re: GA-x79-UD7

    As you say even though it won't boot with no memory installed as long as you have a buzzer/speaker installed it will respond with a beep code error.

  3. #23
    Join Date
    Nov 2011
    Location
    Alaska
    Posts
    48

    Default Re: GA-x79-UD7

    I'm back with a new GA-X79-UD7.
    I'm able to get the RAID set up at least now. Any attempt to get the memory up to it's tested speed of 1866mhz gives me a code 6F and endless re-starts.
    Push the clr-cmos button on the back and it's back to stock again.

    I got these exact same results with f3, using f4b right now...
    Top Deck Station * Enermax MaxRevo 1350W PSU * Gigabyte GA-X79-UD7 * Intel Intel Core i7-3960X @4.6GHz* Corsair H100 * Corsair 32GB @1866MHz 9 10 9 27 2T* 2 120GB Vertex3 Max IOPS SSDs in RAID0 * 2 750GB Western Digital Caviar Blacks in RAID1 * Plextor PX-LB950SA for a burner * LG UH12LS28 drive for a reader * MSI N560GTX-Ti Twin Frozr II w/2GB DDR5 running dual ASUS VW266H 25.5" widescreens * DTV/DSL Internet connection at 10 meg per/sec down and 768K per/sec up

  4. #24
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    Birmingham,Great Britain
    Posts
    9,250

    Default Re: GA-x79-UD7

    what qpi/vtt voltage are you using? and what dram voltage? might need more
    Gigabyte z77x UP4-TH F11c Modded Bios
    Intel i7 3770k 24/7@4.8ghz 1.38v Turbo llc +0.165v dvid multithreading enabled
    Samsung Green(MV-3V4G3D/US) 8GB @2133mhz 9-10-10-21-1t 1.55v
    Thermalright Silver Arrow Cpu Cooler
    1xSamsung 840 pro 256 Gb SSD windows 8.1 pro 64bit
    1xSamsung f4 HD204UI 2tb hard drive Storage
    Powercolor 7970 3gb V3 @1150mhz core/1700mhz mem,1.150v Accelero aftermarket air cooler 55c max
    Razer Lycosa Keyboard
    Logitech X-530 5.1 Speakers
    Lite-On iHAS124-19 24x Sata DVDRW
    K-World Hybrid DVB-T 210SE Digital T.V Card
    L.G E2260V L.E.D 1920x1080 Monitor
    Xfx Pro 750w silver rated Psu 80+
    Fractal Arc Midi Case

    http://i38.tinypic.com/14myvfa.jpg x58 ud5 <=3.8ghz + 4.2ghz Overclock Template!!
    http://www.youtube.com/user/warren304#p/u Visit Me On Youtube

    Lots Of Gaming Videos With X58 Ud5 System And Gpu On My Youtube Channel!!
    Just Uploaded New Battlefield 4 Video!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  5. #25
    Join Date
    Nov 2011
    Location
    Alaska
    Posts
    48

    Default Re: GA-x79-UD7

    I'd set memory to profile 1, DRAM volt to 1.65 and get the 6F re-starts.

    I have not changed much else...

    I did hit the OC button on the back once, just to see. That caused the 6F re-starts as well.
    Top Deck Station * Enermax MaxRevo 1350W PSU * Gigabyte GA-X79-UD7 * Intel Intel Core i7-3960X @4.6GHz* Corsair H100 * Corsair 32GB @1866MHz 9 10 9 27 2T* 2 120GB Vertex3 Max IOPS SSDs in RAID0 * 2 750GB Western Digital Caviar Blacks in RAID1 * Plextor PX-LB950SA for a burner * LG UH12LS28 drive for a reader * MSI N560GTX-Ti Twin Frozr II w/2GB DDR5 running dual ASUS VW266H 25.5" widescreens * DTV/DSL Internet connection at 10 meg per/sec down and 768K per/sec up

  6. #26
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    Birmingham,Great Britain
    Posts
    9,250

    Default Re: GA-x79-UD7

    you need to see how much xmp uses for qpi/vtt voltage,it might not be enough,xmp doesnt always set up your ram correctly,it depends on your chip and ram make/model ect
    Gigabyte z77x UP4-TH F11c Modded Bios
    Intel i7 3770k 24/7@4.8ghz 1.38v Turbo llc +0.165v dvid multithreading enabled
    Samsung Green(MV-3V4G3D/US) 8GB @2133mhz 9-10-10-21-1t 1.55v
    Thermalright Silver Arrow Cpu Cooler
    1xSamsung 840 pro 256 Gb SSD windows 8.1 pro 64bit
    1xSamsung f4 HD204UI 2tb hard drive Storage
    Powercolor 7970 3gb V3 @1150mhz core/1700mhz mem,1.150v Accelero aftermarket air cooler 55c max
    Razer Lycosa Keyboard
    Logitech X-530 5.1 Speakers
    Lite-On iHAS124-19 24x Sata DVDRW
    K-World Hybrid DVB-T 210SE Digital T.V Card
    L.G E2260V L.E.D 1920x1080 Monitor
    Xfx Pro 750w silver rated Psu 80+
    Fractal Arc Midi Case

    http://i38.tinypic.com/14myvfa.jpg x58 ud5 <=3.8ghz + 4.2ghz Overclock Template!!
    http://www.youtube.com/user/warren304#p/u Visit Me On Youtube

    Lots Of Gaming Videos With X58 Ud5 System And Gpu On My Youtube Channel!!
    Just Uploaded New Battlefield 4 Video!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  7. #27
    Join Date
    Nov 2011
    Location
    Alaska
    Posts
    48

    Default Re: GA-x79-UD7

    I've been installing a few things today. Windows was actually a pain becuase this board needed a driver to see the RAID0...thought we'd moved away from having to do that. I ended up installing off an 8GB thumbdrive (very fast) because it also wanted a driver for the DVD drive when I plugged it in to an Intel SATA port. Supplied the F6RAID driver from another thumb drive.
    That was pretty cool.
    Still not able to bump up memory at all. I tried upping some voltages a little but I have not done enough research yet and I'm pretty much just guessing what needs tweaked.

    Sure wish there was a good overclock tutorial on this board somewhere. I'd be very happy to get the memory up to it's XMP of 1866MHz and 4.6/4.8GHz out of the cpu.
    Top Deck Station * Enermax MaxRevo 1350W PSU * Gigabyte GA-X79-UD7 * Intel Intel Core i7-3960X @4.6GHz* Corsair H100 * Corsair 32GB @1866MHz 9 10 9 27 2T* 2 120GB Vertex3 Max IOPS SSDs in RAID0 * 2 750GB Western Digital Caviar Blacks in RAID1 * Plextor PX-LB950SA for a burner * LG UH12LS28 drive for a reader * MSI N560GTX-Ti Twin Frozr II w/2GB DDR5 running dual ASUS VW266H 25.5" widescreens * DTV/DSL Internet connection at 10 meg per/sec down and 768K per/sec up

  8. #28
    Join Date
    Nov 2011
    Location
    Alaska
    Posts
    48

    Default Re: GA-x79-UD7

    Just starting out slow, with CPU@4.0GHz and memory@1667MHz 9-9-9-27-1T

    It booted several times, copied a DVD, renders some stuff in Photoshop. Seems stable.
    Shut the computer off for a couple hours...now it won't load those saved settings. Back to stock everything and not able to bump anything up or it re-boots till the BIOS recovers.

    Settings that ran good for a couple hours:
    BCLK 1.25
    Multiplier 32
    CPU Turbo Ratios all set at 37
    3d Power:
    Phase Control exm Perf
    Vcore v Response Turbo
    Vcore LLC 60%

    CPU v 1.40v
    CPU VTT 1.205v
    DRAM v 1.65v


    So why did these settings work so well and now nothing but stock will load???
    Top Deck Station * Enermax MaxRevo 1350W PSU * Gigabyte GA-X79-UD7 * Intel Intel Core i7-3960X @4.6GHz* Corsair H100 * Corsair 32GB @1866MHz 9 10 9 27 2T* 2 120GB Vertex3 Max IOPS SSDs in RAID0 * 2 750GB Western Digital Caviar Blacks in RAID1 * Plextor PX-LB950SA for a burner * LG UH12LS28 drive for a reader * MSI N560GTX-Ti Twin Frozr II w/2GB DDR5 running dual ASUS VW266H 25.5" widescreens * DTV/DSL Internet connection at 10 meg per/sec down and 768K per/sec up

  9. #29
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    Birmingham,Great Britain
    Posts
    9,250

    Default Re: GA-x79-UD7

    If x79 is like p67/z68 then it won't like or be stable with qpi/vtt above 1.2v,might just need to wait for bios's to mature as its a very new platform,could be a cold boot issue where its stable once warm but bootloops when cold,try a longer cmos clear and load optimized defaults then re enter your biis settings,it should be more stable then
    Gigabyte z77x UP4-TH F11c Modded Bios
    Intel i7 3770k 24/7@4.8ghz 1.38v Turbo llc +0.165v dvid multithreading enabled
    Samsung Green(MV-3V4G3D/US) 8GB @2133mhz 9-10-10-21-1t 1.55v
    Thermalright Silver Arrow Cpu Cooler
    1xSamsung 840 pro 256 Gb SSD windows 8.1 pro 64bit
    1xSamsung f4 HD204UI 2tb hard drive Storage
    Powercolor 7970 3gb V3 @1150mhz core/1700mhz mem,1.150v Accelero aftermarket air cooler 55c max
    Razer Lycosa Keyboard
    Logitech X-530 5.1 Speakers
    Lite-On iHAS124-19 24x Sata DVDRW
    K-World Hybrid DVB-T 210SE Digital T.V Card
    L.G E2260V L.E.D 1920x1080 Monitor
    Xfx Pro 750w silver rated Psu 80+
    Fractal Arc Midi Case

    http://i38.tinypic.com/14myvfa.jpg x58 ud5 <=3.8ghz + 4.2ghz Overclock Template!!
    http://www.youtube.com/user/warren304#p/u Visit Me On Youtube

    Lots Of Gaming Videos With X58 Ud5 System And Gpu On My Youtube Channel!!
    Just Uploaded New Battlefield 4 Video!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  10. #30
    Join Date
    Nov 2011
    Location
    Alaska
    Posts
    48

    Default Re: GA-x79-UD7

    I have tried CPU all the way up to 1.56v and VTT from 1.0 to 1.35... Still no OC or getting Ram up to tested speed.

    When the board totally crashes and has to recover from the backup BIOS, it is version F2.
    How can I make a more current backup version on the backup BIOS?
    Top Deck Station * Enermax MaxRevo 1350W PSU * Gigabyte GA-X79-UD7 * Intel Intel Core i7-3960X @4.6GHz* Corsair H100 * Corsair 32GB @1866MHz 9 10 9 27 2T* 2 120GB Vertex3 Max IOPS SSDs in RAID0 * 2 750GB Western Digital Caviar Blacks in RAID1 * Plextor PX-LB950SA for a burner * LG UH12LS28 drive for a reader * MSI N560GTX-Ti Twin Frozr II w/2GB DDR5 running dual ASUS VW266H 25.5" widescreens * DTV/DSL Internet connection at 10 meg per/sec down and 768K per/sec up

Page 3 of 8 FirstFirst 12345 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •