Please report all spam threads, posts and suspicious members. We receive spam notifications and will take immediate action!
Page 2 of 9 FirstFirst 1234 ... LastLast
Results 11 to 20 of 88

Thread: Video artifact issues with GA-Z68A-D3H-B3?




  1. #11
    Join Date
    Dec 2011
    Location
    United States
    Posts
    46

    Default Re: Video artifact issues with GA-Z68A-D3H-B3?

    Well it wasn't the driver...this morning found Outlook still giving video artifacts.

    I just fixed the DRAM voltage at 1.5 and I'll see how things go today.

  2. #12
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    Birmingham,Great Britain
    Posts
    9,250

    Default Re: Video artifact issues with GA-Z68A-D3H-B3?

    see how it goes first,if still artifacts look and see what auto sets qpi/vtt to in easytune software and in the bios click one or two clicks more and save/exit,still a few other things you could try but best go through them one at a time
    Gigabyte z77x UP4-TH F11c Modded Bios
    Intel i7 3770k 24/7@4.8ghz 1.38v Turbo llc +0.165v dvid multithreading enabled
    Samsung Green(MV-3V4G3D/US) 8GB @2133mhz 9-10-10-21-1t 1.55v
    Thermalright Silver Arrow Cpu Cooler
    1xSamsung 840 pro 256 Gb SSD windows 8.1 pro 64bit
    1xSamsung f4 HD204UI 2tb hard drive Storage
    Powercolor 7970 3gb V3 @1150mhz core/1700mhz mem,1.150v Accelero aftermarket air cooler 55c max
    Razer Lycosa Keyboard
    Logitech X-530 5.1 Speakers
    Lite-On iHAS124-19 24x Sata DVDRW
    K-World Hybrid DVB-T 210SE Digital T.V Card
    L.G E2260V L.E.D 1920x1080 Monitor
    Xfx Pro 750w silver rated Psu 80+
    Fractal Arc Midi Case

    http://i38.tinypic.com/14myvfa.jpg x58 ud5 <=3.8ghz + 4.2ghz Overclock Template!!
    http://www.youtube.com/user/warren304#p/u Visit Me On Youtube

    Lots Of Gaming Videos With X58 Ud5 System And Gpu On My Youtube Channel!!
    Just Uploaded New Battlefield 4 Video!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  3. #13
    Chike is offline Senior Member
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    Israel
    Posts
    6,531

    Default Re: Video artifact issues with GA-Z68A-D3H-B3?

    I wouldn't bother with memory at all this look like a hardware software issu.
    Try to use the iGPU alone removing the video vard first. Also remove Virtu completely.

    Please attach a CPU-Z text report (CPU-Z -> About tab -> Save Report (.TXT))

  4. #14
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    Birmingham,Great Britain
    Posts
    9,250

    Default Re: Video artifact issues with GA-Z68A-D3H-B3?

    artifacts usually point to memory,atleast it does with graphic cards? could be hardware or driver related too
    Gigabyte z77x UP4-TH F11c Modded Bios
    Intel i7 3770k 24/7@4.8ghz 1.38v Turbo llc +0.165v dvid multithreading enabled
    Samsung Green(MV-3V4G3D/US) 8GB @2133mhz 9-10-10-21-1t 1.55v
    Thermalright Silver Arrow Cpu Cooler
    1xSamsung 840 pro 256 Gb SSD windows 8.1 pro 64bit
    1xSamsung f4 HD204UI 2tb hard drive Storage
    Powercolor 7970 3gb V3 @1150mhz core/1700mhz mem,1.150v Accelero aftermarket air cooler 55c max
    Razer Lycosa Keyboard
    Logitech X-530 5.1 Speakers
    Lite-On iHAS124-19 24x Sata DVDRW
    K-World Hybrid DVB-T 210SE Digital T.V Card
    L.G E2260V L.E.D 1920x1080 Monitor
    Xfx Pro 750w silver rated Psu 80+
    Fractal Arc Midi Case

    http://i38.tinypic.com/14myvfa.jpg x58 ud5 <=3.8ghz + 4.2ghz Overclock Template!!
    http://www.youtube.com/user/warren304#p/u Visit Me On Youtube

    Lots Of Gaming Videos With X58 Ud5 System And Gpu On My Youtube Channel!!
    Just Uploaded New Battlefield 4 Video!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  5. #15
    Chike is offline Senior Member
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    Israel
    Posts
    6,531

    Default Re: Video artifact issues with GA-Z68A-D3H-B3?

    Not the kind described at the OP, might be the card.

  6. #16
    Join Date
    Dec 2011
    Location
    United States
    Posts
    46

    Default Re: Video artifact issues with GA-Z68A-D3H-B3?

    Attached images are from EasyTune.

    Video artifact issues with GA-Z68A-D3H-B3?-easytune-jpg

  7. #17
    Join Date
    Dec 2011
    Location
    United States
    Posts
    46

    Default Re: Video artifact issues with GA-Z68A-D3H-B3?

    Attached is the CPU-Z report.
    CPU-Z Report.txt
    Last edited by hdm5501; 12-29-2011 at 12:47 AM. Reason: 2011

  8. #18
    Join Date
    Dec 2011
    Location
    United States
    Posts
    46

    Default Re: Video artifact issues with GA-Z68A-D3H-B3?

    So fixing the memory voltage didn't do it...this morning again had artifacts. I noticed it outside of Outlook, too; the clock from the lower right of the task bar was superimposed over the orb in the lower left.

    Perhaps unrelated, but I've also noticed that Windows won't start when I do a soft reboot.

    It will read the MBR, but then just sit there with a blank screen. I have to hit the reset button, and then it goes through the boot process correctly.

    I also noticed on a soft reboot that it appears to sit for a while right where it normally displays the CPU. It skips this part and just displays the memory frequency; not sure if that is normal behavior.

    Re: the video card, I was using this video card with a P55-USB3 without issues. For this recent upgrade, all I changed was the motherboard and processor.

    I'd like to avoid going with iGPU only as a last test resort, as the artifacts don't seem to come back right away, and I need to use the PC. I have 4 monitors hooked up (1 on the iGPU vga, 3 on the video card) although I toggle between 3 at my desk and 1 on the wall.

    What is the appropriate setting for the iGPU video RAM size? I had it set to 64 megs I think...unless this is something else. I seem to remember back in the day there was some video buffer location setting where you had to have it beyond your physical RAM or something; not sure if maybe I'm misreading that setting and I need to adjust that (I have 16 gigs of RAM).
    Last edited by hdm5501; 12-28-2011 at 11:39 PM.

  9. #19
    Chike is offline Senior Member
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    Israel
    Posts
    6,531

    Default Re: Video artifact issues with GA-Z68A-D3H-B3?

    Try uninstalling virtu and disable the iGPU in BIOS and see if there is any change.

  10. #20
    Join Date
    Dec 2011
    Location
    United States
    Posts
    46

    Default Re: Video artifact issues with GA-Z68A-D3H-B3?

    Does everything look OK in the CPU-Z and EasyTune settings? If so, I guess I can live without the iGPU for a day to get to the bottom of this.

Page 2 of 9 FirstFirst 1234 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •