Please report all spam threads, posts and suspicious members. We receive spam notifications and will take immediate action!
Page 4 of 9 FirstFirst ... 23456 ... LastLast
Results 31 to 40 of 88

Thread: Video artifact issues with GA-Z68A-D3H-B3?




  1. #31
    Join Date
    Dec 2011
    Location
    United States
    Posts
    46

    Default Re: Video artifact issues with GA-Z68A-D3H-B3?

    Ah...forgot about that. In the interests of being scientific, I've up'd the Graphics DVID only...it is now at +.020. Will run like this for a bit and see how it goes.

    Kind of weird that the problem seems to occur the longer the system has been running. It hasn't ever happened right after a reboot...but usually about 3-4 hours after reboot.

  2. #32
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    Birmingham,Great Britain
    Posts
    9,250

    Default Re: Video artifact issues with GA-Z68A-D3H-B3?

    remember graphics dvid will only apply that voltage under 100% gpu stress,if its corrupting at idle graphic clocks then you would need to reset dvid to 0 and add a small amount in igpu voltage,but see how it goes first,well that would mean whatever is causing the artifacts is getting hot due to it being on for a long time,and with heat usually comes instability ect so a small bump in voltage might help it be more stable
    Gigabyte z77x UP4-TH F11c Modded Bios
    Intel i7 3770k 24/7@4.8ghz 1.38v Turbo llc +0.165v dvid multithreading enabled
    Samsung Green(MV-3V4G3D/US) 8GB @2133mhz 9-10-10-21-1t 1.55v
    Thermalright Silver Arrow Cpu Cooler
    1xSamsung 840 pro 256 Gb SSD windows 8.1 pro 64bit
    1xSamsung f4 HD204UI 2tb hard drive Storage
    Powercolor 7970 3gb V3 @1150mhz core/1700mhz mem,1.150v Accelero aftermarket air cooler 55c max
    Razer Lycosa Keyboard
    Logitech X-530 5.1 Speakers
    Lite-On iHAS124-19 24x Sata DVDRW
    K-World Hybrid DVB-T 210SE Digital T.V Card
    L.G E2260V L.E.D 1920x1080 Monitor
    Xfx Pro 750w silver rated Psu 80+
    Fractal Arc Midi Case

    http://i38.tinypic.com/14myvfa.jpg x58 ud5 <=3.8ghz + 4.2ghz Overclock Template!!
    http://www.youtube.com/user/warren304#p/u Visit Me On Youtube

    Lots Of Gaming Videos With X58 Ud5 System And Gpu On My Youtube Channel!!
    Just Uploaded New Battlefield 4 Video!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  3. #33
    Chike is offline Senior Member
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    Israel
    Posts
    6,531

    Default Re: Video artifact issues with GA-Z68A-D3H-B3?

    Is virtu still installed?
    Messing with random settings without finding the root for this issue not going to help. You need to isolate the component that is causing this issue. It may be the iGPU, virtu, compatibility issue or combination of them.

  4. #34
    Join Date
    Dec 2011
    Location
    United States
    Posts
    46

    Default Re: Video artifact issues with GA-Z68A-D3H-B3?

    (back after vacation)

    Well I disabled the integrated GPU, and the issue still occurs. Virtu won't load without more than one GPU, so I haven't bothered uninstalling it (though I had tried disabling it before).

    Any thoughts on what I should try/tweak next?

  5. #35
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    Birmingham,Great Britain
    Posts
    9,250

    Default Re: Video artifact issues with GA-Z68A-D3H-B3?

    did you increase dedicated memory for igpu? and tested with 1.10v qpi/vtt?
    Gigabyte z77x UP4-TH F11c Modded Bios
    Intel i7 3770k 24/7@4.8ghz 1.38v Turbo llc +0.165v dvid multithreading enabled
    Samsung Green(MV-3V4G3D/US) 8GB @2133mhz 9-10-10-21-1t 1.55v
    Thermalright Silver Arrow Cpu Cooler
    1xSamsung 840 pro 256 Gb SSD windows 8.1 pro 64bit
    1xSamsung f4 HD204UI 2tb hard drive Storage
    Powercolor 7970 3gb V3 @1150mhz core/1700mhz mem,1.150v Accelero aftermarket air cooler 55c max
    Razer Lycosa Keyboard
    Logitech X-530 5.1 Speakers
    Lite-On iHAS124-19 24x Sata DVDRW
    K-World Hybrid DVB-T 210SE Digital T.V Card
    L.G E2260V L.E.D 1920x1080 Monitor
    Xfx Pro 750w silver rated Psu 80+
    Fractal Arc Midi Case

    http://i38.tinypic.com/14myvfa.jpg x58 ud5 <=3.8ghz + 4.2ghz Overclock Template!!
    http://www.youtube.com/user/warren304#p/u Visit Me On Youtube

    Lots Of Gaming Videos With X58 Ud5 System And Gpu On My Youtube Channel!!
    Just Uploaded New Battlefield 4 Video!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  6. #36
    Join Date
    Dec 2011
    Location
    United States
    Posts
    46

    Default Re: Video artifact issues with GA-Z68A-D3H-B3?

    If the iGPU was disabled and it occurred, does that let us rule out the iGPU entirely?

    QPI/vtt has been at 1.10v for a while now, since I discovered it fixes my issue with doing soft reboots.

    For now, I found a setting under Memory Performance that had something like Turbo, Standard, and something like Aggressive. I can't find this under TouchBIOS, but it appeared in the regular BIOS (del on startup). Mine was set to Turbo, and there was a note that said setting to Standard could help stability in overclocked machines. I am not OCing, but I changed it to standard anyway just to see if that helps.

  7. #37
    Chike is offline Senior Member
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    Israel
    Posts
    6,531

    Default Re: Video artifact issues with GA-Z68A-D3H-B3?

    Quote Originally Posted by hdm5501 View Post
    If the iGPU was disabled and it occurred, does that let us rule out the iGPU entirely?
    Only if you use the iGPU without the card and see that it does not happen.

  8. #38
    Join Date
    Dec 2011
    Location
    United States
    Posts
    46

    Default Re: Video artifact issues with GA-Z68A-D3H-B3?

    Quote Originally Posted by Chike View Post
    Only if you use the iGPU without the card and see that it does not happen.
    Not sure I understand.

    This is my logic:

    If the iGPU is the problem, disabling the iGPU will fix the problem.

    Disabling the iGPU did not fix the problem, therefore the iGPU is not the problem.

  9. #39
    Chike is offline Senior Member
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    Israel
    Posts
    6,531

    Default Re: Video artifact issues with GA-Z68A-D3H-B3?

    OK what is the problem then?

  10. #40
    Join Date
    Dec 2011
    Location
    United States
    Posts
    46

    Default Re: Video artifact issues with GA-Z68A-D3H-B3?

    Well, that setting memory setting to "Standard" instead of "Turbo" didn't fix the issue.

    Any ideas on what's next? I was thinking maybe not using the discrete graphics, and just using the iGPU, to see if it is my discrete graphics card (although this card had no issues with my other motherboard).

    This seems kind of annoying and painful to open the case and reconfigure monitors, so am open to any other suggestions before doing that.

Page 4 of 9 FirstFirst ... 23456 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •