Please report all spam threads, posts and suspicious members. We receive spam notifications and will take immediate action!
Page 1 of 9 123 ... LastLast
Results 1 to 10 of 88

Thread: Video artifact issues with GA-Z68A-D3H-B3?




  1. #1
    Join Date
    Dec 2011
    Location
    United States
    Posts
    46

    Default Video artifact issues with GA-Z68A-D3H-B3?

    Has anyone seen any weird video "duplicating"/artifacts with the GA-Z68A-D3H-B3?


    I recently upgraded to the GA-Z68A-D3H-B3. Updated to latest BIOS. Video card is a Radeon HD 5770...installed the latest AMD drivers. Onboard HD3000 enabled, with latest drivers. Virtu is enabled. I'm not overclocking at all.


    Sometimes (often in Outlook), a portion of the screen will be duplicated. For example, if I'm typing an email in Outlook, what I'm typing will be duplicated at the top of the screen. Moving the mouse over that area will make most of the artifacts go away, and minimizing/restoring gets rid of it completely. Sometimes just clicking on a message will cause one quarter of the message to appear in the upper left corner. I've had it happen once in Chrome, too.


    I was thinking that maybe this is caused by Virtu having trouble with redirecting the video memory or whatever it does, but even when I disable Virtu with the tray icon, it still happens.


    Has anyone had any issues like that? I was thinking about getting a new video card to see if maybe there is a compatibility issue between the onboard HD3000 and my video card.

    UPDATE:
    **Hardware Monitor Output**
    Video artifact issues with GA-Z68A-D3H-B3?-hwmonitoroutput-png
    Last edited by hdm5501; 12-27-2011 at 01:29 AM.

  2. #2
    Join Date
    Dec 2011
    Location
    United States
    Posts
    46

    Default Re: Video artifact issues with GA-Z68A-D3H-B3?

    Attaching CPUZ #'s below.
    Video artifact issues with GA-Z68A-D3H-B3?-cpuz-png

  3. #3
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    Birmingham,Great Britain
    Posts
    9,250

    Default Re: Video artifact issues with GA-Z68A-D3H-B3?

    What igpu voltage are you using?amd what dram and qpi/vtt voltage?

    Using ATI 11.12 drivers and latest Intel graphic drivers?
    Last edited by wazza300; 12-27-2011 at 01:39 AM.
    Gigabyte z77x UP4-TH F11c Modded Bios
    Intel i7 3770k 24/7@4.8ghz 1.38v Turbo llc +0.165v dvid multithreading enabled
    Samsung Green(MV-3V4G3D/US) 8GB @2133mhz 9-10-10-21-1t 1.55v
    Thermalright Silver Arrow Cpu Cooler
    1xSamsung 840 pro 256 Gb SSD windows 8.1 pro 64bit
    1xSamsung f4 HD204UI 2tb hard drive Storage
    Powercolor 7970 3gb V3 @1150mhz core/1700mhz mem,1.150v Accelero aftermarket air cooler 55c max
    Razer Lycosa Keyboard
    Logitech X-530 5.1 Speakers
    Lite-On iHAS124-19 24x Sata DVDRW
    K-World Hybrid DVB-T 210SE Digital T.V Card
    L.G E2260V L.E.D 1920x1080 Monitor
    Xfx Pro 750w silver rated Psu 80+
    Fractal Arc Midi Case

    http://i38.tinypic.com/14myvfa.jpg x58 ud5 <=3.8ghz + 4.2ghz Overclock Template!!
    http://www.youtube.com/user/warren304#p/u Visit Me On Youtube

    Lots Of Gaming Videos With X58 Ud5 System And Gpu On My Youtube Channel!!
    Just Uploaded New Battlefield 4 Video!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  4. #4
    Join Date
    Dec 2011
    Location
    United States
    Posts
    46

    Default Re: Video artifact issues with GA-Z68A-D3H-B3?

    Everything is set to factory defaults.

    Voltage control settings below (Auto)
    Video artifact issues with GA-Z68A-D3H-B3?-motherboard-voltages-png

  5. #5
    Join Date
    Dec 2011
    Location
    United States
    Posts
    46

    Default Re: Video artifact issues with GA-Z68A-D3H-B3?

    Not sure why it shows Memory Frequency as "Infinity MHZ" (this is on MIT Status in the BIOS):
    Video artifact issues with GA-Z68A-D3H-B3?-moretimings-png

  6. #6
    Join Date
    Dec 2011
    Location
    United States
    Posts
    46

    Default Re: Video artifact issues with GA-Z68A-D3H-B3?

    Oh re: the drivers:

    ATI Radeon 5770: Driver date 10/25/2011, Version 8.911.0.0
    Intel HD 3000: Driver date 10/21/2011, Version 8.15.10.2559

    Catalyst Version 11.11

    This is Windows 7 x64.

  7. #7
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    Birmingham,Great Britain
    Posts
    9,250

    Default Re: Video artifact issues with GA-Z68A-D3H-B3?

    Try with the newer 11.12 ATI drivers,the whole ccc package,and manually set your dram voltage to whats printed on your ram,either 1.5v or 1.66v it will say,could try manual .qpi/vtt voltage of 1.08v or 1.10v if artifacts remain
    Gigabyte z77x UP4-TH F11c Modded Bios
    Intel i7 3770k 24/7@4.8ghz 1.38v Turbo llc +0.165v dvid multithreading enabled
    Samsung Green(MV-3V4G3D/US) 8GB @2133mhz 9-10-10-21-1t 1.55v
    Thermalright Silver Arrow Cpu Cooler
    1xSamsung 840 pro 256 Gb SSD windows 8.1 pro 64bit
    1xSamsung f4 HD204UI 2tb hard drive Storage
    Powercolor 7970 3gb V3 @1150mhz core/1700mhz mem,1.150v Accelero aftermarket air cooler 55c max
    Razer Lycosa Keyboard
    Logitech X-530 5.1 Speakers
    Lite-On iHAS124-19 24x Sata DVDRW
    K-World Hybrid DVB-T 210SE Digital T.V Card
    L.G E2260V L.E.D 1920x1080 Monitor
    Xfx Pro 750w silver rated Psu 80+
    Fractal Arc Midi Case

    http://i38.tinypic.com/14myvfa.jpg x58 ud5 <=3.8ghz + 4.2ghz Overclock Template!!
    http://www.youtube.com/user/warren304#p/u Visit Me On Youtube

    Lots Of Gaming Videos With X58 Ud5 System And Gpu On My Youtube Channel!!
    Just Uploaded New Battlefield 4 Video!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  8. #8
    Join Date
    Dec 2011
    Location
    United States
    Posts
    46

    Default Re: Video artifact issues with GA-Z68A-D3H-B3?

    Thanks for the help...I'm kind of hoping it is a memory voltage issue so I don't feel like a complete newb, but in the interests of narrowing down the issue I've first installed the updated AMD drivers. I'll use it for a bit and see if the issue comes back.

  9. #9
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    Birmingham,Great Britain
    Posts
    9,250

    Default Re: Video artifact issues with GA-Z68A-D3H-B3?

    yes see if the graphic card drivers cure it first before moving on to voltage tweaking
    Gigabyte z77x UP4-TH F11c Modded Bios
    Intel i7 3770k 24/7@4.8ghz 1.38v Turbo llc +0.165v dvid multithreading enabled
    Samsung Green(MV-3V4G3D/US) 8GB @2133mhz 9-10-10-21-1t 1.55v
    Thermalright Silver Arrow Cpu Cooler
    1xSamsung 840 pro 256 Gb SSD windows 8.1 pro 64bit
    1xSamsung f4 HD204UI 2tb hard drive Storage
    Powercolor 7970 3gb V3 @1150mhz core/1700mhz mem,1.150v Accelero aftermarket air cooler 55c max
    Razer Lycosa Keyboard
    Logitech X-530 5.1 Speakers
    Lite-On iHAS124-19 24x Sata DVDRW
    K-World Hybrid DVB-T 210SE Digital T.V Card
    L.G E2260V L.E.D 1920x1080 Monitor
    Xfx Pro 750w silver rated Psu 80+
    Fractal Arc Midi Case

    http://i38.tinypic.com/14myvfa.jpg x58 ud5 <=3.8ghz + 4.2ghz Overclock Template!!
    http://www.youtube.com/user/warren304#p/u Visit Me On Youtube

    Lots Of Gaming Videos With X58 Ud5 System And Gpu On My Youtube Channel!!
    Just Uploaded New Battlefield 4 Video!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  10. #10
    Join Date
    Dec 2011
    Location
    new york
    Posts
    3

    Default Re: Video artifact issues with GA-Z68A-D3H-B3?

    What igpu voltage are you using?amd what dram and qpi


Page 1 of 9 123 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •