Please report all spam threads, posts and suspicious members. We receive spam notifications and will take immediate action!
Results 1 to 3 of 3

Thread: Trying to 'RAM' it in...




  1. #1
    darthranger is offline Junior Member
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Canada
    Posts
    32

    Default Trying to 'RAM' it in...

    I've got a Phenom Black 955 running on a 790XT-UD4P with 4gb (2X2gb) GSkill DDR3 1600 RAM... no issues for 3 years.

    Figured I'd bump it up to (2X4gb) 8gb of the same rated GSkill ($57 at Newegg).

    Found a post for running AMD CPU + GSkill DDR3 1600

    As suggested... Set CPU Host / Bus Freq. to 240 for 1600 + lowered the CPU ratio to get it back down to 3.4

    Set timings to the rated 9-9-9-24

    DRAM voltage = 1.6 (auto)

    Booted + showed 8gb... then subsequently 'crashed'.



    Was hoping someone has successfully run 8gb on a similar set-up and could provide their settings.

    Rick/Canada

  2. #2
    Chike is offline Senior Member
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    Israel
    Posts
    6,531

    Default Re: Trying to 'RAM' it in...

    Try to add CPU NB VID Control, gradually, not over 1.35v.
    If the memory is rated for 1.5v setting it to 1.6v is not always better.

  3. #3
    darthranger is offline Junior Member
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Canada
    Posts
    32

    Default Re: Trying to 'RAM' it in...

    I'll try that...

    Thanks !

    Rick / Canada

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •