Please report all spam threads, posts and suspicious members. We receive spam notifications and will take immediate action!
Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 11 to 14 of 14

Thread: Z68XP-UD3 No sound from rear speakers




  1. #11
    boondocks's Avatar
    boondocks is offline Senior Member
    Join Date
    Apr 2011
    Location
    Live Oak, Florida
    Posts
    1,652

    Default Re: Z68XP-UD3 No sound from rear speakers

    Let me check, LSD, I've got a few older drivers sitting around. I'm wondering if that Dolby crap is interfering somehow.
    Maximus 8 Hero/6700K @ 4.8/4x4GB LPX @ 3200 15-17-17-36 CR1
    Case Labs SM8 w/dual pedestals / Custom water w/ acrylic pipe / Light box
    PowerColor 390Xw/EK block / Samsung 840 Pro 256GBx2 RAID 0 / 128GBx1 SSD's | 3 HDD's / DVD burner
    Dual Aquaero 5 Pro controllers for pumps & fans / FC9 for led's only 2xD5 pwm w/Bitspower tops - MCP35x2 - 3x480 rads/1x240 rad/AP15 fans / EK supremcy
    Seasonic Platinum 1000w custom fabbed/sleeved psu wiring by me

    Wifes: Z77X-UD5H / 3770K w/c with Raystorm copper block & 2 Rads/ Kingston HyperX RAM / Switch 810 case/ PowerColor AX7950 w/EK block
    HTPC: Z68 Pro3 M / 2105

    SOLD:Z97X-UD5H /4790K/F11b mod BIOS/4.8@1.38 4x4GB Kingston Genesis KHX24C11X3K4 2400 RAM 11-13-13-30
    SOLD:Z87X-UD5H /4770K


  2. #12
    Lsdmeasap's Avatar
    Lsdmeasap is offline GIGABYTE Guru
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    PCB Island
    Posts
    25,940

    Default Re: Z68XP-UD3 No sound from rear speakers

    Ya I just happened to have that old one installed and hadn't downloaded any newer versions in forever because I don't listen to music or anything. So it never matters to me what version I install when installing audio drivers, unless someone needs a version tested, so I install whatever is in my installs folder

    Haha, I just checked the date and R2.55 is from Dec 2010 But that and the latest both show room correction for me, with only a single speaker cable attached, so it should work for you unless something is conflicting with it.

  3. #13
    boondocks's Avatar
    boondocks is offline Senior Member
    Join Date
    Apr 2011
    Location
    Live Oak, Florida
    Posts
    1,652

    Default Re: Z68XP-UD3 No sound from rear speakers

    I went backwards to the 2.59 driver. Everything works good. Tried updating from there to the 2.67 and the room correction disappeared from the Sound Manager and from the Control Panel Sounds. No joy.
    So I restored back to the 2.59 driver and everything is good, so I'll stick with it, I guess.
    Really weird, though, how they did this driver -or- how it's implemented on this mobo. With the newer driver the room correction goes away, have to set up for 7.1 speakers to get the rears to work, and that Dolby crap installs.

    Anyway, it's working, and thanks wazza and LSD for your help!

    Now I'm going to stick the "old" P67 mobo in my HTPC build and see what I can tear up.
    Maximus 8 Hero/6700K @ 4.8/4x4GB LPX @ 3200 15-17-17-36 CR1
    Case Labs SM8 w/dual pedestals / Custom water w/ acrylic pipe / Light box
    PowerColor 390Xw/EK block / Samsung 840 Pro 256GBx2 RAID 0 / 128GBx1 SSD's | 3 HDD's / DVD burner
    Dual Aquaero 5 Pro controllers for pumps & fans / FC9 for led's only 2xD5 pwm w/Bitspower tops - MCP35x2 - 3x480 rads/1x240 rad/AP15 fans / EK supremcy
    Seasonic Platinum 1000w custom fabbed/sleeved psu wiring by me

    Wifes: Z77X-UD5H / 3770K w/c with Raystorm copper block & 2 Rads/ Kingston HyperX RAM / Switch 810 case/ PowerColor AX7950 w/EK block
    HTPC: Z68 Pro3 M / 2105

    SOLD:Z97X-UD5H /4790K/F11b mod BIOS/4.8@1.38 4x4GB Kingston Genesis KHX24C11X3K4 2400 RAM 11-13-13-30
    SOLD:Z87X-UD5H /4770K


  4. #14
    Lsdmeasap's Avatar
    Lsdmeasap is offline GIGABYTE Guru
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    PCB Island
    Posts
    25,940

    Default Re: Z68XP-UD3 No sound from rear speakers

    Ahh! Well at least you got it working now!

    Would you like me to test anything in regards to what you mentioned about dolby? If so, let me know how I need to enable that so it's the same as you have it, then I can check if that messes up room correction for me.

    I only have a 2 speaker system here, and it connects via a single cable, so I can't really check any actual 5.1 or above audio, but I can see if settings get disabled or something like that.

Page 2 of 2 FirstFirst 12

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •