Please report all spam threads, posts and suspicious members. We receive spam notifications and will take immediate action!
Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 10 of 23

Thread: GTX 560 SLI Artifacts (GV-N56GOC-1GI)




  1. #1
    Join Date
    Mar 2012
    Location
    Slovenia
    Posts
    16

    Default GTX 560 SLI Artifacts (GV-N56GOC-1GI)

    I am getting artifacts in Battlefield 3 and also in Heaven DX11. In BF3 it also sometimes freeze and i have to restart pc or it restart automaticly.When i got artifacts they are only shown in BF3 window (application) same for Heaven DX11 if i alt+tab or alt+enter to desktop everything work fine even if i run another game but if i change back to BF3 or Heaven DX11 artifacts stay and after i get this artifacts gfx2 ussage drop to 60%. I also tried to downclock to 810Mhz(defualt for gtx 560) Gigabyte GV-N56GOC-1GI is factory OC @830Mhz.GFX bios is F11 or 70.24.18.00.01 as show GPU-Z.
    BF3 is set to High in Heven DX11 everything maxed out both on 1680x1050 and i didn't tested on lower resolution memory usage is ~80%. GPU1 is ~90C GPU2 ~80C (max. allowed is ~110C i think)
    PC Spec (spoiler not enabled on this forum ?)
    Intel 2500K
    Asus P8Z68-V Gen3
    Gigabyte GTX 560 SLI (GV-N56GOC-1GI)
    Kingston HyperX blu DDR3 8GB 1600 Mhz CL9
    WD 640GB Blue
    Vertex 3 240 GB
    Thermalright Silver Arrow
    Windows 7 x64 Ultimate
    Dell 2209wa
    LC Arkangel 850W
    Creative X-FI Titanium

    www.youtube.com/watch?v=nnV1F3z5t3I




  2. #2
    Join Date
    Feb 2012
    Location
    england
    Posts
    97

    Default Re: GTX 560 SLI Artifacts (GV-N56GOC-1GI)

    has it done this since changing something?
    well if its not temps then it will be driver issue
    i just had the artifact thing on mine and tried different driver and cured immediately
    GIGABYTE X58A-OC F5e bios
    i7 950i @180x21 3.8ghz
    Thermalright ultra 120 extreme
    6gb ocz reaper hpc cl8-8-8-24 1T ddr3 1800 tri channel
    2 x m4(0309) ssd raid0
    2xgtx-n560ti twin frozrll@880
    antec trupower 1000
    24" dell

  3. #3
    Join Date
    Mar 2012
    Location
    Slovenia
    Posts
    16

    Default Re: GTX 560 SLI Artifacts (GV-N56GOC-1GI)

    Quote Originally Posted by Gr1pp3r View Post
    has it done this since changing something?
    well if its not temps then it will be driver issue
    i just had the artifact thing on mine and tried different driver and cured immediately
    I tried every driver from 286.62 to 295.73 including all beta

  4. #4
    Lsdmeasap's Avatar
    Lsdmeasap is offline GIGABYTE Guru
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    PCB Island
    Posts
    25,940

    Default Re: GTX 560 SLI Artifacts (GV-N56GOC-1GI)

    Does it do this if you set fan speed 70-85%? If so, it might be time to RMA the card before it's too late.
    Last edited by Lsdmeasap; 03-10-2012 at 04:23 PM.

  5. #5
    profJim's Avatar
    profJim is online now Chief Munchkin + moderator
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    Tacoma, WA. [USA]
    Posts
    7,811

    Default Re: GTX 560 SLI Artifacts (GV-N56GOC-1GI)

    Have you tested each card individually in each pci-e slot?
    Can you test with a different SLI bridge?
    Have you tried under-clocking your video cards to see if this helps?
    I'm not familiar with your power supply, can you test with another psu?

    My MSI N460GTX Hawk SLI temperatures during Heaven, Furmark and other graphics benchmarks seldom go higher than 50o - 55o (C) when overclocked to 900 - 950MHz and using maximum gpu voltage. Average room temperature is 20o (C).
    Q9650 @ 4.10GHz [9x456MHz]
    P35-DS4 [rev: 2.0] ~ Bios: F14
    4x2GB OCZ Reaper PC2-8500 1094MHz @5-5-5-15
    MSI N460GTX Hawk Talon Attack (1GB) video card <---- SLI ---->
    Seasonic SS-660XP2 80 Plus Platinum psu (660w)
    WD Caviar Black WD6401AALS 640GB (data)
    Samsung 840 Pro 256GB SSD (boot)
    SLI @ 16/4 works when running HyperSLI
    Cooler Master 120XL Seidon push/pull AIO cpu water cooling
    Cooler Master HAF XB computer case (RC-902XB-KKN1)
    Asus VH242H 24" monitor [1920x1080]
    MSI N460GTX Hawk (1GB) video card
    Logitech Z-5500 Digital 5.1 Speakers
    win7 x64 sp1 Home Premium
    HT|Omega Claro plus+ sound card
    CyberPower CP1500PFCLCD UPS
    E6300 (R0) @ 3.504GHz [8x438MHz] ~~ P35-DS3L [rev: 1.0] ~ Bios: F9 ~~ 4x2GB Kingston HyperX T1 PC2-8500, 876MHz @4-4-4-10
    Seasonic X650 80+ gold psu (650w) ~~ Xigmatek Balder HDT 1283 cpu cooler ~~ Cooler Master CM 690 case (RC-690-KKN1-GP)
    Samsung 830 128GB SSD MZ-7PC128B/WW (boot) ~~ WD Caviar Black WD6401AALS 640GB (data) ~~ ZM-MFC2 fan controller
    HT|Omega Striker 7.1 sound card ~~ Asus VH242H monitor [1920x1080] ~~ Logitech Z-5500 Digital 5.1 Speakers
    win7 x64 sp1 Home Premium ~~ CyberPower CP1500PFCLCD U.P.S
    .


  6. #6
    Join Date
    Mar 2012
    Location
    Slovenia
    Posts
    16

    Default Re: GTX 560 SLI Artifacts (GV-N56GOC-1GI)

    Fan is set to auto so i think for gpu1 is 100% for gpu2 90% so i should set to 85% ? in SLI it crash after 7 min. just one gfx don't crash.Yes i tried to downlock to 810Mhz and i tried with different SLI bridge (from 990FXA-UD3).I don't know what is wrong but with GB sli bridge didn't crashed and then i changed back to asus one and still no crash or artifacts(that's strange coz i reinstalled asus sli bridge before 1 month and after that i still had problems).I can't test with different PSU (but i think LC power is bad).So i should RMA it ? directly to GB or shop where i bought (http://www.avtera.si take care of GB products but probably if something is wrong they repair it or send it to factory ? and have to wait 45 days)).I allready sumbit ticket to GB is strange they blame EA (DICE) that problem is only shown in BF3 but not also in Heaven DX11 (can i copy/paste ticket to pastebin and show i here?)

  7. #7
    Join Date
    Feb 2012
    Location
    england
    Posts
    97

    Default Re: GTX 560 SLI Artifacts (GV-N56GOC-1GI)

    do you have any extra power slots for help with sli/pcie lanes on that motherboard
    GIGABYTE X58A-OC F5e bios
    i7 950i @180x21 3.8ghz
    Thermalright ultra 120 extreme
    6gb ocz reaper hpc cl8-8-8-24 1T ddr3 1800 tri channel
    2 x m4(0309) ssd raid0
    2xgtx-n560ti twin frozrll@880
    antec trupower 1000
    24" dell

  8. #8
    profJim's Avatar
    profJim is online now Chief Munchkin + moderator
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    Tacoma, WA. [USA]
    Posts
    7,811

    Default Re: GTX 560 SLI Artifacts (GV-N56GOC-1GI)

    Is Avtera a local shop?
    It might be best to have your system checked out by a local shop that can test with similar video cards and also test with another power supply.
    I assume that you tested each video card individually and that there were no problems when each card ran alone.
    Did you also test one card at a time using the second pci-e slot?
    Q9650 @ 4.10GHz [9x456MHz]
    P35-DS4 [rev: 2.0] ~ Bios: F14
    4x2GB OCZ Reaper PC2-8500 1094MHz @5-5-5-15
    MSI N460GTX Hawk Talon Attack (1GB) video card <---- SLI ---->
    Seasonic SS-660XP2 80 Plus Platinum psu (660w)
    WD Caviar Black WD6401AALS 640GB (data)
    Samsung 840 Pro 256GB SSD (boot)
    SLI @ 16/4 works when running HyperSLI
    Cooler Master 120XL Seidon push/pull AIO cpu water cooling
    Cooler Master HAF XB computer case (RC-902XB-KKN1)
    Asus VH242H 24" monitor [1920x1080]
    MSI N460GTX Hawk (1GB) video card
    Logitech Z-5500 Digital 5.1 Speakers
    win7 x64 sp1 Home Premium
    HT|Omega Claro plus+ sound card
    CyberPower CP1500PFCLCD UPS
    E6300 (R0) @ 3.504GHz [8x438MHz] ~~ P35-DS3L [rev: 1.0] ~ Bios: F9 ~~ 4x2GB Kingston HyperX T1 PC2-8500, 876MHz @4-4-4-10
    Seasonic X650 80+ gold psu (650w) ~~ Xigmatek Balder HDT 1283 cpu cooler ~~ Cooler Master CM 690 case (RC-690-KKN1-GP)
    Samsung 830 128GB SSD MZ-7PC128B/WW (boot) ~~ WD Caviar Black WD6401AALS 640GB (data) ~~ ZM-MFC2 fan controller
    HT|Omega Striker 7.1 sound card ~~ Asus VH242H monitor [1920x1080] ~~ Logitech Z-5500 Digital 5.1 Speakers
    win7 x64 sp1 Home Premium ~~ CyberPower CP1500PFCLCD U.P.S
    .


  9. #9
    profJim's Avatar
    profJim is online now Chief Munchkin + moderator
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    Tacoma, WA. [USA]
    Posts
    7,811

    Default Re: GTX 560 SLI Artifacts (GV-N56GOC-1GI)

    Does you power supply use one 8-pin EPS_12v or two 4-pin ATX_12v power cables?
    Q9650 @ 4.10GHz [9x456MHz]
    P35-DS4 [rev: 2.0] ~ Bios: F14
    4x2GB OCZ Reaper PC2-8500 1094MHz @5-5-5-15
    MSI N460GTX Hawk Talon Attack (1GB) video card <---- SLI ---->
    Seasonic SS-660XP2 80 Plus Platinum psu (660w)
    WD Caviar Black WD6401AALS 640GB (data)
    Samsung 840 Pro 256GB SSD (boot)
    SLI @ 16/4 works when running HyperSLI
    Cooler Master 120XL Seidon push/pull AIO cpu water cooling
    Cooler Master HAF XB computer case (RC-902XB-KKN1)
    Asus VH242H 24" monitor [1920x1080]
    MSI N460GTX Hawk (1GB) video card
    Logitech Z-5500 Digital 5.1 Speakers
    win7 x64 sp1 Home Premium
    HT|Omega Claro plus+ sound card
    CyberPower CP1500PFCLCD UPS
    E6300 (R0) @ 3.504GHz [8x438MHz] ~~ P35-DS3L [rev: 1.0] ~ Bios: F9 ~~ 4x2GB Kingston HyperX T1 PC2-8500, 876MHz @4-4-4-10
    Seasonic X650 80+ gold psu (650w) ~~ Xigmatek Balder HDT 1283 cpu cooler ~~ Cooler Master CM 690 case (RC-690-KKN1-GP)
    Samsung 830 128GB SSD MZ-7PC128B/WW (boot) ~~ WD Caviar Black WD6401AALS 640GB (data) ~~ ZM-MFC2 fan controller
    HT|Omega Striker 7.1 sound card ~~ Asus VH242H monitor [1920x1080] ~~ Logitech Z-5500 Digital 5.1 Speakers
    win7 x64 sp1 Home Premium ~~ CyberPower CP1500PFCLCD U.P.S
    .


  10. #10
    Join Date
    Mar 2012
    Location
    Slovenia
    Posts
    16

    Default Re: GTX 560 SLI Artifacts (GV-N56GOC-1GI)

    Avtera is Distributor (and also repair products)
    I am using 8 pin for CPU and 3x pci-e 6+8 from PSU and 1 external 6 pin which were near gfx i buy (molex converter)
    http://img202.imageshack.us/img202/1682/dsc00241ag.jpg
    I will switch gfx position after i get artifacts or crash. And as i wrote in my previous post 1 gfx don't crash in Furmark and in SLI it crash in 7 min. will allso try with another gfx in 1 pci-e slot

Page 1 of 3 123 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •