Please report all spam threads, posts and suspicious members. We receive spam notifications and will take immediate action!
Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 11 to 16 of 16

Thread: Z68X UD3H B3 USB3 not working




  1. #11
    Lsdmeasap's Avatar
    Lsdmeasap is offline GIGABYTE Guru
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    PCB Island
    Posts
    25,940

    Default Re: Z68X UD3H B3 USB3 not working

    Quote Originally Posted by BackToXistence View Post
    Oh my bad, I didnt see that. I am using just one HD7770.

    Thank you Darkje, will report back in a few mins with the driver you mentioned!

    Btw, LSD, I tried with the short and the long method of clearing CMOS, didnt help either. Now, One of the two front ports have completely stopped working, although not because of the CMOS clearing but it happened when I manually tried installing the usb3 drivers with the .inf files. Lets see how it goes when I use the 1.11 version of the drivers Darkje provided. Also, I removed the motherboard to see if something is shorting, but its the same thing yet again.

    Lastly, I am thinking of doing a clean install of Windows 7. Is there a specific method/order to install the USB3 ports/drivers?
    Thanks for the reply on the graphics cards, just wanted to check on that because sometimes depending on BIOS settings you may loose turbo USB3 or need to disable something else to get it.

    Clean windows install might help. How long have you been using this one anyway? I'd say install windows, then INF chipset, then all windows updates including optional .Net Framework, then USB 3.0 drivers. There shouldn't be any specific need to install in any certain order, but since you've been messing around various way you could have messed up the registry or the driver installs somehow, so a clean install might sort it out.

  2. #12
    Join Date
    Apr 2012
    Location
    Canada
    Posts
    6

    Default Re: Z68X UD3H B3 USB3 not working

    Quote Originally Posted by Lsdmeasap View Post
    Thanks for the reply on the graphics cards, just wanted to check on that because sometimes depending on BIOS settings you may loose turbo USB3 or need to disable something else to get it.

    Clean windows install might help. How long have you been using this one anyway? I'd say install windows, then INF chipset, then all windows updates including optional .Net Framework, then USB 3.0 drivers. There shouldn't be any specific need to install in any certain order, but since you've been messing around various way you could have messed up the registry or the driver installs somehow, so a clean install might sort it out.

    I did a clean install with the order of installation you mentioned, no luck. I found a broken pin on the USB3 header on the motherboard and I am guessing that is the sole reason behind one of the front usb port not working.

  3. #13
    Join Date
    Jun 2010
    Location
    NL
    Posts
    229

    Default Re: Z68X UD3H B3 USB3 not working

    Oh that could well be the problem then, any idea how it happened? Is there like a closed hole on the connector you plugged in?
    - Z68X-UD3H-B3(rev 1.3), bios F12
    - I5-2500k [3148C059], cooled by scythe mugen2 rev.b with 1500rpm pwm-fan on cpufan header.
    - 8G(2x4G) Corsair Vengeance LP CML8GX3M2A1600C9W,Low profile/Low voltage, DDR1600/C9-1.35v. Slots 1&2.
    - 16G(4x4G) Samsung M378B5273DH0-CH9 1333 @ 2133-c11. w1.55v

    - Seasonic M12D SS850-EM , 850W Semi-Modular PSU with 80A at 12V.
    - 2x EVGA GeForce GTX285-1GB in SLi, 4x 6pin power and bridge connected.[PCIEX_16 and PCIEX_8]
    - Hauppauge HVR2200 PCIE 1x tv-tuner card.[PCIEX1_3]
    - Intel controller in raid mode.
    - 2x WD 500G blacks in raid0 on intel port 0-1.
    - 1x WD 1000G black on intel port 2.
    - 1x OCZ Vertex2 (32nm) on intel port 3.
    - 1x Optiarc DVDRW on intel port 4.
    - 1x Samsung 500G on marvell port 0.
    - 24" LCD monitor @ Geforce 0, lower HDMI port.
    - 17" LCD monitor @ Geforce 0, upper HDMI port.
    - 19" LCD tv @ intel/onboard HDMI.
    - 4ch analoge speakers, cambridge dtt set.
    - internal spdif header connected to Geforce 0.
    - front usb connected.
    - front ac97 connected.
    - front cardreader (usb) connected.
    - rear 4x usb bracket.
    - ms media keyboard, ms comfort mouse. usb, wired.
    - w7x64-sp1.



  4. #14
    Lsdmeasap's Avatar
    Lsdmeasap is offline GIGABYTE Guru
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    PCB Island
    Posts
    25,940

    Default Re: Z68X UD3H B3 USB3 not working

    Are you sure it's broken and not just a pin that isn't supposed to be there? I mean, USB 2 and 3 both have a missing pin in the connector port to begin with, did you mean an additional pin is broke or missing?

    See here, is it this one that isn';t there to begin with, or another one missing plus this one? Just checking to be sure, sorry if you are already aware of all this


  5. #15
    Join Date
    Apr 2012
    Location
    Canada
    Posts
    6

    Default Re: Z68X UD3H B3 USB3 not working

    Quote Originally Posted by Lsdmeasap View Post
    Are you sure it's broken and not just a pin that isn't supposed to be there? I mean, USB 2 and 3 both have a missing pin in the connector port to begin with, did you mean an additional pin is broke or missing?

    See here, is it this one that isn';t there to begin with, or another one missing plus this one? Just checking to be sure, sorry if you are already aware of all this

    Yup, I am dead sure one pin has been broken (Top row 2nd pin) since I had cleared it myself. Thanks for your effort LSD :)

    Although just one port has stopped working, I dont think the other USB3 F/B ports would have a problem because of that broken pin. I got a make-shift USB2 hub (4 ports) and attached it to the surviving front usb3 port and using it as USB2 ports. :(

    There is no sign of the super speed of the USB3 yet after so much troubleshooting. I hope its not a problem with the motherboard. If it is a problem then none of the USB2/3 ports would have worked. Just that I cannot make any USB3 devices work.

    @ Darkje - It must have happened when I attached the USB3 plug to the header for the first time when assembling the system, might not have put it properly.
    Last edited by BackToXistence; 04-05-2012 at 04:19 PM.

  6. #16
    Join Date
    Jun 2010
    Location
    NL
    Posts
    229

    Default Re: Z68X UD3H B3 USB3 not working

    The connector is for 2 ports, If the chip is still working and it is only the top row, the lower row should/could still work, looking at the pinouts...
    - Z68X-UD3H-B3(rev 1.3), bios F12
    - I5-2500k [3148C059], cooled by scythe mugen2 rev.b with 1500rpm pwm-fan on cpufan header.
    - 8G(2x4G) Corsair Vengeance LP CML8GX3M2A1600C9W,Low profile/Low voltage, DDR1600/C9-1.35v. Slots 1&2.
    - 16G(4x4G) Samsung M378B5273DH0-CH9 1333 @ 2133-c11. w1.55v

    - Seasonic M12D SS850-EM , 850W Semi-Modular PSU with 80A at 12V.
    - 2x EVGA GeForce GTX285-1GB in SLi, 4x 6pin power and bridge connected.[PCIEX_16 and PCIEX_8]
    - Hauppauge HVR2200 PCIE 1x tv-tuner card.[PCIEX1_3]
    - Intel controller in raid mode.
    - 2x WD 500G blacks in raid0 on intel port 0-1.
    - 1x WD 1000G black on intel port 2.
    - 1x OCZ Vertex2 (32nm) on intel port 3.
    - 1x Optiarc DVDRW on intel port 4.
    - 1x Samsung 500G on marvell port 0.
    - 24" LCD monitor @ Geforce 0, lower HDMI port.
    - 17" LCD monitor @ Geforce 0, upper HDMI port.
    - 19" LCD tv @ intel/onboard HDMI.
    - 4ch analoge speakers, cambridge dtt set.
    - internal spdif header connected to Geforce 0.
    - front usb connected.
    - front ac97 connected.
    - front cardreader (usb) connected.
    - rear 4x usb bracket.
    - ms media keyboard, ms comfort mouse. usb, wired.
    - w7x64-sp1.



Page 2 of 2 FirstFirst 12

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 3 users browsing this thread. (0 members and 3 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •