Please report all spam threads, posts and suspicious members. We receive spam notifications and will take immediate action!
Page 184 of 472 FirstFirst ... 84134174182183184185186194234284 ... LastLast
Results 1,831 to 1,840 of 4716

Thread: GIGABYTE Modified Bios




  1. #1831
    Ghostearth is offline Member
    Join Date
    Jun 2013
    Location
    France
    Posts
    102

    Default Re: GIGABYTE Modified Bios

    @virtualfred

    Many thanks Bro.

    Ghostearth.

  2. #1832
    Ghostearth is offline Member
    Join Date
    Jun 2013
    Location
    France
    Posts
    102

    Default Re: GIGABYTE Modified Bios

    Unfortunately, it doesn't work for me.

    Quick Step :

    - Unable to flash with Q-Flash (error message said "outdated version of q-flash
    - Using @Bios without problem
    - After one boot and two reboot himself (error message "main bios is corrupted, please wait while flash to the second Bios).
    - Ok, the mainboard restart with Initial F8 Bios
    - Restore to F14 mod 3 without problem.

    So why it does not work, maybe somtething missing.

    I'm sure you are going to fix that

    Ghostearth.

    As promised :

    GA-X79-UD3 BIOS F15a mod

    Modified with :

    Intel RAID for SATA 11.6.0.1702 to 12.7.0.1936
    Intel UEFI RAID SataDriver 11.6.0.1702 to 12.7.0.1936
    Marvell 88SE91xx Adapter - 1.0.1.0025 added
    Intel Boot Agent GE 1.3.95 to 1.5.40
    Intel (06D7) CPU Microcode 710
    Intel (06E4) IvyE CPU Microcode 416
    Intel (06E0) CPU Microcode 008 added
    Intel (06E3) CPU Microcode 308 added
    Intel (06E2) CPU Microcode 20C to 20D


    **NOTE : ME Firmware 8.1.40.1416 should be flashed by yourself in Windows.[/QUOTE]

  3. #1833
    CharliesTheMan is offline Junior Member
    Join Date
    Aug 2013
    Location
    Louisiana
    Posts
    74

    Default Re: GIGABYTE Modified Bios

    Quote Originally Posted by Ghostearth View Post
    Unfortunately, it doesn't work for me.

    Quick Step :

    - Unable to flash with Q-Flash (error message said "outdated version of q-flash
    - Using @Bios without problem
    - After one boot and two reboot himself (error message "main bios is corrupted, please wait while flash to the second Bios).
    - Ok, the mainboard restart with Initial F8 Bios
    - Restore to F14 mod 3 without problem.

    So why it does not work, maybe somtething missing.

    I'm sure you are going to fix that

    Ghostearth.

    As promised :

    GA-X79-UD3 BIOS F15a mod

    Modified with :

    Intel RAID for SATA 11.6.0.1702 to 12.7.0.1936
    Intel UEFI RAID SataDriver 11.6.0.1702 to 12.7.0.1936
    Marvell 88SE91xx Adapter - 1.0.1.0025 added
    Intel Boot Agent GE 1.3.95 to 1.5.40
    Intel (06D7) CPU Microcode 710
    Intel (06E4) IvyE CPU Microcode 416
    Intel (06E0) CPU Microcode 008 added
    Intel (06E3) CPU Microcode 308 added
    Intel (06E2) CPU Microcode 20C to 20D


    **NOTE : ME Firmware 8.1.40.1416 should be flashed by yourself in Windows.
    I went through something identical with an X79-UP4 yesterday. It's not you, it's part of the beta process, some new features are causing problems for us but it's being worked on behind the scenes, there will be a fix soon I think.

    I'm curios did you update to ME Firmware 8.1.40.1416 up above? I was wondering if that might help me get the new BIOS going, so you might save me some trouble if you had done it before installing the new beta.

  4. #1834
    Ghostearth is offline Member
    Join Date
    Jun 2013
    Location
    France
    Posts
    102

    Default Re: GIGABYTE Modified Bios

    Yep, i've got 8.1.40.1416 Firmware installed for several months.

    Ghostearth.

    Quote Originally Posted by CharliesTheMan View Post
    I went through something identical with an X79-UP4 yesterday. It's not you, it's part of the beta process, some new features are causing problems for us but it's being worked on behind the scenes, there will be a fix soon I think.

    I'm curios did you update to ME Firmware 8.1.40.1416 up above? I was wondering if that might help me get the new BIOS going, so you might save me some trouble if you had done it before installing the new beta.

  5. #1835
    CharliesTheMan is offline Junior Member
    Join Date
    Aug 2013
    Location
    Louisiana
    Posts
    74

    Default Re: GIGABYTE Modified Bios

    Quote Originally Posted by Ghostearth View Post
    Yep, i've got 8.1.40.1416 Firmware installed for several months.

    Ghostearth.
    My board is the UP4 board, ivy bridge support was added in this latest BIOS which is where my issue lies. Our two BIOS gurus were working on it last night or this morning because I woke up to PM's from Stasio, I'll let you know if I have positive results before you get a solution just so you'll have a heads up on progress.

  6. #1836
    Ghostearth is offline Member
    Join Date
    Jun 2013
    Location
    France
    Posts
    102

    Default Re: GIGABYTE Modified Bios

    Cool, i will keep a eye open

    Ghostearth.

  7. #1837
    virtualfred's Avatar
    virtualfred is offline Super Moderator
    Join Date
    Mar 2013
    Location
    France
    Posts
    634

    Default Re: GIGABYTE Modified Bios

    Quote Originally Posted by Ghostearth View Post
    Unfortunately, it doesn't work for me.

    Quick Step :

    - Unable to flash with Q-Flash (error message said "outdated version of q-flash
    - Using @Bios without problem
    - After one boot and two reboot himself (error message "main bios is corrupted, please wait while flash to the second Bios).
    - Ok, the mainboard restart with Initial F8 Bios
    - Restore to F14 mod 3 without problem.

    So why it does not work, maybe somtething missing.

    I'm sure you are going to fix that

    Ghostearth.
    Sorry for that, did you tried the "normal" F15a before this modded one ?

    Quote Originally Posted by CharliesTheMan View Post
    My board is the UP4 board, ivy bridge support was added in this latest BIOS which is where my issue lies. Our two BIOS gurus were working on it last night or this morning because I woke up to PM's from Stasio, I'll let you know if I have positive results before you get a solution just so you'll have a heads up on progress.
    I knew Stasio not told me everything

  8. #1838
    Ghostearth is offline Member
    Join Date
    Jun 2013
    Location
    France
    Posts
    102

    Default Re: GIGABYTE Modified Bios

    No, i directly use the modded one, why? should i try the normal one?

    Ghostearth.



    Quote Originally Posted by virtualfred View Post
    Sorry for that, did you tried the "normal" F15a before this modded one ?


    I knew Stasio not told me everything
    Last edited by Ghostearth; 08-15-2013 at 09:48 PM.

  9. #1839
    stasio's Avatar
    stasio is online now GIGABYTE Elite
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    My
    Posts
    5,688

    Default Re: GIGABYTE Modified Bios

    I noted this before......"Intel Boot Agent GE 1.3.95 to 1.5.40".......try to use from BIOS F3u.....Intel(R) Boot Agent GE v1.3.72.
    -Intel Boot Agent change from Intel(R) Boot Agent GE v1.3.72 IBA GE Slot 0000 v1372 PXE 2.1 Build 089 (WfM 2.0) ......to Intel(R) Boot Agent GE v1.3.95 IBA GE Slot 0000 v1395 PXE 2.1 Build 091 (WfM 2.0)
    Or do not update Intel MicroCode......use also from F3u BIOS.
    GA-Z170X-SOC Force , Kaby Lake...
    GA-Z97X
    -SOC Force ,
    Core i7-4790K @ 4.9 GHz
    GA-Z87X-UD3H ,Core i7-4770K @ 4.7 GHz
    G.Skill F3-2933C12D-8GTXDG
    @ 3100 (12-15-14-35-CR1) @1.66V
    2xSSD Corsair Force GS 128 (RAID 0), WD Caviar Black SATA3 1TB HDD,
    Evga GTS 450 SC, Gigabyte Superb 720W
    XSPC RayStorm D5 EX240 (Liquid Ultra)
    NZXT Phantom 630 Ultra Tower
    Win 7 SP1 x64;Win 8.1 x64;
    Win 10 x64

  10. #1840
    virtualfred's Avatar
    virtualfred is offline Super Moderator
    Join Date
    Mar 2013
    Location
    France
    Posts
    634

    Default Re: GIGABYTE Modified Bios

    Quote Originally Posted by Ghostearth View Post
    No, i directly use the modded one, why? should i try the normal one?

    Ghostearth.
    I'm not sure i understood CharliesTheMan, you shouldn't if he had the same issue with the original beta BIOS.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 66 users browsing this thread. (4 members and 62 guests)

  1. fretless,
  2. jorge_regula,
  3. stasio,
  4. Voldemaar

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •